Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Ana Jurc

Intervju Ameba: gverilski film, ki živi v distopičnem svetu trapovcev Matter

13.08.2021

"A se spomniš včasih, ko smo vsaj lahko šli normalno na morje? Se spomniš včasih, ko smo imeli internet? Sploh ne morem verjeti, da je to kdaj obstajalo." V filmu Ameba je trojka, ki jo poznamo kot Matter, ujeta v (skoraj) postapokaliptičnem Kamniku.

Gledamo Odred odpisanih: Nova misija

11.08.2021

Odred odpisanih (2016) sicer ni bil finančni neuspeh, a je bil dovolj zasmehovan, da si studio v kina ni upal poslati nadaljevanja. Franšizo so zato predali Jamesu Gunnu, očitno z napotkom "Varuhi galaksije, ampak ultranasilno in z vulgarnejšimi štosi".

Afera Črna vdova Pri Disneyju "bi se morali sramovati" svoje izjave o Scarlett Johansson

07.08.2021

Predsednica ceha hollywoodskih filmskih igralcev (SAG) ima nekaj ostrih besed za korporacijo Disney, ki se je po njenem mnenju z izjavo za javnost o Črni vdovi "znesla" nad Scarlett Johansson.

Intervju "Kar se nam dogaja v pandemiji, je delno posledica vsega, kar nam je naredila migrantska kriza"

07.08.2021

Prvi v množici novih domačih filmov, ki se bodo po zastoju zvrstili v kinih, je kriminalna drama Nekoč so bili ljudje. V njej Goran Vojnović nastavlja zrcalo času krize, ki je pri marsikom razgalila sebičnost in brezobzirnost. A sam ohranja vero v ljudi.

Filmska recenzija Stari

30.07.2021

Vsi se bomo postarali in umrli: življenje samo po sebi je grozljivka brez srečnega konca. Kaj pa, če bi naš proces postopnega propadanja pospešili tako zelo, da bi se naša življenska doba skrčila v dolgoživost vinske mušice?

Izbor grozljivk Ocenjujemo hude mačke Grossmannovega festivala: zombiji, duhovi, volkodlaki

16.07.2021

V Ormožu se začenja prva etapa Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina, ki bo naslednji konec tedna v Ljutomeru vrhunec dosegel s tradicionalnim mimovozom zombijev. Kaj pa prinaša tokratni tekmovalni program?

Filmska recenzija Črna vdova

12.07.2021

Tudi če odmislimo prisilni oddih od Marvelovih spektaklov, ki smo ga imeli v zadnjem letu, Črna vdova v kina prihaja prepozno, kot nekakšen retroaktivno "opravičilo" spregledani Maščevalki, a v času, ko je studio z očmi obrnjen že v četrto fazo MCU.

Filmska recenzija Očiščenje za vedno

07.07.2021

Pred osmimi leti si najbrž nihče ne bi mislil, da bo Očiščenje, nizkoproračunska grozljivka z izvirnim konceptom, odrivna deska za franšizo blockbusterjev. Vsak naslednji film - zdaj smo že pri petem - se bolj trmasto poskuša oklepati zeitgeista.

Na TV SLO 1 Midva: ločitvena drama pred kuliso najlepših evropskih mest

04.07.2021

"No ja, vsaj nekdo ima slabši dopust kot mi," si ob pogledu na Splav meduze, mojstrovino francoske romantike, turobno misli Douglas Petersen, ki brezvoljno tava po Louvru. Tudi njegov zakon je namreč, tako kot posadka nesrečne fregate, doživel brodolom.

Filmska recenzija Tiho mesto 2

29.06.2021

Ironično je, da smo se v multiplekse vrnili ravno za film, pri katerem mlaskanje in klepetanje v dvorani pokvari večji del njegove učinkovitosti. Obenem pa je Tiho mesto 2 film, ki - v pravih okoliščinah - poudarja dragocenost kolektivne izkušnje kina.

Intervju Enis Maci: "Patriarhat je treba rušiti z vsemi razpoložljivimi sredstvi, tudi z jezikom"

03.07.2021

"Pripovedovanje je vojna, še posebej če si nočeš ničesar izmišljevati," v uvodnem eseju svoje zbirke zapiše mlada nemška avtorica Enis Maci. Njena kot britev ostra pisava zareže v družbene fenomene, od skrajne desnice na Instagramu do albanskih "moškinj".

Gledamo Palm Springs

21.06.2021

Palm Springs je film, za katerega mislite, da ga že poznate: godrnjav protagonist je ujet v dnevu, ki se ponavlja vedno znova in znova. Ne glede na to, kaj počne, ga bo naslednje jutro budilka neizprosno vrnila v monotonijo že doživetega.

Stran 11 od 175
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov