Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Počitniški zastoji na cestah

Avtorji Aljoša Masten

Vesoljski tednik Nov slovenski satelit, starega poškodovale ruske smeti, Rogozin odhaja

16.07.2022

Na novi evropski raketi Vega C je bil izstreljen tretji slovenski satelit Trisat-R, pod SpaceX-ovim Starshipom je počilo, Nasa je objavila serijo Webbovih fotografij ... Vse to in še več v 129. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Fotografije Jamesa Webba, slovenski satelit, zastava Luganska na Mednarodni vesoljski postaji

11.07.2022

Nasa je za pokušino objavila nekaj posnetkov vesoljskega teleskopa James Webb, med mednarodnimi partnerji Mednarodne vesoljske postaje se spet iskri, poletela bosta nova evropska raketa in slovenski satelit ... Vse to in še več v 128. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Kitajska želi pred ZDA in Evropo pridobiti vzorec Marsa, nova italijanska raketa, James Webb draži

02.07.2022

Tudi italijanski vesoljski velikan Avio si želi večkratne uporabnosti raket, vesoljski teleskop James Webb bo kmalu izdal prve "polnopravne" fotografije, kitajski vesoljski program je vse bolj velikopotezen ... Vse to in še več v 127. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Veliki SLS pripravljen na izstrelitev proti Luni, SpaceX izstreljuje kot po tekočem traku

25.06.2022

Minuli teden je bil res bogat z raketnim dogajanjem. Veliki SLS je prestal serijo testov, Južna Koreja je dobila svojo orbitalno raketo, SpaceX izstreljuje kot po tekočem traku ... Vse to in še več v 126. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Nasa nad NLP-je, James Webb poškodovan, Rusi naj bi "ugrabili" nemški vesoljski teleskop

11.06.2022

V teleskop James Webb se je zaletel mikrometeoroid, a ni hudega. Vodja ruskega vesoljskega programa grozi z jedrskimi raketami. Nasa se bo znanstveno lotila neznanih letečih pojavov ... Vse to in še več v 125. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Raketa Donbas proti MVP-ju, novi ameriški skafandri, MAVEN visel na nitki

03.06.2022

Najnovejša ameriška marsovska sonda MAVEN se je rešila iz dokaj hudih težav, sodelovanje med Rusi in Američani na MVP-ju še vedno poteka zgledno, Nasa bo nove skafandre najela pri zasebnikih ... Vse to in še več v 124. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Prva fotografija črne luknje v naši Galaksiji, Voyager 1 v težavah, dosežek slovenskih znanstvenikov

21.05.2022

Slovenski znanstveniki so sodelovali pri raziskavi sistema iz kar štirih zvezd, Voyager 1 pošilja očitno napačno telemetrijo, Boeingova vesoljska ladja Starliner opravlja popravni izpit ... Vse to in še več v 122. Vesoljskem tedniku.

Znanost in tehnologija Kako laser stiska vodo – kot tubo zobne kreme

11.05.2022

Mednarodna znanstvena skupina, v kateri sodeluje tudi slovenski znanstvenik, je naredila korak naprej pri razumevanju interakcije med svetlobo in snovjo. Z laserjem so posvetili v vodo in izmerili, kako svetloba stiska kapljevino proti osi žarka.

Vesoljski tednik Sovjetski simboli v vesolju, James Webb poravnan, konec teleskopa SOFIA

30.04.2022

SpaceX je vse zanesljivejši prevoznik astronavtov v orbito, kozmonavti so opravili vesoljski sprehod in pri tem ujezili marsikoga na zahodu, Nasa in DLR sta ukinila program teleskopa SOFIA ... Vse to in še več v 121. Vesoljskem tedniku.

Parlamentarne volitve 2022 Veliko slavje Gibanja Svoboda: "Ljudje si želijo svobode - to bodo dobili"

24.04.2022

Navdušenje, aplavzi in vsesplošno veselje so besede, ki najboljše opišejo odziv Gibanja Svoboda na izide vzporednih volitev. Ljudje so sporočili, da si želijo sprememb in svobode, in to bo stranka prinesla, je bilo slišati.

Vesoljski tednik Še večji razkol med Eso in Roskozmosom, težave SLS-a, napovedana Uranova sonda

23.04.2022

Evropska vesoljska agencija je odpovedala številne skupne projekte z ruskim Roskozmosom, otepali naj bi ga se tudi Kitajci, Američanom ne gre pomemben preizkus rakete SLS ... Vse to in še več v 120. Vesoljskem tedniku.

Parlamentarne volitve 2022 Kako trdna sta slovensko gospodarstvo in državna blagajna?

04.04.2022

V kakšnem stanju so slovenske javne blagajne na čelu z državnim proračunom? Kako gre slovenskemu gospodarstvu? In kakšno smer bi morala vlada glede na našteto ubrati v prihodnosti? MMC je za mnenje poprosil ekonomske strokovnjake.

Stran 3 od 70
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov