Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Miha Zavrtanik

Novi koronavirus Kako dolgo velja digitalno covidno potrdilo in kakšni so pogoji za vstop v sosednje države?

22.12.2021

Digitalno covidno potrdilo je že postalo del vsakdana, a se ob pogostem spreminjanju priporočil in ukrepov še vedno pojavljajo nejasnosti. Zbrali smo trenutno znane informacije o cepljenju, veljavnosti potrdil in o pogojih za potovanja v sosednje države.

Lupimo leto Začelo se je sredi epidemije in z napovedjo njenega konca ... Kako se je nadaljevalo?

24.12.2021

Leto 2021 se je v Sloveniji v marsičem zdelo kot nadaljevanje leta 2020. Odrešitev, ki so jo napovedovala cepiva, ni prišla, novi koronavirus in z njim povezana negotovost pa še naprej razgaljata in poglabljata družbene težave in stopnjujeta napetosti.

Pogled na svet Kako velika je v resnici Afrika in zakaj svetovni zemljevid podaja napačno sliko?

27.11.2021

Naše razmišljanje je prepojeno z nezavednimi vzorci iz preteklosti, ki ključno zaznamujejo dojemanje sveta in družbe. A zmagovalci ne pišejo le zgodovine. S pogledom (nekdanjih) velesil je pogojena tudi tako univerzalna stvar, kot je zemljevid sveta.

Novi koronavirus V šolah na samotestiranjih tudi pozitivni izvidi, nekaj zmede je nastalo pri potrditvenih PCR-testih

17.11.2021

Ob začetku samotestiranja s šol poročajo tudi o pozitivnih izvidih nekaterih učencev. Ti so napoteni še na potrditveno PCR-testiranje. V Mariboru se je število otrok, ki so prišli na točko za PCR-testiranje, v primerjavi s preteklimi dnevi podvojilo.

Mesec zdravja moških 30 sekund na mesec lahko reši življenje - v središču letošnjega movembra pomen samopregledovanja

15.11.2021

"Samopregledovanje enkrat na mesec resnično rešuje življenja in nam vzame samo 30 sekund," v novembru, mesecu ozaveščanja o pomenu zdravja moških, poudarja Matej Pečovnik z društva Onkoman. Moške je o tem še vedno težko nagovoriti, a se stanje izboljšuje.

Gospodarstvo DarsGo: Tovornjakarji opozarjajo na "pobiranje denarja", Dars poudarja manjšo porabo goriv

20.10.2021

Nekateri vozniki tovornjakov, ki uporabljajo sistem cestninjenja DarsGo, opozarjajo na visoke kazni in nepopustljivost Darsa, tudi ko se jim pripeti napaka. Na Darsu zagotavljajo, da je sistem na splošno zelo dobro sprejet, zato sprememb ne načrtujejo.

Ukrepanje ob protestih Lobnikar: V nemoči oblasti je eskalacija represije zelo verjetno vedno prvi odgovor

06.10.2021

Nasilje protestnikov na eni in policijska represija na drugi strani po mnenju varnostnega strokovnjaka Branka Lobnikarja kažeta na frustracijo vseh vpletenih. Kako na proteste vplivajo odnos javnosti do policistov, kadrovske menjave in tviti politikov?

Protesti Razmere v središču Ljubljane so se umirile, v zraku ostaja vonj po solzivcu, Stevanovića so priprli

05.10.2021

Proteste proti vladnim ukrepom so zaznamovali izgredi in obširna uporaba solzivca in vodnega topa. V središču mesta je bil več ur vonj po solzivcu. Policija je priprla več ljudi, zvečer tudi Zorana Stevanovića. Okoli 21. ure so se razmere umirile.

50 let Greenpeacea Pol stoletja od plovbe, ki je dala zagon okoljskemu aktivizmu

15.09.2021

Začetek zgodbe se je za Greenpeace začel 15. septembra 1971, ko je skupina aktivistov odplula proti otoku, kjer so ZDA izvajale jedrska testiranja. Cilja niso dosegli, a iz akcije se je rodilo gibanje, ki že pol stoletja bije boj proti uničevanju okolja.

Slovenija Desno pri rdeči ‒ ameriška prometna zamisel počasi prodira tudi na slovenska križišča

14.09.2021

Z možnostjo zavijanja desno pri rdeči luči se slovenski vozniki za zdaj lahko srečajo le na posameznih križiščih po državi. Direkcija za infrastrukturo je testno postavila tri znake, pet jih že stoji tudi na mariborskih križiščih.

Slovenija Na stran odpuščenega sindikalista stopilo več sindikatov, vodstvo ZSSS-ja očitke zavrača

22.07.2021

Zahtevi po preklicu odpovedi pogodbe sindikalistu Mateju Jemcu se pridružuje vse več sindikatov in organizacij. Vodstvo ZSSS-ja ob tem vztraja, da je odpoved zakonita, in odgovarja, da ni nobene možnosti, da bi jo preklicali.

Strokovni nadzor Olaj: Odstranitev rumenih jopičev ukazalo vodstvo varovanja. Kršilci niso bili obravnavani enako.

09.07.2021

Generalni direktor policije Anton Olaj je pojasnil, da je navodilo za odstranitev t. i. rumenih jopičev s Prešernovega spomenika dalo vodstvo varovanja. Dodal je, da policisti ob tem niso obravnavali kršitev pripadnikov protestne ljudske skupščine.

Stran 5 od 12
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov