Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Aljoša Masten

Vesoljski tednik Bitka za nasledstvo MVP-ja, rekord evropske rakete, znaki planeta v tuji galaksiji

30.10.2021

Astronomi so zaznali znake planeta v galaksiji daleč, daleč stran, vznika vse več projektov vesoljskih postaj, Ariane 5 je opravila pomemben polet, teleskop Hubble je znova v težavah ... Vse to in še več v 106. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Nova zasebna vesoljska postaja, SLS pripravljen, zvoki z Marsa

23.10.2021

Nasa je naposled združila raketo SLS in vesoljsko ladjo Orion, filmska ekipa se je vrnila z Mednarodne vesoljske postaje, ameriški konzorcij snuje zasebno ... Vse to in še več v 105. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Kapitan Kirk šel v vesolje, Lucy gre k trojancem, James Webb v Francosko Gvajano

16.10.2021

Kitajci so začeli drugo odpravo na svojo vesoljsko postajo, William Shatner je poletel v vesolje, začela se je misija Lucy za Jupitrove trojance, vesoljski teleskop James Webb je prispel v Francosko Gvajano ... Vse to in še več v 104. Vesoljskem tedniku.

Gospodarstvo Kdo bo dražil energente in kdo ne?

14.10.2021

Višje cene energentov na mednarodnih trgih se bodo deloma prelile tudi na cenike nekaterih slovenskih ponudnikov. A ne pri vseh, saj dolgoročne pogodbe marsikomu zagotavljajo cenovno stabilnost.

Vesoljski tednik Arabci na asteroid, ruski film v vesolju in pomembna pridobitev za Slovenijo

09.10.2021

Začela se je prva filmska odprava v vesolje, Arabci so naznanili novo velikopotezno robotsko misijo, ruski vesoljski novinarji se spopadajo z novo oviro, Slovenija je pridobila Esino centrifugo ... Vse to in še več v 103. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Rover na južni pol Lune, Skylabs v Dubaj, umetna inteligenca na rusko vesoljsko postajo

25.09.2021

Nasa je določila mesto pristanka svojega prvega robotskega lunarnega roverja, Kitajci so končali svojo prvo odpravo na nacionalno vesoljsko postajo, Rusi s polnim razmahom načrtujejo svojo ... Vse to in še več v 102. Vesoljskem tedniku.

Vzroki za nasilje Lobnikar: Anticepilci skupaj s tistimi, ki jim je nasilje v krvi. Umek: Čutijo se prikrajšani.

16.09.2021

PCT-pogoj ni vzrok, je bolj povod za proteste, menita varnostna strokovnjaka Branko Lobnikar in Peter Umek. Razlogi zanje so kompleksni, a med njimi je zagotovo pomembno nezaupanje v znanost in zanemarjanje znanja, pa tudi občutek prikrajšanosti.

Slovenija Veliko nezadovoljstva z novim PCT-vsakdanom, a tudi ponosa ob kazanju potrdil

15.09.2021

"A res moram?" Takšne in podobne izjave so običajnost dne, ko je v večino javnega življenja vstopilo izpolnjevanje pogoja PCT. A ne povsod in ne vedno, nekateri so s širitvijo PCT-ja zadovoljni.

Vesoljski tednik Nova era vesoljskega turizma, najdaljša kitajska odprava, Starlinki se množijo

18.09.2021

Pravkar poteka prva povsem zasebna odprava v orbito okoli Zemlje, Kitajci so končali svojo najdaljšo misijo na vesoljsko postajo, nebo se polni s sateliti ... Vse to in še več v 101. Vesoljskem tedniku.

Slovenija Kaj naj naredijo starši otroka v karanteni?

06.09.2021

Z novim koronavirusom je aktivno okuženih 63 zaposlenih v vzgoji in izobraževanju ter 74 učencev. V karanteni je skupno 34 oddelkov in 663 učencev. A starši otrok, poslanih domov, karantene samodejno ne dobijo.

Vesoljski tednik Eksplozija in bočni polet rakete, Branson prizemljen, Lenarčič bo letel za Eso

04.09.2021

Dragon je opravil oskrbo Mednarodne vesoljske postaje, dvema zagonskima raketnima podjetjema sta izstrelitvi spodleteli, kitajsko samohodno vozilo Žurong je opravilo osnovno misijo na Marsu ... Vse to in še več v 100. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Kitajci po Muskovih stopinjah, Super Heavy stoji, sateliti za slovenske kmete

07.08.2021

Kitajci razvijajo svoje Falcone 9, medtem je SpaceX prvič sestavil sistem Starship, marsovska podpovršinska jezera so morda zgolj glina ... Vse to in še več v 98. Vesoljskem tedniku.

Stran 5 od 70
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov