Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Počitniški zastoji na cestah

Avtorji Aljoša Masten

Vesoljski tednik Slovenska satelita kmalu v vesolje, Rusija poziva ZDA k sodelovanju, slovo japonske štorklje

23.05.2020

Prva slovenska satelita bosta predvidoma izstreljena prihodnji mesec. Japonci so se poslovili od preizkušene rakete in vesoljske ladje. Evropska raketna industrija pa ima zaradi virusa težave ... Vse to in še več v 51. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Skrivnostni raketoplan se vrača, James Webb napreduje, Artemis pa se vse bolj odmika

16.05.2020

Američani postavljajo pravno ureditev raziskovanja Meseca, medtem ko se jim program Artemis maje in vse bolj zamuja ... Vse to in še več v 51. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Odkrili najbližjo črno luknjo, pomemben preboj za Kitajsko, Tom Cruise v vesolje

09.05.2020

Kitajska je uspešno preizkusila svojo vesoljsko ladjo naslednje generacije in raketo, ki bo pomagala graditi kitajsko vesoljsko postajo. ZDA se medtem ubadajo s pravnimi vidiki rudarjenja Lune ... Vse to in še več v 50. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Izbrani pristajalniki za Luno, SLS se vse bolj odmika, Kitajci raziskujejo Luno

02.05.2020

Ameriški program vrnitve na Luno gre naprej ob vse večjih pretresih. Nasa je izbrala tri proizvajalce pristajalnega modula, med njimi pa ni Boeinga, kar vznemirja ameriško politiko in niža možnost, da bo program dejansko financiran. 49. Vesoljski tednik.

Vesoljski tednik Kitajci gredo na Mars, Starship na tnalu, 30 let Hubbla

25.04.2020

Sloviti vesoljski teleskop Hubble praznuje 30 let delovanja, Kitajci so na dobri poti s svojo marsovsko misijo, Rusi se jezijo na ameriško vesoljsko industrijo ... Vse to in še več v 48. Vesoljskem tedniku.

Znanost in tehnologija Vprezi svoj računalnik: Slovenski boj proti virusu z računalniki gre naprej

28.04.2020

V izpopolnjeni obliki se je vrnil slovenski znanstveni projekt, kjer lahko javnost prispeva moč svojih računalnikov v iskanju zdravila za covid-19.

Znanost in tehnologija Odkrit Zemlji podoben planet, Rogozin ostro nad Muska, skrivnost nevtrinov

18.04.2020

Astronomi so odkrili planet, ki je izmed vseh Keplerjevih po velikosti in temperaturi najbolj podoben Zemlji, Roskozmos ZDA obtožuje dampinga, znanstveniki so načeli še eno skrivnost nevtrinov ... Vse to in vse več v 47. Vesoljskem tedniku.

Gospodarstvo Mrak o posledicah epidemije: Spremembe bodo dolgoročne in strukturne

15.04.2020

V tem trenutku je nemogoče napovedati, kaj točno bo kriza koronavirusa pomenila za svetovno gospodarstvo, že zdaj pa je jasno, da bodo spremembe dolgoročne in strukturne, je zagotovil ekonomist Mojmir Mrak.

Vesoljski tednik Roskozmos ostro nad ZDA, slovo starega Dragona in Apollo 13 v živo

11.04.2020

Rusija ni zadovoljna z namerami ZDA po prilaščanju vesoljskih surovin, sodelovanje na Mednarodni vesoljski postaji medtem teče dalje, na poseben način lahko doživimo 50. obletnico Apolla 13 ... Vse to in še več v 46. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Še tretji Starship razpadel, v težavah tudi Nasin Lunarni portal

04.04.2020

SVEŽE IZ VESOLJA: SpaceX-u je spodletel tudi tretja inačica nove vesoljske ladje Starship. Denarne in časovne težave nadalje pestijo Nasin načrt vrnitve na Luno ... Vse to in še več v 45. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Virus zaustavlja Naso in Eso, Kitajci pa rinejo naprej

28.03.2020

Epidemija novega koronavirusa ni prizanesla niti raziskovanju vesolja. Vesoljska industrija se krči, podjetja odpuščajo delavce, agencije krčijo dejavnosti. Edino za Kitajce se zdi, da rinejo nemoteno naprej ... Vse to in še več v 44. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Virus ustavlja misijo na Luno in slovenska satelita, pa še zmanjšuje onesnaževanje

21.03.2020

Tudi vesoljski sektor se ne more izogniti posledicam širjenja novega koronavirusa. Po svetu se ustavljajo tovarne, inštituti, strokovnjaki ne morejo potovati. A čisto vse ni zamrznilo. Vse to in še več v 43. Vesoljskem tedniku.

Stran 11 od 70
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov