Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Katja Štok

Intervju Na Norveškem gradijo mojstrovino, prvo do okolja prijazno tovarno: "Dokazujemo, da je to izvedljivo"

12.09.2021

"Cilj podjetja ni prodati čim več izdelkov, obogateti in biti slavni, naš cilj je, da z Vestrejem spreminjamo svet in združimo ljudi," pravi Jan Christian Vestre, direktor podjetja, ki na Norveškem gradi najbolj trajnostno tovarno pohištva na svetu.

Lepota bivanja Bogati gredo v palače, drugi pa doma s škripcem zalivajo stenske "vrtičke"

11.09.2021

Naše življenje v prihodnosti bo bliže tistemu, ki ga že zdaj živijo v Pekingu ali Tokiu - majhni prostori, v katerih bomo imeli vertikalne "vrtove" po stenah in zbirali deževnico, ki bo tekla skozi kuhinjsko pipo. A ne vsi, seveda, le izbrana večina.

Afganistan Kakšen opij, talibani bi se lahko okoristili s prodajo litija, ki naj bi ga bilo več kot v Boliviji

29.08.2021

Talibani veljajo za eno najbogatejših uporniških skupin na svetu. Njihov način financiranja je izpopolnjen, poleg trgovanja s heroinom pa se jim zdaj odpira še trg rudnin, tudi izjemno iskanega litija, vreden kar bilijon evrov. 

Intervju Bašir Mohamed Rezai: "Upanja za življenje v Afganistanu ni več"

25.08.2021

Bašir Mohamed Rezai je Afganistanec, ki deset let živi in dela v Sloveniji, od koder poskuša rešiti svoja brata in bratranca iz Afganistana, kjer so se bojevali proti talibanom. "Pravijo, da je življenje trpljenje, a če trpiš preveč, ni dobro," pravi.

Lepota bivanja Kriptomilijonar ustvarja novo podobo Bohinja; prenovljeni hotel Bohinj za urbane turiste

28.08.2021

Fotelji na smučkah, recepcija iz masivnega hloda, hodniki kot pot skozi twinpeaksovski labirint kozolcev. Prenovljeni hotel Bohinj "urbane turiste", kot jih označi investitor Damian Merlak, vrača v naravo, celo v kokošnjak.

Lepota Bivanja Nagrajeno Ptujsko tržnico nekateri meščani označili za "betonplato, našpikano z roštilj stoli"

26.07.2021

Je nova tržnica na Ptuju, letošnja prejemnica Plečnikove nagrade, resnično "drzna in spoštljiva intervencija v bogato in občutljivo mestno tkivo", kot pravi komisija, ali pa je "betonplata, našpikana z roštilj stoli", kot trdijo razočarani meščani?

Kuba Zakaj Kubance pesti najhujše pomanjkanje hrane v zadnjih 30 letih?

14.07.2021

Kubanci se v zadnjih 30 letih z veliko težavo oskrbujejo s hrano. Ta je draga, kar je sprožilo največje proteste v zgodovini države. Uvozijo kar 70 odstotkov živil. Država za nastali položaj krivi predvsem ameriške sankcije, a razlogov je več.

Lepota bivanja Butični hotel Pr' Kopač v nekdanjem gospodarskem objektu

15.07.2021

Nekdaj furmanska gostilna Pr' Kopač na Brezovici pri Ljubljani je želela ujeti predepidemično evforijo in se poleg kulinarike podati tudi v hotelirstvo. Butični hotel sledi družinski tradiciji in slovenskemu podeželju, a s sodobno izpiljenostjo.

Intervju Prva stanovanja s hotelsko storitvijo in bazenom na strehi v Ljubljani

10.07.2021

Arhitekt Peter Cesar se s poslovnim partnerjem Iztokom Lampičem loteva projektov, od katerih drugi bežijo. Samski dom v Kopru je postal sodobni blok s penthousom, v Ljubljani pa končujeta Neuhaus, prvi blok s hotelskimi storitvami in bazenom na strehi.

Lepota bivanja Novi Grand hotel Koper, štirizvezdični hotel za sodobne popotnike

01.07.2021

"Želeli smo hotel z interierjem, ki ga ni v okolici 500 kilometrov," pravi Aleš Piščanc, lastnik nekdaj kultnega Grand hotela Koper, kot se imenuje danes večmilijonska investicija, ki želi povezati domačine in privabiti zahtevnejše goste.

Novosti pri prehodu meje Za vstop v Slovenijo znova velja PCT. "Če bo Slovenija zelena, na Hrvaško lahko brez omejitev."

19.06.2021

"Ko bo Slovenija na zelenem seznamu ECDC, bo morala hrvaška posvetovalna skupina potrditi, ali je prehod meje dovoljen brez potrdila, in lahko bi odločila, da PCT ni potreben," je za MMC pojasnila Metka Bradetić, direktorica Hrvaške turistične skupnosti.

Lepota bivanja Prenovljeno stanovanje para, ki se oblikuje s finančnimi zmožnostmi

19.06.2021

Stanovanje mladega para v Ljubljani je lep primer, kako ljubitelji estetike in industrijskega oblikovanja počasi gradijo svoje gnezdo v skladu s finančnimi zmožnostmi in ko Ikeine kose zamenjujejo s tistimi večnimi.

Stran 10 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov