Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Ana Jurc

FSF Albansko krvno maščevanje: pot do sprave je trnova in polna pasti

15.10.2021

Po uspehih v tujini je Marija Zidar še na FSF-ju predstavila dokumentarec Odpuščanje, ki k temi krvnega maščevanja pristopa z nepričakovane plati: bolj kot konflikt med družinama jo zanima vzpon novega tradicionalizma, in to ne le v Albaniji.

FSF Inventura: "Nenadejana komedija" je eden od najboljših domačih filmov leta

14.10.2021

"Ne vem, če bi te ravno ustrelil ... pljunil bi ti pa zihr v pijačo." Kako si razložiti poskus umora možaka, ki v bližnjih v najslabšem primeru zbuja medlo antipatijo? Film Inventura nastavi zrcalo našim utvaram o človeški nesebičnosti.

Film in TV Filmoteka: slovenski film je končno dobil platformo videa na zahtevo

12.10.2021

Dostopnost je že od nekdaj ena večjih težav slovenskega filma: klasike domače filmske dediščine so gledalcem veliko težje dostopne kot najrazličnejši tuji naslovi. Ogromen korak v pravo smer pa predstavlja Filmoteka, nova platforma videa na zahtevo.

Južnokorejski fenomen Squid Game: kako visoka je cena preživetja v kapitalizmu?

12.10.2021

Popkultura že od zlatih časov Igre prestolov ni bila tako fiksirana na en sam fenomen. Squid Game je trenutno najbolj gledana serija na planetu, vsaj delno presenetljiv uspeh za Netflix in še eno v vrsti zmagoslavij južnokorejske kinematografije.

Filmska recenzija Ni čas za smrt

06.10.2021

Daniel Craig, najboljši Bond našega časa, se od vloge poslavlja s filmom, ki noče biti samo orgija avtomobilskih pregonov in streljanja, ampak resna meditacija o smrtnosti, izgubi in grehih preteklosti. Morda je to pretrd oreh za to franšizo.

Intervju Miroslav Mandić: "Zanima me ljubezen, ko v njej ni več elementa racionalnega"

05.10.2021

Po dolgi festivalski poti, ki jo je pravkar kronal tudi z zmago na turškem festivalu, se Sanremo, novi celovečerec Miroslava Mandića, končno predstavlja slovenskemu občinstvu. Tiha pripoved o jeseni življenja odpira bistvena vprašanja o naravi ljubezni.

Intervju Stripar Patrick Wirbeleit: "Govoreča Škatla je dokaz čarovnije v običajnem življenju"

09.10.2021

Nemški stripar in ilustrator Patrick Wirbeleit kot otrok ni bil pretirano navdušen bralec, zato razume, da je ljubezen do knjig treba včasih malo spodbuditi. In tu nastopi lik navihane Škatle, stripovskega lika "brez vzgojnih namenov".

Na TV SLO O slavnosti in gostih: parabola totalitarizma in najkontroverznejši film češkega novega vala

24.09.2021

V nadrealistični mojstrovini češkega režiserja Jana Němca se bukoličen piknik prevesi v klavstrofobično popoldne. Izriše se portret človeka kot politične živali – razmislek o tem, kako zlahka ljudje upognejo hrbet in se prilagodijo vladajoči ideologiji.

Sedmi pečat na TV SLO 1 Sodobni ZF-film: med nevarnostjo umetne inteligence in ravnodušnim vesoljem

18.09.2021

Po poletnem predahu se na spored RTV SLO vrača Sedmi pečat, sobotni večerni cikel filmskih mojstrovin. Štiri sobote bodo posvečene klasičnim temam znanstvene fantastike: umetni inteligenci, kolonizaciji vesolja in življenju na Zemlji po apokalipsi.

Filmska recenzija Krt

15.09.2021

Čilski dokumentarec Krt, ki je bil letos nominiran tudi za oskarja, se začne kot prisiljeno ljubka smešnica o "superdedku" z vohunskimi ambicijami, konča pa kot melanholičen razmislek o odnosu družbe do starih ljudi.

Serije Satira Beli lotos: razredni boj na rajskem otoku

19.08.2021

Če za čas po epidemiji načrtujete razkošen tropski oddih, bi serija Beli lotos morala biti del obveznih predpriprav. Tragikomična satira tematizira golo brezobzirnost denarja in ljudi, ki ga premorejo ravno dovolj, da se lahko izživljajo nad okolico.

Film in TV Sarajevo ponuja srce na dlani: začenja se slavni filmski festival

13.08.2021

V Sarajevu se začenja 27. filmski festival, ki bo po lanski selitvi na splet znova zaživel v živo. Za nagrade srce Sarajeva je v igri 48 filmov v štirih tekmovalnih kategorijah. V tekmovalnem programu celovečercev je tudi slovenska koprodukcija Morena.

Stran 10 od 175
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov