Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Aljoša Masten

Perseverance Nasin rover prestal sedem minut groze in pristal na Marsu

18.02.2021

Na Marsu je pristal prvi novi rover po desetih letih. Ob 21.56 je tam končal Nasin Perseverance, skupaj z manjšim zrakoplovom Ingenuity. Nekaj sekund po pristanku je rover na Zemljo že poslal prvi fotografiji svojega novega doma.

Vesoljski tednik Spektakularna eksplozija Starshipa, Rusija brani svoj lunarni program in rekord Falcona 9

06.02.2021

SpaceX je v ogenj poslal še en prototip Starshipa in postavil rekord pri vnovični uporabi raket. ZDA in Evropa nadaljujejo svoji lunarni program, medtem pa Rusija hvali svojega, da je 10-krat cenejši ... Vse to in še več v 77. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik SpaceX podrl rekord, Rusi za lunarno bazo in zasebniki na vesoljsko postajo

30.01.2021

SpaceX je z eno izstrelitvijo v nebo spravil rekordno število satelitov, Rusi se s Kitajci dogovarjajo o postavljanju postojanke na Mesecu, znana je sestava prve popolnoma zasebne odprave na MVP ... Vse to in še več v 76. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Najmočnejša raketa sveta odpovedala, luknja v vesoljski postaji in Izgubljena galaksija

23.01.2021

Prihodnja najmočnejša raketa sveta je na prvem pravem preizkusu odpovedala, Falcon 9 je postavil dva rekorda ... Vse to in še več v 75. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Rusi na Luno do 2030, smrt marsovskega krta in najbolj vroče leto

16.01.2021

Leto 2020 je uradno najbolj vroče leto v sodobni zgodovini skupaj z letom 2016, Nasa je upokojila marsovskega krta, Rusi pa se zavzemajo za pristanek na Luni leta 2030. ... Vse to in še več v 74. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Rogozin ostro nad "pljuvanje" Američanov, radijski signal z najbližjega eksoplaneta

26.12.2020

Vesoljski odnosi med ZDA in Rusijo so se zaostrili kot še nikoli doslej, astronomi so zaznali radijski signal z najbližjega eksoplaneta, Jupiter in Saturn sta navidez blizu kot že stoletja ne ... Vse to in še več v 73. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Radijski signal z eksoplaneta, vesoljski triumf Kitajcev in raketa, ki bi Rusom vrnila staro slavo

19.12.2020

Kitajci so uspešno končali odpravo Čang'e 5, Rusi so drugič izstrelili raketo Angara 5, Kanadčani so si uspeli zagotoviti prostor na odpravi Artemis II ... Vse to in še več v 72. Vesoljskem tedniku. Na dnu novice je tudi izstrelitev Falcona 9 v živo.

Novi koronavirus Raziskava: Cepiti se namerava polovica. Večina za situacijo krivi nespoštovanje ukrepov.

16.12.2020

Proti covidu-19 se namerava cepiti skoraj polovica anketirancev, kar je nekoliko več kot pred mesecem dni, kažejo podatki iz zadnje Valiconove raziskave. Odgovornost za trenutno stanje večina pripisuje ljudem in nespoštovanju ukrepov.

20 v 2020 Vesolje: polet vesoljske ladje, ki bi lahko spremenila svet

21.12.2020

Večkratna uporabnost raket, zagon programa Artemis, neustavljiv napredek kitajskega vesoljskega programa, odkritje skrivnostnega fosfina na Veneri, temnenje Betelgeze, karta domače Galaksije ... Zanimivo leto. Kaj vse še sledi?

Vesoljski tednik Spektakularna eksplozija Starshipa, Planet devet in smrt pilotskega junaka

12.12.2020

SpaceX je prototip vesoljske ladje Starship pognal več kot 10 kilometrov visoko, Japonska je dobila neokrnjen vzorec asteroida, v oddaljenem sistemu so našli neke vrste Planet devet ... Vse to in še več v 71. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Kitajska zastava na Luni, galaktična skrinja zakladov in redkvice v vesolju

05.12.2020

Astronomi so izdali največjo karto zvezd Galaksije doslej, Kitajci z Meseca tovorijo dragocen vzorec in razvijajo najmočnejšo raketo sveta, Američani proti Roskozmosu pripravljajo sankcije ... Vse to in še več v 70. Vesoljskem tedniku.

Znanost in tehnologija 17 alternativ Chromu, ki jim je mar za zasebnost

14.12.2020

Obstajajo brskalniki, ki so hitrejši in predvsem veliko bolj zasebni od najbolj uporabljanega na svetu. MMC je preizkusil nabor brskalnikov, ki se predstavljajo kot alternative.

Stran 8 od 70
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov