Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Katja Štok

Okolje Bi lahko bakterija, ki jé plastiko, rešila naš planet?

16.02.2022

Plastika nam je olajšala življenje. Vprašanje ni, kdaj jo bomo nehali proizvajati, ampak, kako bomo bolje ravnali z njenimi odpadki. Ena od rešitev je bakterija, ki se hrani z njo. Toda, bi jo lahko izpustili v okolje in rešili težavo enkrat za vselej?

Lepota bivanja Sodobna družinska vila z dvema dnevnima sobama, terasami in res velikim vrtom

17.02.2022

Z ulice je dokaj neopazna, v svoji notranjosti pa je mogočna z dvema dnevnima sobama, petimi spalnicami in prav toliko kopalnicami. Sodobna družinska vila na Kodeljevem v Ljubljani presega svoj namen. Je objekt, pisan z velikim O.

Lepota bivanja Tina Mentol ustvarja "big biznis" iz nogavic: burek, čevapčič in potica se širijo po Balkanu

03.02.2022

Samo lani je prodala 100.000 nogavic z emblemi kranjske klobase, potice in cvička ter napisi rakija, burek, big biznis in Yugo. A zgodba etnologinje, ki želi biti "čednejši Janez Bogataj s podjetniško žilico", je skrbno premišljena.

Lepota bivanja Stanovanje znane galeristke v Ljubljani, ki je kot galerija

30.01.2022

Koncept, da je lahko dom tudi javna galerija, je nevsakdanji, a ne, če si Piera Ravnikar, pronicljiva galeristka, ki se je odločila za ta korak. Arhitektka Maja Stamenković je ustvarila prostor, ki združuje svetova, z unikatnimi umetniškimi kosi pohištva.

Lepota bivanja Stanovanje "influencerke" v Ljubljani po navdihu filma Parazit

20.01.2022

Navdih za zasnovo stanovanja, poimenovanega Blišč v mestu, je Petra Zakrajšek (Gao Arhitekti) iskala v z oskarjem nagrajenem južnokorejskem filmu Parazit, pa čeprav povezava na prvi pogled ni tako očitna.

Lupimo leto Naj izbor Lepote bivanja 2021: od zložljivih smuči in "vilic" za špagete do prenove Hotela Bohinj

02.01.2022

Epidemija je pri ustvarjalcih domišljijo potisnila čez rob. Dobrodošla sprememba je prinesla tehnično zanimive izdelke, kot so: jedilni pribor za "packaste" gurmane, generator vzorca za čilim, pa tudi prenovljeno Cukrarno in Hotel Bohinj Damiana Merlaka.

Vizualna umetnost Namesto v galerijo na Instagram in kako so NFT-ji zamajali svet (kripto)umetnosti

24.12.2021

Prodajno krizo med epidemijo so določeni ustvarjalci in umetniki, predvsem tisti, ki jim je blizu tehnologija, dobro izkoristili. Prodajni kanal namreč niso več izključno galerije in dražbene hiše, kriptosvet piše novo zgodovino umetnosti.

Intervju Oblikovalka trajnega luksuza Matea Benedetti: "Imam se za 'Bentleyja' v modi."

18.12.2021

Matea Benedetti je pionirka trajnostne luksuzne mode v Sloveniji. S svojim delom je prepričala enega najboljših nogometašev španske La lige Jana Oblaka in Ano Roš. Vse več zanimanja za njena oblačila iz ananasovega usnja in svile iz lesa je v Hollywoodu.

Lepota bivanja Hiša v Radovni z dnevno sobo, iz katere lahko skorajda loviš ribe

12.12.2021

Majhna hiška v Triglavskem narodnem parku je skriti dragulj zgodovine časa. Angleška notranja oblikovalka Jade van Baaren ji je vdihnila novo, nekoliko netipično podobo za slovensko okolje, a s spoštovanjem do njene presunljive zgodovine.

Slovo po 16 letih Kaj bo počela Angela Merkel po odhodu? "Nič," pravi. Mnogi ji ne verjamejo.

02.12.2021

"Morda bom poskušala kaj brati, potem se mi bodo oči zaprle, ker sem utrujena, malo bom spala, potem pa bom videla, kaj me čaka," je komentirala svoj odhod po 16 letih vodenja nemške vlade kanclerka Angela Merkel. Toda kaj bo zares počela?

Kako varna je zares Drama? Električna napeljava iz leta 1911: "Večina gledališč se je obnovila, ker so pač zgorela"

30.11.2021

Cevi ljubljanske Drame so iz leta 1911, prav tako verjetno del električne napeljave, zaradi česar bi lahko zgorela. Potresno ni varna. Strešna kupola nad odrom, na katero obešajo sceno, se je ukrivila, zato so zmanjšali obremenitve. Kako nujna je prenova?

Vzpon kaotične kulture oboževalcev Kitajska oblast bo kaznovala vse zvezdnike, ki promovirajo slab vzor družbi

28.11.2021

Kitajska uprava za kibernetski prostor (CAC) bo poostrila nadzor nad objavo osebnih informacij in objavo oglasov na spletnih straneh kitajskih zvezdnikov. Poleg tega, da pogosto utajujejo davke, promovirajo tudi napačne družbene vrednote, meni oblast.

Stran 8 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov