Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Aljoša Masten

Vesoljski tednik Kitajci bi poslali človeka na Mars, odkrit ogromen komet, Hubble v težavah

10.07.2021

Kitajci so pripravili načrte, kako vzpostaviti človeško bazo na Marsu že v prihodnjem desetletju, izstrelili štiri rakete v enem tednu in pripravljali svojo vesoljsko postajo na prihod novih modulov ... Vse to in še več v 95. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Med astronavte prijavljenih 62 Slovencev, skrivnost Betelgeze razrešena, umrl kozmonavt Šakalov

28.06.2021

Kitajska vesoljska postaja je prejela svojo prvo odpravo, Evropska vesoljska agencija je razgrnila načrte do leta 2050 in tudi številke kandidatov za astronavte, Nasa je objavila fotografije Ganimeda ... Vse to in še več v 94. Vesoljskem tedniku.

Referendum 2021 Nasprotniki: Ogroženi viri pitne vode, habitati, dostop do obale

09.07.2021

Nasprotniki novele zakona o vodah sporočajo: novela ogroža vire pitne vode, dostop do obale, povečuje poplavno ogroženost, omogoča gradnje na vodnem in priobalnem zemljišču, sprejeta pa je bila na nedemokratičen način.

Referendum o vodah Zagovorniki: Nič več tovarn ob vodi, protipoplavna varnost, odločanje v roke strokovnjakov

09.07.2021

Zagovorniki novele zakona o vodah sporočajo: priobalna zemljišča se ne bodo več ožila, milijoni evrov se namenjajo ukrepom za protipoplavno varnost, spremembe občinskih aktov bo potrjevala stroka. A nasprotniki se s temi argumenti ne strinjajo.

Vesoljski tednik Branson se vrača v vesolje, Ingenuity v težave, umrl je John Hodge

29.05.2021

Vesoljski turizem je dobil nov zagon, Evropska vesoljska agencija si želi večkratne uporabnosti raket in naroča nove satelite Galileo, marsovski helikopter Ingenuity je zašel v težave ... Vse to in še več v 93. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Prve fotografije kitajskega roverja, medzvezdni komet in galaktični zverinjak

22.05.2021

Kitajski rover se je prvič popeljal po Marsu in domov poslal fotografije, znanstveniki so analizirali sestavo odpadniške repatice, Evropa pripravlja mobilno medmrežje za Mesec ... Vse to in še več v 92. Vesoljskem tedniku.

Znanost in tehnologija Kitajski rover pristal na Marsu, nov rekord SpaceX-a, ruski film v vesolju

15.05.2021

Kitajska robotska misija Tianven-1 je uspešno pristala na Marsu, SpaceX-ov Falcon 9 je poletel že desetič, Evropa ima težave z raketo, ki bo izstrelila dragi vesoljski teleskop James Webb ... Vse to in še več v 91. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Starship ni eksplodiral, uspeh slovenskega znanstvenika, največje letalo na svetu poletelo

08.05.2021

Slovenski kozmolog je prejel prestižno nagrado, prototip vesoljske ladje Starship je prvič pristal brez eksplozije, poletelo je največje letalo na svetu, pa tudi droben helikopter na Marsu ... Vse to in še več v 90. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Kitajska gradi vesoljsko postajo in kopira Starship, umrl je Michael Collins (Apollo 11)

01.05.2021

Evropska raketa Vega spet leti, Kitajci so izstrelili prvi modul svoje vesoljske postaje in nameravajo narediti svoj "Starship", umrl je astronavt odprave Apollo 11 Michael Collins ... Vse to in še več v 89. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Helikopter in kisik na Marsu, ruski umik z MVP-ja, kitajska Voyagerja

24.04.2021

Na Marsu je dvakrat poletel helikopterček, proizvajali so kisik, Kitajska pripravlja par medzvezdnih sond, Rusija nakazuje, da bi se rada umaknila z Mednarodne vesoljske postaje ... Vse to in še več v 88. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Nasa presenetljivo izbrala Starship za pristanek na Luni, 60 let od Gagarinovega poleta

17.04.2021

Minilo je 60 let, odkar je človek prvič poletel v vesolje in orbito. Ob robu proslav poleta Jurija Gagarina Putin išče načine, kako Rusijo ohraniti kot vodilno vesoljsko velesilo ... Vse to in še več v 87. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Prag nove fizike, dvojni kvazar, na Luno "ženska in temnopolta oseba"

10.04.2021

Posadka Mednarodne vesoljske postaje se je povečala na deset ljudi, mioni kažejo domnevne razpoke v standardnem modelu osnovnih delcev, Nasa določa spol in barvo astronavtov na odpravi Artemis III ... Vse to in še več v 86. Vesoljskem tedniku.

Stran 6 od 70
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov