Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Seja Sveta RTV Slovenija

Avtorji Aljoša Masten

Vesoljski tednik Prva fotografija črne luknje v naši Galaksiji, Voyager 1 v težavah, dosežek slovenskih znanstvenikov

21.05.2022

Slovenski znanstveniki so sodelovali pri raziskavi sistema iz kar štirih zvezd, Voyager 1 pošilja očitno napačno telemetrijo, Boeingova vesoljska ladja Starliner opravlja popravni izpit ... Vse to in še več v 122. Vesoljskem tedniku.

Znanost in tehnologija Kako laser stiska vodo – kot tubo zobne kreme

11.05.2022

Mednarodna znanstvena skupina, v kateri sodeluje tudi slovenski znanstvenik, je naredila korak naprej pri razumevanju interakcije med svetlobo in snovjo. Z laserjem so posvetili v vodo in izmerili, kako svetloba stiska kapljevino proti osi žarka.

Vesoljski tednik Sovjetski simboli v vesolju, James Webb poravnan, konec teleskopa SOFIA

30.04.2022

SpaceX je vse zanesljivejši prevoznik astronavtov v orbito, kozmonavti so opravili vesoljski sprehod in pri tem ujezili marsikoga na zahodu, Nasa in DLR sta ukinila program teleskopa SOFIA ... Vse to in še več v 121. Vesoljskem tedniku.

Parlamentarne volitve 2022 Veliko slavje Gibanja Svoboda: "Ljudje si želijo svobode - to bodo dobili"

24.04.2022

Navdušenje, aplavzi in vsesplošno veselje so besede, ki najboljše opišejo odziv Gibanja Svoboda na izide vzporednih volitev. Ljudje so sporočili, da si želijo sprememb in svobode, in to bo stranka prinesla, je bilo slišati.

Vesoljski tednik Še večji razkol med Eso in Roskozmosom, težave SLS-a, napovedana Uranova sonda

23.04.2022

Evropska vesoljska agencija je odpovedala številne skupne projekte z ruskim Roskozmosom, otepali naj bi ga se tudi Kitajci, Američanom ne gre pomemben preizkus rakete SLS ... Vse to in še več v 120. Vesoljskem tedniku.

Parlamentarne volitve 2022 Kako trdna sta slovensko gospodarstvo in državna blagajna?

04.04.2022

V kakšnem stanju so slovenske javne blagajne na čelu z državnim proračunom? Kako gre slovenskemu gospodarstvu? In kakšno smer bi morala vlada glede na našteto ubrati v prihodnosti? MMC je za mnenje poprosil ekonomske strokovnjake.

Vesoljski tednik Prihodnost Mednarodne vesoljske postaje zavita v temo

12.03.2022

Kaj čaka Mednarodno vesoljsko postajo, skoraj 150 milijard evrov vreden mednarodni projekt? Njeni temelji se majejo, scenariji, ki so bili nekoč iracionalni, so zdaj na mizi zaradi vojne v Ukrajini. Vse možnosti so odprte.

Vpliv vojne V vesolju se dejansko dogajajo tektonski premiki

05.03.2022

Rusi so vrgli ZDA z misije Venera-D, iz Kourouja povlekli osebje, zavrnili izstrelitev britanskih satelitov OneWeb, ki so že na raketi, evropsko-ruska misija na Mars je najbrž razpadla, krha se sodelovanje pri Mednarodni vesoljski postaji ...

Vesoljski tednik MVP je najbrž poslednji skupni projekt Rusije in ZDA v vesolju

26.02.2022

Vesoljsko sodelovanje med zelo različnimi državami je preživelo že veliko konfliktov. A ni nujno, da tudi zdajšnjega. Kaj bo z Mednarodno vesoljsko postajo, z raketno industrijo, evropsko-ruskimi projekti ...?

Vesoljski tednik Slovenski umetnini na Mednarodni vesoljski postaji in vzpon vesoljskega turizma

19.02.2022

Proti Mednarodni vesoljski postaji bosta kmalu izstreljeni deli dveh slovenskih umetnic, obeta se prvi zasebni vesoljski sprehod, Evropa si želi domače vesoljske ladje za prevoz posadje ... Vse to in še več v 118. Vesoljskem tedniku

Vesoljski tednik Planet pri sosednji zvezdi, Slovenci kandidirajo za astronavte, prvi Webbov posnetek

12.02.2022

Nasa je izdala prva posnetka teleskopa Jamesa Webba, nekaj Slovencev se je uvrstilo v drugi krog izbora za evropske astronavte, SpaceX je predstavil napredek v programu Starship ... Vse to in še več v 117. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Prvi fotoni v velikem Webbu, težave s SpaceX-ovimi padali, kitajska vesoljska petletka

05.02.2022

Vesoljski teleskop James Webb je začel usklajevati primarno zrcalo, SpaceX-u se je ponovil zaplet s padalom vesoljske ladje Crew Dragon, Nasa je objavila vizijo konca Mednarodne vesoljske postaje ... Vse to in še več v 116. Vesoljskem tedniku.

Stran 3 od 70
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov