Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Jurc

Zmagovalni film Berlinala "Izgubljamo najstarejši poklic na svetu: način obdelovanja zemlje, ki je spoštljivo ravnal z naravo"

26.01.2023

Carla Simón je tista mlada režiserka, ki je podobo španskega filma oblekla v katalonske barve: Alcarràs je prvi film v katalonskem jeziku, ovenčan z zmago na Berlinalu. "Ponosna sem, da moj film pomaga ljudem odkriti, da naš mali jezik sploh obstaja."

Filmska recenzija Babilon

23.01.2023

Če je po Deželi LaLa kdo sklepal, da Damien Chazelle Hollywood gleda skozi rožnata očala, ga v prvem prizoru Babilona čaka streznitev: hektoliter slonjega govna, ki ga na glavo dobi eden od protagonistov. "Stari Hollywood" je bil vse prej kot sterilen.

Primeri inšpektorja Vrenka 2 "Maribor me spominja na Sarajevo: ljudje so temperamentni in odkritosrčni"

20.01.2023

Slobodana Maksimovića primerjave Primerov inšpektorja Vrenka z drugimi deli "novega slovenskega kriminalnega vala" ne zanimajo. Če bi ga, bi se lahko pohvalil, da je kot sorežiser podpisan pod najbolj gledano igrano serijo nacionalke v tem tisočletju.

Filmska recenzija M3gan

16.01.2023

Lažni oglasi v filmih, mali filmi v filmu, so fascinanten podžanr. V grozljivki M3gan nam tak oglas dopoveduje, da so otroci nori na Večne ljubljenčke, kosmate naslednike Furbyja, okrašene z bolščečimi očmi, posnetimi prdci in preveč realističnimi zobmi.

Filmska recenzija Dvojna prevara

11.01.2023

Park Chan-wook se je od ultranasilnih modernih klasik postopoma preusmeril k tihim psihoerotičnim srhljivkam: Dvojna prevara je reinterpretacija hitchcockovskega suspenza, labirintni neo-noir, ki na trenutke spominja na razkošne vizualije Wonga Kar-waia.

Filmska recenzija Avatar: Pot vode

29.12.2022

13 let po tem, ko je Avatar s svojo pionirsko rabo vizualnih učinkov postal najdonosnejši film vseh časov, je nadaljevanje na dobri poti, da podre iste mejnike. James Cameron še vedno razume spektakel – detajli, kot je zgodba, ga pri tem niti ne zanimajo.

Filmska recenzija Glass Onion (Nož v hrbet 2)

26.12.2022

Južnjaški detektiv Benoit Blanc je zatohlo bogatunsko vilo iz filma Nož v hrbet zamenjal za sončno Grčijo. V skladu s tem je nova detektivka Riana Johnsona bolj obešenjaška, linearna komedija, kot nalašč za praznične dneve zmernega možganskega napora.

Gledamo Pregled leta: Najboljši filmi v letu 2022

21.12.2022

Iztekajoče se filmsko leto ni bilo brez zanimivih poudarkov: nova Top Gun in Avatar sta vrnila množice v dvorane, filmski festivali so se otresli virtualnega druženja, oskarji so bili po dolgem času v središču pozornosti (čeprav iz nefilmskega razloga).

Filmski cikel na TV SLO 1 Petkovi večeri s Powllom in Pressburgerjem, največjim tandemom v zgodovini britanskega filma

16.12.2022

Še preden nam je sedma umetnost dala brata Coen, brata Dardenne ali sestri Wachowski, sta bila tu Michael Powell in Emeric Pressburger – ne brata, ampak režiserski dvojec par excellence: subverzivneža, ki sta v povojno sivino vrnila barve in romantiko.

Film in TV SkyShowtime zdaj tudi v Sloveniji: "Tržišče pretočnih vsebin še vedno raste“

15.12.2022

Množici ponudnikov pretočnega predvajanja na slovenskem trgu se je pravkar pridružil še eden, SkyShowtime. "Če imaš dobro ponudbo, je zanjo vedno prostor," o potencialni prenatrpanosti majhnega tržišča pravi generalni direktor Monty Sarhan.

Intervju "Čeprav vojne nisem preživela pod bombami, mi je razpad Jugoslavije veliko vzel"

08.12.2022

"Razpad Jugoslavije nam je vzel, kar so nam obljubljali v otroštvu," ugotavlja makedonska režiserka Teona Strugar Mitevska. "Obet bratstva in edinstva." Njen film o vojni spregovori z vidika sedanjosti, še vedno posejane s strahovi in travmami.

Risoroman Ogljik & Silicij Mathieu Bablet: "Morda nam roboti lahko pokažejo pot nazaj v človečnost"

01.12.2022

V slovenščini je izšla francoska uspešnica Ogljik & Silicij, pretresljiv risoroman, ki ─ na stebrih klasične robotske fikcije, od Isaaca Asimova do Phillipa K. Dicka ─ izrisuje svet, v katerem človeštvo ni več ultimativni model napredka.

Stran 10 od 184
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov