Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Aljoša Masten

Vesoljski tednik Virus odnesel vesoljsko misijo, dež iz stopljenega železa

14.03.2020

Kitajci bodo kmalu končali svoj svetovni navigacijski sistem BeiDou in pripravili marsovsko misijo, medtem ko sta Rusija in Evropa svoj marsovski projekt zamaknili na leto 2022. Vse to in še več v 42. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Starship eksplodiral, mišja kletka v vesolje, osamljeni Voyager 2

07.03.2020

SpaceX je opravil 50. uspešni pristanek rakete in po nesreči uničil prototip vesoljske ladje Starship. Kitajski lunarni rover Jutu 2 je postavil rekord, ameriški marsovski pa dobil ime. Vse to in še več v 41. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Največji izbruh črne luknje v vesolju, meteor grmel nad Slovenijo, spojitev satelitov

29.02.2020

Nasa pravi, da je našla največjo eksplozijo v vesolju, zgodila se je prva spojitev dveh komercialnih satelitov v orbiti, umrla je ena izmed pionirk ameriškega vesoljskega programa Katherine Johnson ... Vse to in še več v 40. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Japonska po košček Marsove lune, Nasa si želi na Venero, pet izstreljenih raket

22.02.2020

Sveže iz vesolja: izstreljenih je bilo kar pet raket po vsem svetu, Nasa pripravlja dve misiji za Venero, Japonska pa se je odločila, da bo poslala sondo na Marsovo luno Fobos in košček pripeljala nazaj. Vse to in še več v 39. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Prestop leta gre SpaceX-u, Nasin načrt na trhlih nogah, bližnja zvezda temni

15.02.2020

Z Nase je odšla ena največjih avtoritet za raziskovanje vesolja s posadko, njen program za vrnitev na Luno pesti nenaklonjena politika, zvezda Betelgeza pa se hitro in čudno temni ... Vse to in še več v 38. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik (Skoraj) katastrofalen konec Starlinerja, Voyager 2 se vrača, še ena megakonstelacija

08.02.2020

Boeingova kapsula Starliner je svoj zadnji polet skoraj končala v razbitinah, z Mednarodne vesoljske postaje se je vrnila nova nosilka ženskega rekorda, stari Voyager pa se vrača med žive ... Več v 37. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Voyager 2 v težavah, konec Spitzerja, podrt hitrostni rekord

01.02.2020

Sončeva sonda Parker je (spet) postala najhitreje potujoči izdelek človeških rok v zgodovini, Voyager 2 je v težavah, vesoljski teleskop Spitzer je po 17 letih ugasnil ... Vse to in še več v 36. Vesoljskem tedniku.

Gospodarstvo Krka zavrača obtožbe o podkupovanju

30.01.2020

Skupina Krka je po predhodni oceni lani imela 1,49 milijarde evrov prihodkov od prodaje, kar je 12 odstotkov več kot predlani. Čisti dobiček je povečala za 39 odstotkov, na 242,1 milijona evrov, so danes povedali v družbi.

Znanost in tehnologija Zmaj pobegnil eksploziji, slavnemu Spitzerju šteti dnevi, 6-tonska satelitska bomba tiktaka

25.01.2020

Sveže iz vesolja: Crew Dragon je uspešno opravil preizkus pobega sredi poleta, veliki vesoljski teleskop Spitzer ima pred seboj samo še pet dni, Curiosity se je prebil skozi še eno okvaro ... Vse to in še več v 35. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Pošastno velika galaksija, marsovske hiše iz gliv in osamljeni vesoljski milijarder

18.01.2020

Sveže iz vesolja: Astronomi so našli najbolj oddaljeno (znano) skupino galaksij, japonski milijarder išče družico za pot okoli Meseca, SpaceX se pripravlja na pobeg svojega Sokola ... Vse to in še več v 34. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Najmočnejša raketa sveta na prvo pot, temni sateliti SpaceX-a in drugo najbolj vroče leto

11.01.2020

Sveže iz vesolja: raketa SLS gre na rečnato pot do prvega vžiga, SpaceX miri astronome z uvedbo poskusnih temnih satelitov, TESS nam razkriva nove in nove tuje svetove. Vse to in še več v 33. Vesoljskem tedniku.

Gospodarstvo Pri nas 2-odstotna, v evroobmočju 1,3-odstotna inflacija

07.01.2020

Inflacija v evrskem območju se je decembra še nekoliko okrepila. Po prvi oceni evropskega statističnega urada Eurostat je dosegla 1,3 odstotka, kar je bilo 0,3 odstotne točke več kot novembra in največ v zadnjih mesecih.

Stran 12 od 70
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov