Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zastoji na cestah

Avtorji Aljoša Masten

Vzroki za nasilje Lobnikar: Anticepilci skupaj s tistimi, ki jim je nasilje v krvi. Umek: Čutijo se prikrajšani.

16.09.2021

PCT-pogoj ni vzrok, je bolj povod za proteste, menita varnostna strokovnjaka Branko Lobnikar in Peter Umek. Razlogi zanje so kompleksni, a med njimi je zagotovo pomembno nezaupanje v znanost in zanemarjanje znanja, pa tudi občutek prikrajšanosti.

Slovenija Veliko nezadovoljstva z novim PCT-vsakdanom, a tudi ponosa ob kazanju potrdil

15.09.2021

"A res moram?" Takšne in podobne izjave so običajnost dne, ko je v večino javnega življenja vstopilo izpolnjevanje pogoja PCT. A ne povsod in ne vedno, nekateri so s širitvijo PCT-ja zadovoljni.

Vesoljski tednik Nova era vesoljskega turizma, najdaljša kitajska odprava, Starlinki se množijo

18.09.2021

Pravkar poteka prva povsem zasebna odprava v orbito okoli Zemlje, Kitajci so končali svojo najdaljšo misijo na vesoljsko postajo, nebo se polni s sateliti ... Vse to in še več v 101. Vesoljskem tedniku.

Slovenija Kaj naj naredijo starši otroka v karanteni?

06.09.2021

Z novim koronavirusom je aktivno okuženih 63 zaposlenih v vzgoji in izobraževanju ter 74 učencev. V karanteni je skupno 34 oddelkov in 663 učencev. A starši otrok, poslanih domov, karantene samodejno ne dobijo.

Vesoljski tednik Eksplozija in bočni polet rakete, Branson prizemljen, Lenarčič bo letel za Eso

04.09.2021

Dragon je opravil oskrbo Mednarodne vesoljske postaje, dvema zagonskima raketnima podjetjema sta izstrelitvi spodleteli, kitajsko samohodno vozilo Žurong je opravilo osnovno misijo na Marsu ... Vse to in še več v 100. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Kitajci po Muskovih stopinjah, Super Heavy stoji, sateliti za slovenske kmete

07.08.2021

Kitajci razvijajo svoje Falcone 9, medtem je SpaceX prvič sestavil sistem Starship, marsovska podpovršinska jezera so morda zgolj glina ... Vse to in še več v 98. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Incident na vesoljski postaji, kitajski raketoplan in eksoluna v nastajanju

31.07.2021

Mednarodna vesoljska postaja je dobila nov modul, a ne brez težav, Kitajci preizkušajo nov raketoplan, po enem letu se je vrnila raketa Ariane 5, astronomi so zaznali nastajajočo luno zunaj Osončja ... Vse to in še več v 97. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Muskov Super Heavy na izstrelišču, Hubble se vrača, začetek dobe vesoljskega turizma

17.07.2021

Milijarder je prehitel milijarderja na poti v nebo in nakazal začetek nove dobe vesoljskega turizma, SpaceX-ova raketa Super Heavy postaja realnost, stari teleskop Hubble še ni rekel zadnje besede ... Vse to in še več v 96. Vesoljskem tedniku.

Referendum 2021 Zorko: Volivci izglasovali ljudsko nezaupnico. Haček: To je poraz vlade.

12.07.2021

Velik del volivcev je očitno izkazal nezaupanje vladi, se strinjata analitika Zorko in Haček. Prvi pravi, da je to ljudska nezaupnica, ki bi ji morali slediti odstopi, drugi pa opominja, da bo jutri dvesto tisoč ljudi še vedno brez čiste pitne vode.

Vesoljski tednik Kitajci bi poslali človeka na Mars, odkrit ogromen komet, Hubble v težavah

10.07.2021

Kitajci so pripravili načrte, kako vzpostaviti človeško bazo na Marsu že v prihodnjem desetletju, izstrelili štiri rakete v enem tednu in pripravljali svojo vesoljsko postajo na prihod novih modulov ... Vse to in še več v 95. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Med astronavte prijavljenih 62 Slovencev, skrivnost Betelgeze razrešena, umrl kozmonavt Šakalov

28.06.2021

Kitajska vesoljska postaja je prejela svojo prvo odpravo, Evropska vesoljska agencija je razgrnila načrte do leta 2050 in tudi številke kandidatov za astronavte, Nasa je objavila fotografije Ganimeda ... Vse to in še več v 94. Vesoljskem tedniku.

Referendum 2021 Nasprotniki: Ogroženi viri pitne vode, habitati, dostop do obale

09.07.2021

Nasprotniki novele zakona o vodah sporočajo: novela ogroža vire pitne vode, dostop do obale, povečuje poplavno ogroženost, omogoča gradnje na vodnem in priobalnem zemljišču, sprejeta pa je bila na nedemokratičen način.

Stran 5 od 70
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov