Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Aljoša Masten

Znanost in tehnologija Odkrit Zemlji podoben planet, Rogozin ostro nad Muska, skrivnost nevtrinov

18.04.2020

Astronomi so odkrili planet, ki je izmed vseh Keplerjevih po velikosti in temperaturi najbolj podoben Zemlji, Roskozmos ZDA obtožuje dampinga, znanstveniki so načeli še eno skrivnost nevtrinov ... Vse to in vse več v 47. Vesoljskem tedniku.

Gospodarstvo Mrak o posledicah epidemije: Spremembe bodo dolgoročne in strukturne

15.04.2020

V tem trenutku je nemogoče napovedati, kaj točno bo kriza koronavirusa pomenila za svetovno gospodarstvo, že zdaj pa je jasno, da bodo spremembe dolgoročne in strukturne, je zagotovil ekonomist Mojmir Mrak.

Vesoljski tednik Roskozmos ostro nad ZDA, slovo starega Dragona in Apollo 13 v živo

11.04.2020

Rusija ni zadovoljna z namerami ZDA po prilaščanju vesoljskih surovin, sodelovanje na Mednarodni vesoljski postaji medtem teče dalje, na poseben način lahko doživimo 50. obletnico Apolla 13 ... Vse to in še več v 46. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Še tretji Starship razpadel, v težavah tudi Nasin Lunarni portal

04.04.2020

SVEŽE IZ VESOLJA: SpaceX-u je spodletel tudi tretja inačica nove vesoljske ladje Starship. Denarne in časovne težave nadalje pestijo Nasin načrt vrnitve na Luno ... Vse to in še več v 45. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Virus zaustavlja Naso in Eso, Kitajci pa rinejo naprej

28.03.2020

Epidemija novega koronavirusa ni prizanesla niti raziskovanju vesolja. Vesoljska industrija se krči, podjetja odpuščajo delavce, agencije krčijo dejavnosti. Edino za Kitajce se zdi, da rinejo nemoteno naprej ... Vse to in še več v 44. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Virus ustavlja misijo na Luno in slovenska satelita, pa še zmanjšuje onesnaževanje

21.03.2020

Tudi vesoljski sektor se ne more izogniti posledicam širjenja novega koronavirusa. Po svetu se ustavljajo tovarne, inštituti, strokovnjaki ne morejo potovati. A čisto vse ni zamrznilo. Vse to in še več v 43. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Virus odnesel vesoljsko misijo, dež iz stopljenega železa

14.03.2020

Kitajci bodo kmalu končali svoj svetovni navigacijski sistem BeiDou in pripravili marsovsko misijo, medtem ko sta Rusija in Evropa svoj marsovski projekt zamaknili na leto 2022. Vse to in še več v 42. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Starship eksplodiral, mišja kletka v vesolje, osamljeni Voyager 2

07.03.2020

SpaceX je opravil 50. uspešni pristanek rakete in po nesreči uničil prototip vesoljske ladje Starship. Kitajski lunarni rover Jutu 2 je postavil rekord, ameriški marsovski pa dobil ime. Vse to in še več v 41. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Največji izbruh črne luknje v vesolju, meteor grmel nad Slovenijo, spojitev satelitov

29.02.2020

Nasa pravi, da je našla največjo eksplozijo v vesolju, zgodila se je prva spojitev dveh komercialnih satelitov v orbiti, umrla je ena izmed pionirk ameriškega vesoljskega programa Katherine Johnson ... Vse to in še več v 40. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Japonska po košček Marsove lune, Nasa si želi na Venero, pet izstreljenih raket

22.02.2020

Sveže iz vesolja: izstreljenih je bilo kar pet raket po vsem svetu, Nasa pripravlja dve misiji za Venero, Japonska pa se je odločila, da bo poslala sondo na Marsovo luno Fobos in košček pripeljala nazaj. Vse to in še več v 39. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Prestop leta gre SpaceX-u, Nasin načrt na trhlih nogah, bližnja zvezda temni

15.02.2020

Z Nase je odšla ena največjih avtoritet za raziskovanje vesolja s posadko, njen program za vrnitev na Luno pesti nenaklonjena politika, zvezda Betelgeza pa se hitro in čudno temni ... Vse to in še več v 38. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik (Skoraj) katastrofalen konec Starlinerja, Voyager 2 se vrača, še ena megakonstelacija

08.02.2020

Boeingova kapsula Starliner je svoj zadnji polet skoraj končala v razbitinah, z Mednarodne vesoljske postaje se je vrnila nova nosilka ženskega rekorda, stari Voyager pa se vrača med žive ... Več v 37. Vesoljskem tedniku.

Stran 11 od 70
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov