Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Miha Zavrtanik

Slovenija Komentar ob napovedi odstopa notranje ministrice: "Gre za prvi večji javni zdrs predsednika vlade"

08.12.2022

Novinarja in komentatorja politike Tanja Starič in Aljaž Pengov Bitenc menita, da bo odstop notranje ministrice zamajal zaupanje dela javnosti v vlado. Ob tem menita, da kljub "zdrsu predsednika vlade" trdnost koalicije ni ogrožena.

Maribor Arsenovič po prepričljivi zmagi nad Kanglerjem: Čakajo nas veliki izzivi

04.12.2022

V Mariboru so volivci izbirali med aktualnim in nekdanjim županom. V drugem krogu sta se, tako kot pred štirimi leti, pomerila Saša Arsenovič in Franc Kangler. Po 99,95 odstotka preštetih glasov je z 61 odstotki podpore še drugič zmagal Arsenovič.

Maribor V Mariboru se bosta v drugem krogu pomerila Arsenovič in Kangler

20.11.2022

V Mariboru se bosta, tako kot na lokalnih volitvah leta 2018, v drugem krogu pomerila aktualni in nekdanji župan, Saša Arsenovič in Franc Kangler. Če je aktualni župan preboj v drugi krog pričakoval, je bilo v Kanglerjevem štabu čutiti olajšanje.

Komentar izida volitev "Ob glasovih za Natašo Pirc Musar je del volivcev glasoval proti Logarju, del pa proti Pahorju"

13.11.2022

Sociologa Gorazd Kovačič in Samo Uhan ocenjujeta, da so volivci večinsko presodili, da je Nataša Pirc Musar primerna za predsednico. Pri tem, da je Slovenija dobila prvo predsednico, je bilo potrebnih več različnih dejavnikov, tudi glasovanje "proti".

Maribor Kako bi mariborski županski kandidati urejali prometno ureditev v središču mesta?

12.11.2022

Za župansko mesto je med vsemi mestnimi občinami letos, tako kot na volitvah pred štirimi leti, največ zanimanja v štajerski prestolnici. Petnajst kandidatov ima glede vodenja občine različne vizije, različne poglede imajo tudi na prometno ureditev mesta.

Koper V Kopru največji izzivi stanovanjska problematika, zagotovitev vodnega vira in ureditev kanalizacije

13.11.2022

Koper kot največje slovensko obmorsko mesto prevevajo različni interesi. Je močno gospodarsko in turistično središče, ki pa se spoprijema tudi s številnimi izzivi. Kakšno vizijo vodenja občine imajo kandidati, ki se potegujejo za koprskega župana?

Okolje Izginjanje slovenskih ledenikov: "Glede na zadnjo snežno sezono je dobro, da je sploh kaj ostalo"

03.11.2022

Če bi se v prihodnjih letih ponovila podobna situacija kot letos – izredno malo snega in nadpovprečne temperature –, bi lahko po opozorilih strokovnjakov ostanka Triglavskega ledenika in ledenika pod Skuto popolnoma izginila.

Intervju Leon Novak: Zase to odgovornost lahko prevzamem, ne bi pa rad v Ukrajino pošiljal nekoga drugega

31.10.2022

"Želeli bi, da bi ostali ljudje, ki iz srca ljubimo svojega bližnjega in mu delamo dobro, kolikor le moremo," ob dnevu reformacije pravi evangeličanski škof Leon Novak, ki o pomoči sočloveku ne zgolj pridiga, ampak to udejanja tudi v praksi.

Intervju Župan Arsenovič: Kot občana me je motilo, da se Ljubljana in drugi hitreje razvijajo kot Maribor

10.10.2022

"Ko grem zdaj z mestnimi svetniki na pivo, so pravzaprav vsi zelo zadovoljni in veseli. Drugo je, kaj oni govorijo za kamere in svojim potencialnim volivcem," ob koncu mandata pravi mariborski župan, ki ocenjuje, da je skupnost prevladala nad politiko.

Intervju Koprski župan Aleš Bržan: Nisem stopil v čevlje Popoviča, ampak sem čevlje zamenjal

05.10.2022

"Največji dosežek je to, da so ljudje razumeli, da se da občino voditi na drugačen način. In to učinkoviteje in bolj usmerjeno k ljudem. Ta miselni preskok je po mojem mnenju najpomembnejši," ob koncu svojega mandata ocenjuje koprski župan Aleš Bržan.

Inflacija Hribar: Nobene potrebe ni, da postanete finančni špekulant na ravni obrestnih mer

26.05.2022

Evropska centralna banka je pripravljena na dvig obrestnih mer, kar bo prineslo tudi konec obdobja negativne obrestne mere. Kako bo ukrep ECB-ja vplival na delovanje slovenskih bank, kako na kreditojemalce in kakšne so napovedi za prihodnost?

Slovenija "Večina pozivov k pluralizaciji medijev prihaja iz politike. Do tega je treba biti vedno skeptičen."

23.05.2022

"Čas je, da presekamo s prakso, kjer peščica politikov poskuša posegati in omejevati medijski prostor in neodvisnost javnega RTV-ja," poudarja Marko Milosavljević. A kot ob tem opozarja Igor Vobič, se bo moral RTV nato spopasti tudi z izzivi prihodnosti.

Stran 1 od 10
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov