Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ladja s kapaciteto 2770 potnikov in 1160 članov posadke, ki so jo razkrili v pristanišču v Dovru, se bo na krstno plovbo podala aprila. Takrat bo iz Liverpoola odplula v New York, od tam pa v Miami kot izhodiščna točka za križarjenje po Karibih.

69-letni Britanec je v dolgoletni poslovni karieri svoje ime posodil že praktično vsaki potovalni industriji. Foto: Reuters
69-letni Britanec je v dolgoletni poslovni karieri svoje ime posodil že praktično vsaki potovalni industriji. Foto: Reuters

"Že desetletja sanjam o lastni liniji za križarjenje, zato sem naravnost navdušen, da je končno napočil ta trenutek," je medijem povedal 69-letni Branson, ki se je predtem preizkusil že v praktično vsakem poslu, povezanem s potovanji.

Njegovo ime najdemo na vlakih, letalih in celo vesoljskih ladjah.

"Scarlet Lady je resnično posebna, sodeloval pa sem z nekaterimi najbolj iskanimi oblikovalci, umetniki in arhitekti na svetu, da sem zasnoval to izjemno izkušnjo. Prednost tega, da smo v poslu že 50 let, in to v toliko industrijah, da lahko zdaj ponudimo plovbo, kot je ne more nihče drug," je še dodal britanski poslovnež.

"Instagramu prijazni" nočni klub. Foto: Reuters

Cena? 19.000 na kabino.

Branson s Škrlatno damo cilja na mlajšo generacijo, skratka na tiste, ki do zdaj niso bili ciljno občinstvo križarjenj.

Tako najdemo na ladji trendovski bar Razzle Dazzle, pa korejsko restavracijo Geonbae ter salon za tetovaže in pirsing Squid Ink.

Ladja, zasnovana v slogu rockovskih zvezdnikov, se ponaša tudi z 78 luksuznimi apartmaji RockStar, vključno s 15 apartmaji delux. Cene za te se gibljejo okoli 19.000 dolarjev na kabino, medtem ko se najcenejše začnejo pri okoli 1600 dolarjih za tridnevne ture.

Branson je še posebej ponosen na ladijski nočni klub, ki ga zaradi obilice zrcal in na stotine lučk označuje za najbolj Instagramu prijazno točko ladje.

60.000 ton težka in 278 metrov dolga Scarlet Lady je prva od treh načrtovanih ladij za križarjenje družbe Virgin Voyages. Starejši sestri naj bi se pridružili leta 2021 oz. 2022.