Sanjska vila z bazenom in toboganom v značilni roza barvi. Foto: Spletna stran Airbnb
Sanjska vila z bazenom in toboganom v značilni roza barvi. Foto: Spletna stran Airbnb

23. oktobra bo na portalu AirBnB na voljo sanjska počitniška vila legendarne igrače Barbie. Vila v središču kalifornijskega Malibuja, poleg dveh spalnic in kopalnic, vključuje večnamensko dvorano, košarkarsko igrišče, prostorno verando, meditacijsko sobo, studio za ustvarjanje, kuhinjo s polnim hladilnikom in zunanji bazen s pogledom na sončni zahod.

Obiskovalce vile bodo med njihovo nastanitvijo v hiši obiskale uspešne ženske in jim predstavile svoje kariere. Učili se bodo sabljanja z dobitnico bronaste olimpijske medalje Ibtihaj Muhammad, kuhanja z mojstrsko kuharico Gino Clarke-Helm in spoznavali vesoljsko raziskovanje z raketno znanstvenico Jill Meyers.

Kot lastnica hiše in poslovnica sem zelo srečna, da lahko svojo sanjsko hišo prvič ponudim tudi v najem,” je ob objavi slike posestva na portalu zapisala Barbie. Podjetje, ki upravlja spletni nepremičninski portal, je ob tej priložnosti naznanilo milijonsko donacijo za dobrodelno organizacijo, ki v sklopu projekta Barbie Dream Gap, izboljšuje položaj žensk po svetu.

Barbie je, kot pravijo v podjetju Matel, ki lutke izdeluje, simbol sposobnosti in uspeha mnogih žensk, ki so soustvarile človeško zgodovino, oziroma bodo to storile v prihodnosti. Hiša je poleg luksuznega prenočišča neke vrste muzej za omenjene uspehe in zgodovino razvoja lutke, ki v ogromni garderobni omari vključuje razstavo Barbie modnih trendov.

Obiskovalci bodo za nastanitev odšteli le 60 evrov, do nje pa se bo dokopal srečnež oziroma srečnica, ki bo prvi uspešno opravil rezervacijo. Možnost rezervacije se bo odprla 23. septembra ob dveh ponoči po našem času, poznavalci pa pričakujejo, da bo do rezervacije prišel eden izmed samodejnih računalniških rezervacijskih programov, ki postopek opravijo v trenutku.