Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Ana Jurc

Liffe Jagnje

16.11.2021

Jagnje je skandinavska različica v zadnjih letih zelo priljubljene folkgrozljivke. Kaj je konec koncev bolj pisano na kožo pastoralni psihodrami kot meseci kratkih noči in vztrajne svetlobe, ki se z odsotnostjo noči zajeda v vse pore življenja?

Liffe Titan

15.11.2021

Titan je - brez prave konkurence - najbolj nekonvencionalen film, kar jih je kdaj osvojilo zlato palmo v Cannesu: zgodba o ženski, ki je zanosila ne v avtu, ampak ... z avtom. A drugi celovečerec Julie Ducournau je več kot le vaja iz šokiranja občinstva.

Filmska recenzija Francoska depeša

14.11.2021

Francoska depeša je tiste vrste film, ki ga bo kdo gledal desetkrat, vedno na lovu za novimi detajli in referencami, kdo drug pa bo že po dobre pol ure omagal, preprosto izmučen od neobvladljive količine besed in dražljajev. Obe reakciji sta razumljivi.

Liffe Benedetta

13.11.2021

Paul Verhoeven bi rad s parado profanosti in mehke pornografije v Benedetti pljunil v obraz novodobnemu puritanizmu in diktaturi dobrega okusa v umetnosti. Hvalevreden namen (in režiserjev zaščitni znak), toda ali je bil zares dosežen?

Liffe Vzporedni materi

12.11.2021

Če lahko na koga računamo, da bo njegov film "todo sobre mi madre", je to Pedro Almodóvar. Materinski lik, ki ga je seciral že v Vrni se, Julieti in omenjenem Vse o moji materi, se tokrat pomnoži v neodgovorne mame, nadomestne mame, mladoletne mame ...

Liffe Spencer

11.11.2021

Biografski film o princesi Diani bi zlahka sledil preverjenemu receptu "vabe za oskarje" in nam ponudil še eno v nizu trenutno aktualnih obsodb medijskega masakra žensk okrog preloma tisočletja (glej tudi: Monica Lewinsky, Britney Spears).

Film Cikel filmov Douglasa Sirka, mojstra subverzivne melodrame

29.10.2021

Douglas Sirk, veliko ime evropskega gledališča, je v ZDA zaslovel kot tovarna solzavih filmskih melodram. Eisenhowerjeva Amerika ni dojela, da Nemec nastavlja zrcalo njeni spolni zavrtosti, težavam z vprašanji rasne identitete in družinskim disfunkcijam.

Gledamo Dune: peščeni planet

27.10.2021

Splošni konsenz je bil: če kdo, se Denis Villeneuve lahko spopade z behemotom Franka Heberta, znanstvenofantastično klasiko, ki se je po mnenju mnogih ne da zares prenesti na film. Kanadčan premore velikopoteznost, manjka mu le ščepec ezoteričnosti.

Liffe 32. Liffe: festivalski zmagovalci, velikani svetovnega filma – in ženske v ospredju

21.10.2021

Tri tedne pred prvimi projekcijami 32. mednarodni festival Liffe razkriva svoj program. Festival, ki se čim bolj odmika od hibridnega modela, bo v Ljubljano pripeljal zmagovalne filme letošnjih berlinskega, canskega in beneškega festivala.

Liffe Simon Popek pred Liffom 2021: "Naš cilj je, da pridete v kinodvorane"

21.10.2021

Leto dni po popolnoma virtualnem Liffu, ki smo ga preživeli pred domačimi zasloni, se ljubljanski filmski festival vrača v malo manjšem obsegu kot pred pandemijo – kakovost filmov pa ni pod vprašajem, zagotavlja programski direktor Simon Popek.

Intervju Tijana Zinajić: "Če ne ustrezaš pričakovanjem, hitro obveljaš za prasico"

18.10.2021

Festivalu slovenskega filma je s sedmimi vesnami - tudi tisto za najboljši film - zavladala komična drama Prasica, slabšalni izraz za žensko. Režiserka Tijana Zinajić je hotela za besedo "prasica" narediti to, kar je Goran Vojnović za "čefurja".

FSF Slovenska koprodukcija z nagrado iz Cannesa: klavstrofobija na rajskem otoku

16.10.2021

Hrvaški film je v Cannes vrnila režiserka Antoneta Alamat Kusijanović, ki je Moreno posnela v sodelovanju s produkcijsko hišo Martina Scorseseja. Manjšinska slovenska koprodukcija jadransko idilo naslika kot klavstrofobičen zapor za odraščajoče dekle.

Stran 9 od 175
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov