Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Svenšek

Koščki sestavljanke Neuspeli miting resnice: "Akcija Sever je pokazala sposobnost organiziranja"

01.12.2019

Pred 30 leti je v Jugoslaviji vladalo posebej naelektreno vzdušje. Skrojile so ga napetosti preteklih let, ki so na površje prinesle mitingaštvo. Toda 'miting resnice', načrtovan v Ljubljani 1. decembra 1989, ni uspel.

Ilirska Bistrica 20-letni prebežnik umrl zaradi izčrpanosti

08.11.2019

V četrtek dopoldne je pred policijsko postajo v Ilirski Bistrici umrl 20-letni državljan Sirije. Sorodniki so se po klicu na pomoč pripeljali ponj iz Nemčije in ga našli nekje v gozdu. Umrl je zaradi podhladitve in izčrpanosti.

Zdravje Za Krisovo zdravilo zbrali 3,4 milijona evrov

30.09.2019

"Hvala vsem! Cilj za Krisa je dosežen!" je v objavi na Facebooku sporočilo dobrodelno društvo Palčica Pomagalčica, ki je zadnji teden zbiralo sredstva za nakup 2,3 milijona vrednega zdravila, ki bi koristilo 19-mesečnemu Krisu. Zbrali so še veliko več.

Izza zidov Pet slovenskih vasi, ki so 2. svetovno vojno preživele pod NDH-jem

27.09.2019

V učbenikih smo se učili o treh okupatorjih slovenskega ozemlja med 2. svetovno vojno, a del južnega Posavja je okupiral četrti - NDH. Prav na današnji dan, 27. septembra leta 1941, so ustanovili občino Bregana, s katero so priključili zasedene vasi.

Zdravje Vseslovenska akcija, da bi pravočasno zbrali dva milijona evrov za Krisa

26.09.2019

V dveh dneh, odkar poteka dobrodelna akcija zbiranja 2,3 milijona evrov za zdravilo, ki bi pozdravilo spinalno mišično atrofijo 19-mesečnega Krisa, so na računu zbrali pol milijona evrov. Pridružili so se športniki, umetniki, klubi, posamezniki ...

Pogovori "Pot do priključitve Primorske so spremljali številni dramatični dogodki"

15.09.2019

"Po razmejitvi septembra 1947 je na mejo z Italijo padla železna zavesa. Bila je strogo zastražena," opisuje dolgoletni politik in diplomat Jože Šušmelj, ki je bil nato dejavno vpet v njeno rahljanje v najbolj odprto mejo Vzhodne Evrope.

Slovenija "Zgodovinopisje ne sme biti gorjača v rokah politike"

04.09.2019

Mineva 80 let od začetka druge svetovne vojne, ki je spremenila podobo sveta. Tistega časa se danes spominjajo le še redki, v splošni družbi pa je še vedno živo prisoten. Kakšen pa je njegov odmev v slovenskem zgodovinopisju?

Novice Prepreke in ovinki do prve slovenske univerze

02.09.2019

"Zgodovina Univerze v Ljubljani je sestavni del novejše slovenske, jugoslovanske in evropske zgodovine. Lahko rečemo tudi obratno: skozi zgodovino Univerze v Ljubljani lahko jasno zaznavamo splošne zgodovinske tokove v družbi," pravi zgodovinar Božo Repe.

Slovenija Z grobišča pod Macesnovo gorico začeli odstranjevati kamenje

28.08.2019

V Kočevskem rogu so z grobišča pod Macesnovo gorico začeli odstranjevati nasuto kamnino in pripravljati teren za arheologe. V to brezno naj bi med povojnimi poboji zakopali predvsem Slovence.

Slovenija Po sestanku o zvereh: "Vsi moramo delovati z roko v roki"

20.08.2019

Predstavniki Sindikata kmetov Slovenije in kmetijska ministrica so pri premierju Marjanu Šarcu govorili o ukrepih glede populacije zveri. Dogovorili so se za sodelovanje pri določitvi, kakšno število volkov in medvedov je še vzdržno.

Prekmurje Kakšno bo življenje ob Muri v prihodnjih desetletjih?

16.08.2019

'Prekmurje v srcu' je eden od sloganov ob letošnjem prazniku združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Kakšni pa so izzivi, ki po 100 letih še čakajo pokrajino ob Muri?

Intervju Prizadevanja za priključitev Prekmurja: "To je bila skupna akcija"

17.08.2019

"Pomembno je bilo delovanje doma in v Parizu. Brez prizadevanj Prekmurcev ne bi bili uspešni slovenski in Slovencem naklonjeni diplomati," o dogajanju na mirovni konferenci, ki je omogočila združitev Prekmurcev z matičnim narodom, pravi Uroš Lipušček.

Stran 12 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov