Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Miha Zavrtanik

Leto dni od volitev Zorko: Smo v obdobju razočaranja, ki sledi visokim pričakovanjem po rekordni zmagi na volitvah

24.04.2023

Leto dni, odkar je Svoboda na državnozborskih volitvah slavila z rekordno podporo, kar je Robertu Golobu odprlo vrata v vladno palačo, koaliciji podpora upada. Kot ocenjuje analitik Andraž Zorko, gre za pričakovan proces, ki vlade trenutno (še) ne ogroža.

Zdravje Podražitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja: Generali z majem napoveduje dvig na 45 evrov

05.04.2023

Zavarovalnica Generali z začetkom maja zvišuje mesečno premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja za 10,39 evra. Kot glavne razloge za zvišanje navajajo rast cen zdravstvenih storitev in rast obsega opravljenih zdravstvenih storitev v zadnjem letu.

Zeleni petek Poraba električne energije se bo do leta 2050 podvojila. Je JEK2 res edina rešitev za zeleni prehod?

10.03.2023

Medtem ko številni strokovnjaki jedrsko energijo postavljajo v središče energetske zelene prihodnosti, se pojavljajo tudi opozorila o njenih negativnih plateh. Razprava o tem bo ob načrtih gradnje JEK 2 vse bolj aktualna – kakšni so argumenti za in proti?

Slovenija Je osvetljena avtocesta varnejša? V društvu Temno nebo opozarjajo na pomanjkanje ustreznih analiz.

01.02.2023

Po preklicu začasnega izklopa osvetlitve slovenskih avtocest v okoljevarstvenem društvu Temno nebo Slovenije opozarjajo, da je osvetljevanje avtocest nepotrebno in v nekaterih primerih celo zmanjšuje varnost prometa. Jasnih analiz o tem sicer ni.

Slovenija Komentar ob napovedi odstopa notranje ministrice: "Gre za prvi večji javni zdrs predsednika vlade"

08.12.2022

Novinarja in komentatorja politike Tanja Starič in Aljaž Pengov Bitenc menita, da bo odstop notranje ministrice zamajal zaupanje dela javnosti v vlado. Ob tem menita, da kljub "zdrsu predsednika vlade" trdnost koalicije ni ogrožena.

Maribor Arsenovič po prepričljivi zmagi nad Kanglerjem: Čakajo nas veliki izzivi

04.12.2022

V Mariboru so volivci izbirali med aktualnim in nekdanjim županom. V drugem krogu sta se, tako kot pred štirimi leti, pomerila Saša Arsenovič in Franc Kangler. Po 99,95 odstotka preštetih glasov je z 61 odstotki podpore še drugič zmagal Arsenovič.

Maribor V Mariboru se bosta v drugem krogu pomerila Arsenovič in Kangler

20.11.2022

V Mariboru se bosta, tako kot na lokalnih volitvah leta 2018, v drugem krogu pomerila aktualni in nekdanji župan, Saša Arsenovič in Franc Kangler. Če je aktualni župan preboj v drugi krog pričakoval, je bilo v Kanglerjevem štabu čutiti olajšanje.

Komentar izida volitev "Ob glasovih za Natašo Pirc Musar je del volivcev glasoval proti Logarju, del pa proti Pahorju"

13.11.2022

Sociologa Gorazd Kovačič in Samo Uhan ocenjujeta, da so volivci večinsko presodili, da je Nataša Pirc Musar primerna za predsednico. Pri tem, da je Slovenija dobila prvo predsednico, je bilo potrebnih več različnih dejavnikov, tudi glasovanje "proti".

Maribor Kako bi mariborski županski kandidati urejali prometno ureditev v središču mesta?

12.11.2022

Za župansko mesto je med vsemi mestnimi občinami letos, tako kot na volitvah pred štirimi leti, največ zanimanja v štajerski prestolnici. Petnajst kandidatov ima glede vodenja občine različne vizije, različne poglede imajo tudi na prometno ureditev mesta.

Koper V Kopru največji izzivi stanovanjska problematika, zagotovitev vodnega vira in ureditev kanalizacije

13.11.2022

Koper kot največje slovensko obmorsko mesto prevevajo različni interesi. Je močno gospodarsko in turistično središče, ki pa se spoprijema tudi s številnimi izzivi. Kakšno vizijo vodenja občine imajo kandidati, ki se potegujejo za koprskega župana?

Okolje Izginjanje slovenskih ledenikov: "Glede na zadnjo snežno sezono je dobro, da je sploh kaj ostalo"

03.11.2022

Če bi se v prihodnjih letih ponovila podobna situacija kot letos – izredno malo snega in nadpovprečne temperature –, bi lahko po opozorilih strokovnjakov ostanka Triglavskega ledenika in ledenika pod Skuto popolnoma izginila.

Intervju Leon Novak: Zase to odgovornost lahko prevzamem, ne bi pa rad v Ukrajino pošiljal nekoga drugega

31.10.2022

"Želeli bi, da bi ostali ljudje, ki iz srca ljubimo svojega bližnjega in mu delamo dobro, kolikor le moremo," ob dnevu reformacije pravi evangeličanski škof Leon Novak, ki o pomoči sočloveku ne zgolj pridiga, ampak to udejanja tudi v praksi.

Stran 3 od 12
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov