Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Aljoša Masten

Vesoljski tednik 10 najpomembnejših vesoljskih dogodkov desetletja

04.01.2020

Kaj odmevnega, pomembnega ali na splošno zanimivega se je v preteklem desetletju zgodilo na področju raziskovanja vesolja?

Vesoljski tednik Najmočnejša kitajska raketa, planeti iz sladkorne pene, marsovski krt se vrača v luknjo

28.12.2019

Sveže iz vesolja: Američanom je spodletel prvi polet vesoljske ladje Starliner, Kitajcem je uspelo k življenju spraviti njihovo najmočnejšo raketo Dolgi pohod 5, Rusi pa so poslednjič izstrelili malega Rokota. Vse to in še več v 31. vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Ura ustavila Starlinerja, do vode na Marsu z lopato, etiopski satelit v vesolje

21.12.2019

Sveže iz vesolja: Evropa je izstrelila vesoljski teleskop CHEOPS, Nasi je spodletel test nove vesoljske ladje Starliner, Etiopija je dobila svoj prvi satelit ... Vse to in še več v 30. izdaji Vesoljskega tednika.

Vesoljski tednik Juno skoraj pogubljena, SLS počil, Hubble ujel prišleka iz medzvezdnega prostora

14.12.2019

Sveže iz vesolja: Teleskop Hubble je posnel komet, ki je prišel iz nekega tujega sistema, Nasa je izbrala mesto naslednjega pristanka na asteroidu, pa skoraj izgubila sondo Juno pri Jupitru ... Vse to in še več v 29. izdaji Vesoljskega tednika.

Znanost in tehnologija Rebecca Bresnik, vesoljska pravnica: Bi morala Luna imeti lastno vlado?

25.12.2019

Rebecca Bresnik je glavna zastopnica Nase za pravna vprašanja, povezana z Mednarodno vesoljsko postajo, pa tudi žena astronavta slovenskega rodu, Randyja Bresnika.

Vesoljski tednik Vesoljski pajek iz Slovenije, astronavtsko pivo, Vikram najden

07.12.2019

SVEŽE IZ VESOLJA: Američani so našli dolgo iskane razbitine indijske odprave na Luno, na Mednarodni vesoljski postaji preizkušajo osnovne postopke varjenja piva, slovensko podjetje pa razvija pajkastega robota za raziskovanje drugih nebesnih teles.

Vesoljski tednik Astročebele, največji proračun Ese do zdaj, prvi Evropejec na Luni?

30.11.2019

Evropska vesoljska agencija, pri kateri sodeluje tudi Slovenija, je sprejela največji proračun do zdaj, poln smelih misij. Med njimi so opazovalnica gravitacijskih valov v vesolju, gradnja vesoljske postaje pri Mesecu, povratna misija na Mars ...

Vesoljski tednik Starship eksplodiral, sladkorji v meteoritu, rekorden izbruh gama

23.11.2019

Sveže iz vesolja: SpaceX-ovo vesoljsko ladjo naslednje generacije Starship je razneslo, v meteoritih so našli za razvoj življenja pomembne sladkorje, potrdili so obstoj vodnih gejzirjev pri luni Evropa ...

Vesoljski tednik Nenavadni Arrokoth, Falcon 9 že četrtič pristal, zmeda na Marsu

16.11.2019

Sveže iz vesolja: Astronavti Mednarodne vesoljske postaje so opravili zahteven vesoljski sprehod, SpaceX je že četrtič uporabil isto prvo stopnjo rakete Falcon 9, Nasa bo na Marsu iskala mikrofosile ...

Slovenija Maksuti: Smo korak bližje predčasnim volitvam. Tomšič: Kaotičnost vlade bo še večja.

11.11.2019

Prihaja obdobje nestabilnosti in vse večjih sporov znotraj koalicije, napoveduje Alem Maksuti. Matevž Tomšič pa meni, da se bo vlada še vedno nekako držala skupaj - tudi ob pomoči Levice - zaradi strahu pred vzponom desnice.

Vesoljski tednik Voyager 2 poroča z meje medzvezdnega prostora, zelo drag SLS, Boeingovo padalo zatajilo ...

09.11.2019

Sveže iz vesolja: prispeli so podatki o Voyagerjevem prehodu v medzvezdni medij, Nasina raketa SLS se je izkazala za še dražjo od pričakovanj, Boeing je predstavil svoj lunarni pristajalnik ...

Intervju Joe Dumoulin: Eksplozija globokega učenja še ne pomeni, da bomo premaknili možgane v računalnik

07.11.2019

Strojno učenje se zelo hitro razvija in računalnik bo vedno boljši pomočnik pri številnih opravilih, toda delovanja človeških možganov v računalnik še dolgo ne bomo preselili, je prepričan strokovnjak za umetno inteligenco Joe Dumoulin.

Stran 13 od 70
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov