Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Katja Štok

Intervju Rad bi te videl brez majice. ‒ Te ne moti, da imam 12 let?

29.03.2021

"Par, ki je prišel na zmenek z 12-letnico in ji predlagal trojčka, to je bilo zame najhujše," pove Pavla Klimešová, izvršna producentka češkega dokumentarnega filma Ujete v medmrežju, ki razkriva spolne predatorje na mladoletnike na spletu.

#Epidemija "Ko vidiš dedka kupovati na AliExpressu, veš, da so se zgodili tektonski premiki"

28.05.2021

V zadnjem letu smo po spletu kupovali vse, od žemlje do omare, od mleka do avtomobilov. "Ko vidiš dedka kupovati na AliExpressu, veš, da so se zgodili tektonski premiki," opiše nove nakupovalne navade strokovnjak Roman Krušič.

Intervju Za koliko uspešnic ste nas "oropali"? Tomi: "Upam, da za čim manj."

19.03.2021

Novi svet: Enakonočje ne bo antiutopični koncert, "bo pa edini približek temu, kar počnemo," pravi Tomi Meglič o sobotnem spletnem koncertu in priznava, da je prišla skupina Siddharta do točke, ko bi rada nekoliko spremenila svoj zvok.

Novi koronavirus Po letu dni epidemije drugače ljubimo, žalujemo in živimo

16.03.2021

Zdi se, kot da po letu dni epidemije drugače ljubimo, drugače žalujemo, drugače živimo. Ločitve s partnerjem ali smrti v družini "nismo sprocesirali, kot bi morali", pravi psihologinja Špela Reš, ki opozarja tudi na več zasvojenosti z zasloni med mladimi.

Lepota bivanja Modro stanovanje v Šiški, ki je še kako racionalno

18.03.2021

Trisobno stanovanje v Šiški morda res ni za vsakogar, čiste linije in estetika marsikoga spominjajo na razkošje hotelov, a za naročnico, ki jo arhitekti označijo kot "resnično Gospo", je pravšnje.

#Epidemija Dijakinja: "Nimamo več motivacije za šolo, vzgojili smo se v nezaupljive robote"

14.05.2021

Ne pomanjkanje znanja, ne previsoka telesna teža, ne odvisnost od digitalnih zaslonov, "zdi se mi, da smo se vzgojili v robote, ki bodo težko zaupali drugim," kot najvidnejšo posledico ukrepov epidemije na šolarje opiše dijakinja Maja Kalin.

Intervju Barbara Belvisi: Izdelujemo tehnologijo za Mars, s katero lahko že danes bolje živimo na Zemlji

10.03.2021

Hrana, pridelana v nadzorovanem okolju z umetno inteligenco, je zasnovana za prebivanje na Luni in Marsu, "a že zdaj nas bo na Zemlji naučila novega načina pridelave hrane", pravi Barbara Belvisi, ki upa, da bodo BioPodi kmalu del vesoljskega programa.

Novi koronavirus Nataša Pirc Musar: Pri cepilnih potnih listih vidim več težav kot koristi

11.02.2021

Kaj prinaša novi potni list o cepljenju ali cepilni potni list proti covidu-19: svobodo ali odvzem le-te? Na Danskem brez njega ne bo mogoče v restavracijo ali na športni dogodek, Kitajci pa so šli še korak dalje.

Intervju Kar trije Slovenci del velike zgodbe znanega oblikovalca. Alber Elbaz: "Ženske bolje razumem!"

11.02.2021

Pižama kot oblačilo za v službo, mala črna obleka, ki se zapira kot potapljaška. Nepredvidljivi modni oblikovalec Alber Elbaz, s katerim sodeluje Peter Movrin, je za MMC pojasnil idejo svoje znamke AZ Factory, ki preizkuša tudi tehnološke meje mode.

Lepota bivanja Hiša na Rakovi Jelši nominirana za prestižno arhitekturno nagrado

04.02.2021

Biro Arhitektura, ki je za betonsko hišo na nekdaj degradiranem območju Rakove Jelše v Ljubljani prejel nominacijo za prestižno nagrado Mies van der Rohe, oživlja tudi podhod Ajdovščine, z le šest metrov široko hišo pa sosesko ob Rožni dolini.

Cepivo Zakaj je cepivo pri starejših od 65 let lahko manj učinkovito?

30.01.2021

Kljub namigovanjem, da naj bi bilo cepivo AstraZeneca občutno manj učinkovito pri starejših od 65 let, ga je EU odobril. A zakaj je lahko cepivo manj učinkovito? "S staranjem se aktivacija celic imunskega sistema zmanjša," pojasni profesor Borut Štrukelj.

Intervju Pretkan načrt Bruslja: Zelena Evropa bo vnesla tudi drugačen način življenja

31.01.2021

Nov tip evropske hiše kot sončnica s streho iz solarnih celic, ki se obrača proti soncu, zbira deževnico in lovi veter. "Forma objektov mora slediti naravi," meni arhitekt Koichi Takada, čigar avstralski biro je zasnoval estetiko ogljično nevtralne hiše.

Stran 12 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov