Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Jurc

Filmska recenzija Avatar: Pot vode

29.12.2022

13 let po tem, ko je Avatar s svojo pionirsko rabo vizualnih učinkov postal najdonosnejši film vseh časov, je nadaljevanje na dobri poti, da podre iste mejnike. James Cameron še vedno razume spektakel – detajli, kot je zgodba, ga pri tem niti ne zanimajo.

Filmska recenzija Glass Onion (Nož v hrbet 2)

26.12.2022

Južnjaški detektiv Benoit Blanc je zatohlo bogatunsko vilo iz filma Nož v hrbet zamenjal za sončno Grčijo. V skladu s tem je nova detektivka Riana Johnsona bolj obešenjaška, linearna komedija, kot nalašč za praznične dneve zmernega možganskega napora.

Gledamo Pregled leta: Najboljši filmi v letu 2022

21.12.2022

Iztekajoče se filmsko leto ni bilo brez zanimivih poudarkov: nova Top Gun in Avatar sta vrnila množice v dvorane, filmski festivali so se otresli virtualnega druženja, oskarji so bili po dolgem času v središču pozornosti (čeprav iz nefilmskega razloga).

Filmski cikel na TV SLO 1 Petkovi večeri s Powllom in Pressburgerjem, največjim tandemom v zgodovini britanskega filma

16.12.2022

Še preden nam je sedma umetnost dala brata Coen, brata Dardenne ali sestri Wachowski, sta bila tu Michael Powell in Emeric Pressburger – ne brata, ampak režiserski dvojec par excellence: subverzivneža, ki sta v povojno sivino vrnila barve in romantiko.

Film in TV SkyShowtime zdaj tudi v Sloveniji: "Tržišče pretočnih vsebin še vedno raste“

15.12.2022

Množici ponudnikov pretočnega predvajanja na slovenskem trgu se je pravkar pridružil še eden, SkyShowtime. "Če imaš dobro ponudbo, je zanjo vedno prostor," o potencialni prenatrpanosti majhnega tržišča pravi generalni direktor Monty Sarhan.

Intervju "Čeprav vojne nisem preživela pod bombami, mi je razpad Jugoslavije veliko vzel"

08.12.2022

"Razpad Jugoslavije nam je vzel, kar so nam obljubljali v otroštvu," ugotavlja makedonska režiserka Teona Strugar Mitevska. "Obet bratstva in edinstva." Njen film o vojni spregovori z vidika sedanjosti, še vedno posejane s strahovi in travmami.

Risoroman Ogljik & Silicij Mathieu Bablet: "Morda nam roboti lahko pokažejo pot nazaj v človečnost"

01.12.2022

V slovenščini je izšla francoska uspešnica Ogljik & Silicij, pretresljiv risoroman, ki ─ na stebrih klasične robotske fikcije, od Isaaca Asimova do Phillipa K. Dicka ─ izrisuje svet, v katerem človeštvo ni več ultimativni model napredka.

Filmska recenzija Meni

30.11.2022

Tudi če ne diskreditiramo umetniškega vidika visoke kulinarike, je težko zanikati, da je ta svet neizčrpen navdih za satiro: od stratosferskih egov kuharskih genijev do banalne vulgarnosti patricijev, katerim se udinjajo.

Zmagovalec 33. Liffa Juraj Lerotić: "Polje duševnega zdravja je tabu, ker človeške psihe še vedno ne razumemo"

21.11.2022

Konec tedna se je festival Liffe končal s podelitvijo nagrade vodomec hrvaškemu režiserju Juraju Lerotiću, ki je v prvencu Varen kraj na platno prelil tragično osebno zgodbo, o kakršnih kot družba še vedno najraje molčimo. Film lahko ujamete še danes.

Liffe Ona ve

20.11.2022

Ona ve je tiste vrste navdihujoča drama, ki bi ji Harvey Weinstein lahko z agresivno promocijsko kampanjo, kot že tolikokrat prej, tako rekoč zagotovil oskarja za najboljši film - če ne bi sedel za zapahi prav zaradi razkritij, ki jih popisuje ta film.

Liffe Rimini

19.11.2022

V novi študiji človeške narave, ki se osredotoči na patetiko in žalostni spektakel posameznikovega propada, Ulrich Seidl ne izhaja iz empatije; morda je film ravno zato tako gledljiv. Filma Rimini in Šparta tvorita diptih velikega avstrijskega cineasta.

Liffe Kit

18.11.2022

Kit hoče biti zgodba tragičnega lika, ki se skuša pred smrtjo odkupiti za greh brezbrižnosti do bližnjega. Kljub tej visokoleteči nameri pa nikoli zares ne preseže svojega senzacionalističnega vidika - fascinacije nad morbidno debelostjo.

Stran 9 od 183
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov