Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Boris Vasev

Intervju "Odrast ne pomeni, da želimo manj istega, ampak nekaj povsem drugačnega"

20.09.2023

BDP ni ustrezen kazalnik gospodarske rasti držav, saj ne odraža njene dejanske koristi oziroma posledic za njihove prebivalce, je za MMC dejala zagovornica koncepta odrasti in raziskovalka na področju socialne in ekološke pravičnosti Brototi Roy.

Beremo Ghada Karmi: Ena država (Edina demokratična prihodnost za Palestino-Izrael)

16.08.2023

Ključno leto v genezi izraelsko-palestinskega konflikta ni 1967, čas začetka izraelske vojaške okupacije, ampak 1948, nastanek Izraela kot sionistične države v Palestini, piše Ghada Karmi, ki zagovarja vzpostavitev ene demokratične države.

Bližnji vzhod Protesti proti izraelski pravosodni reformi: Obramba demokracije ali "fantazijske dežele"?

24.06.2023

Medtem ko je na ulicah izraelskih mest že 24 tednov na stotisoče protestnikov proti vladnemu predlogu reforme pravosodja, češ da ogroža izraelsko demokracijo, predvsem palestinski državljani opozarjajo, da se protesti ne osredotočajo na pravo vprašanje.

Intervju "Če se zdaj ne bo nič spremenilo, bo smer, v katero bo šla srbska družba, zelo strašljiva"

25.05.2023

Srbija je sod smodnika, država, v kateri se ljudje ne počutijo varne in v kateri so oblasti normalizirale nasilje, predvsem prek medijev pod njihovim nadzorom, je v pogovoru za MMC opozoril Vladimir Međak iz Evropskega gibanja v Srbiji.

Intervju Palestinska režiserja: Pogoj, da dobimo izraelska sredstva, je, da se odrečemo svoji identiteti

06.04.2023

Že sam obstoj Palestincev v "okupirani Palestini" je oblika odpora, zato je vse, kar naredijo, politično, sta v pogovoru za MMC dejala palestinska režiserja Samar Kupti in Saleh Saadi, ki sta opozorila na poskuse zanikanja njune identitete v Izraelu.

Bližnji vzhod Izraelska okupacija v času prodemokratičnih protestov: od pogromov do zanikanja obstoja Palestincev

02.04.2023

Medtem ko v Izraelu potekajo množični protesti za demokracijo, se okupacija palestinskih ozemelj nemoteno nadaljuje in celo povečuje. Posebna poročevalka ZN-a je za MMC opozorila na tragične novosti in obenem kontinuiranost izraelskih politik.

Pogovor Posebna poročevalka ZN-a: Potres v Siriji zaradi nezakonitih sankcij zahteval veliko več mrtvih

23.02.2023

V Siriji je v nedavnih potresih umrlo okoli 6000 ljudi, državo pa poleg te katastrofe in 12-letne vojne pestijo tudi obsežne sankcije. Poziva se k njihovemu umiku, očita se jim nezakonitost, zaradi njih naj bi bilo žrtev potresa veliko več.

Intervju "Strategija ustrahovanja iranskih oblasti predvsem pri mladih ljudeh ne deluje več"

19.01.2023

Iranskim oblastem je s silovitim odzivom in brutalnostjo uspelo oslabiti proteste, ki v državi trajajo od septembra, niso jih pa zatrli, saj strategija ustrahovanja ne deluje več, je za MMC dejala raziskovalka Amnesty International Raha Bahreini.

ZDA Ameriški muslimani v politiki vse vidnejši, a država jih še vedno dojema kot grožnjo

21.12.2022

Novembrske vmesne volitve v ZDA so bile za tamkajšnje muslimane prelomne. Izvoljenih je bilo namreč največ muslimanskih kandidatov in kandidatk doslej, a v muslimanski skupnosti opozarjajo, da so še naprej tarče državne in medijske demonizacije.

Beremo Mohamed Abdou: Islam in anarhizem (Odnosi in sovpadanja)

13.11.2022

Je islam nujno avtoritaren in patriarhalen ali pa je lahko feminističen, antiavtoritaren, antikapitalističen? Mohamed Abdou ponuja anarhistično perspektivo islama, t. i. anarhaislam, vprašanje pa je, kako prepričljiv je pri tem.

Intervju "Izrael se ni prelevil v normalno državo, izid volitev je pokazal njegov resnični obraz"

10.11.2022

Nedavne volitve v Izraelu, ki so prinesle uspeh ne samo Benjaminu Netanjahuju, ampak tudi skrajni desnici, so svetu pokazale pravi obraz Izraela, je za MMC dejal palestinski novinar Mohamed Daragme. Pod novo vlado bo država bolj fundamentalistična, meni.

Protesti Jeza v Iranu naj bi prežemala vse dele družbe. "Želimo biti normalna država."

03.10.2022

Iranske oblasti so se na proteste po smrti Mahse Amini odzvale z represijo in omejevanjem komunikacije. Kot so za MMC dejale štiri iranske sogovornice, je bes v državi razširjen od severa do juga, razlogi pa presegajo zgolj diskriminatorni položaj žensk.

Stran 2 od 18
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov