Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Aljoša Masten

Vesoljski tednik Helikopter in kisik na Marsu, ruski umik z MVP-ja, kitajska Voyagerja

24.04.2021

Na Marsu je dvakrat poletel helikopterček, proizvajali so kisik, Kitajska pripravlja par medzvezdnih sond, Rusija nakazuje, da bi se rada umaknila z Mednarodne vesoljske postaje ... Vse to in še več v 88. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Nasa presenetljivo izbrala Starship za pristanek na Luni, 60 let od Gagarinovega poleta

17.04.2021

Minilo je 60 let, odkar je človek prvič poletel v vesolje in orbito. Ob robu proslav poleta Jurija Gagarina Putin išče načine, kako Rusijo ohraniti kot vodilno vesoljsko velesilo ... Vse to in še več v 87. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Prag nove fizike, dvojni kvazar, na Luno "ženska in temnopolta oseba"

10.04.2021

Posadka Mednarodne vesoljske postaje se je povečala na deset ljudi, mioni kažejo domnevne razpoke v standardnem modelu osnovnih delcev, Nasa določa spol in barvo astronavtov na odpravi Artemis III ... Vse to in še več v 86. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Starship eksplodiral, potres na Marsu in medzvezdni prišlek

03.04.2021

SpaceX-u je spodletel še en polet vesoljske ladje Starship, Esa išče nove evropske astronavte, sonda InSight je zaznala dva močnejša potresa na Marsu, medzvezdni komet Borisov je neokrnjen ... Vse to in še več v 85. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Marsovski helikopter bo poletel, temni oblaki za evropske rakete, gneča pred Suezom

27.03.2021

Nasa je razgrnila načrte za polet marsovskega vijakarja Ingenuity, evropski voditelji so vse bolj zaskrbljeni zaradi vzpona SpaceX-a, Rusija se pripravlja na 60. obletnico poleta Gagarina ... Vse to in še več v 84. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Nasina megaraketa zagorela, zvoki vožnje po Marsu in smrt Glynna Lunneyja

20.03.2021

SLS je za osem minut prižgal vse motorje in test z odliko prestal, SpaceX je pokazal svojo nastajajočo megaraketo Super Heavy, Nasa je objavila zvoke vožnje po Marsu ... Vse to in še več v 83. Vesoljskem tedniku.

Novi koronavirus Ali okužba ali cepljenje. Novemu koronavirusu se nihče ne bo mogel izogniti.

26.03.2021

Kako naprej po prvi epidemiji novega koronavirusa? Ta bo postal endemičen in neizogiben za slehernika, (tudi) zato je najboljša možnost cepljenje. Z gospodarskega vidika pa je pred Slovenijo razvojna priložnost, kakršne še ni bilo.

Vesoljski tednik Rusi in Kitajci za postajo na Luni, Rogozin znova o trampolinu, Hubble v težavah

13.03.2021

Rusija in Kitajska nameravata skupaj postaviti postajo na Mesecu, projekt je konkurenčen ameriškemu programu Artemis. Vesoljski teleskop Hubble je zašel v težave, Francija izvaja vojaške vaje v vesolju ... Vse to in še več v 82. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Eksplozija Starshipa po pristanku, vrtanje v MVP in napredek Jamesa Webba

06.03.2021

Veliki vesoljski observatorij Jamesa Webba je prestal vse preizkuse funkcionalnosti, SpaceX-ov Starship je nekoliko trdo pristal, Rusi pa vrtajo v stene Mednarodne vesoljske postaje ... Vse to in še več v 81. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Kitajska megaraketa, turško izstrelišče v Somaliji in Esa v lunarnih jamah

27.02.2021

Kitajska je odobrila razvoj supertežke nosilne rakete, ki bo prekašala pretekle velikane, Evropa je napovedala odpravo v jame Meseca, Nasin rover pa z Marsa pošilja visokokakovostne posnetke ... Vse to in še več v 80. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Spektakularne podobe pristanka na Marsu in vaša priložnost, da postanete astronavt

21.02.2021

Nasin rover Perseverance je poslal prve visokokakovostne posnetke, Falconu 9 je spodletel pristanek, Evropska vesoljska agencija pa je izdala razpis, ki utegne zanimati marsikaterega Slovenca ... Vse to in še več v 79. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Dan, ko so Arabci in Kitajci dosegli Mars, Turki pa hoteli na Luno

13.02.2021

Iran je preizkusil novo raketo, k Marsu sta prispeli sondi Kitajske in Združenih arabskih emiratov, Turčija je razgrnila ambiciozen vesoljski program ... Vse to in še več v 78. Vesoljskem tedniku.

Stran 7 od 70
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov