Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Katja Štok

Lepota bivanja Stanovanje v Ljubljani z rastlinjakom in prav posebno spalnico

12.11.2023

Stanovanje KG ima neobičajen arhitekturni pristop: spalnica s stekleno steno nasproti vhoda v stanovanje, namesto kabineta rastlinjak in perforirana glomazna omara s pralnim strojem, pečico in shrambo v kuhinji.

Intervju Almira Sadar in Petja Zorec razkrili: "Kolekcija je nastala na badmintonu!"

06.11.2023

Dve izjemno priljubljeni slovenski znamki oblačil ALMIRASADAR in Petja Zorec sta na letošnjem LJFW združili svoje moči. Petja in Almira sta novo kolekcijo zasnovali kar med igro badmintona, poimenovali pa sta jo Spletke. Le zakaj?

Intervju Zdrs komunikacije ali neustrezna komunikacija vodstev slovenskih bolnišnic?

23.10.2023

Celjska bolnišnica zamenja bolnika in napačnega razglasi za mrtvega, vodstvo Psihiatrične klinike javno relativizira posilstvo. "Odsotnosti empatije in odgovornosti ne moremo imenovati zdrs komuniciranja," meni strokovnjakinja Damjana Pondelek.

Intervju Sari Valenci: "Subkulture se vračajo!"

21.10.2023

"Vsega je preveč, preveč se dela, preveč se oblači, vse je nasičeno," pravi modna oblikovalka Sari Valenci. Njena najnovejša kolekcija črpa iz preobilnosti današnjega sveta in tudi tistega, ki je Marijo Antoaneto spravil pod giljotino.

Intervju Tomato Košir oblikoval naslovnico za Politico

16.10.2023

Tomato Košir je za priznano ameriško politično revijo Politico oblikoval zadnjo številko. To je še eden od nizov velikih uspehov našega sicer mednarodno uveljavljenega in večkrat nagrajenega oblikovalca vizualnih komunikacij.

Intervju Med nagrajenci Tedna oblikovanja Ljubljana – kapsula za poslednjo pot

06.10.2023

Slovenija morda res nima trga za industrijsko oblikovanje, a novi koncept Tedna oblikovanja Ljubljana želi to spremeniti. Poleg podelitve nagrad za izjemne dosežke oblikovalcev in arhitektov želi v Ljubljani s kulturno konkurirati športni vsebini.

Intervju Masayah: "Ne bom se slekla do golega, torej moram biti toliko boljša raperka!"

01.09.2023

Ne skriva, da ima visoke cilje. Glasbene kariere se je Masayah lotila zelo premišljeno, celo strateško, "rada bi ustvarjala glasbo za ves svet," prizna. S svojimi besedili je dokazala, da nobena tema ni tabu, niti spolnost.

Dela prost dan razdvaja 14. avgust – podaljšan konec tedna ali dan solidarnosti?

09.08.2023

Vlada je za ponedeljek določila dela prost dan. Gospodarstveniki opozarjajo, da bo škoda prevelika, pojavljajo se celo namigovanja, da ga bodo nekateri izrabili za podaljšan konec tedna. A v sindikatih so jasni: "Prispeval bo k okrevanju gospodarstva!"

43 vprašanj z Mišo Molk: "Kaj naredi dobro voditeljico? Karizma."

18.07.2023

Politikom in znanim Slovencem je postavljala vprašanja, ki si jih drugi niso upali. Zato smo zgodbo obrnili – Miša Molk je razkrila, ali gre na komercialno televizijo in kaj si misli o premierju Robertu Golobu.

Lepota bivanja Salto Dionys, akrobatska keramika, na kateri se dobesedno lomijo kosti

19.07.2023

Delal je za Naso in ameriško vojsko, razvijal aplikacije in tehnologijo še pred pojavom Googlovih očal. Dobil je nagrado guvernerja Kanade in izumil poseben kuhalnik za prebivalce vasi v Malawiju, a se je vrnil v Slovenijo.

Lepota bivanja Pustil službo, da je v Mariboru odprl prav posebno brivnico

06.07.2023

Aljoša Ilešič je gradbeni inženir, danes priučeni brivec. V Mariboru ima brivnico, s katero je uresničil svojo željo, da se mu v življenju ne mudi več in predvsem da lahko ljudem približa umetnost.

David Tavčar in Nana Wolke "Slikam realnost, ki je precej oddaljena od stereotipov Netflixovih true crime serij."

26.05.2023

Prostitucija, hoteli, parkirišča, beznice – temna stran mesta je tisto, kar privlači v Londonu delujočo slikarko Nano Wolke. Industrijski oblikovalec David Tavčar, podpisan pod kreacije svetovno znanih modnih hiš, pa se vse bolj uveljavlja tudi v tujini.

Stran 2 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov