Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Miha Zavrtanik

Znanost in tehnologija Trgovanje s podatki: z množičnimi podatki do množičnega obiska

30.06.2020

Medtem ko se vlada pripravlja na uvedbo mobilne aplikacije za sledenje okužbam s covidom-19, podatke o lokaciji uporabnikov mobilnih telefonov pri poslovnem načrtovanju in sprejemanju odločitev že nekaj časa uporabljajo zasebna podjetja.

Slovenija LMŠ predlaga univerzalni dohodek za zadnje tri mesece v letu

22.06.2020

LMŠ je v postopek v DZ-ju vložila predlog novele tretjega protikoronskega zakona, po kateri bi bili posamezniki, ki so imeli 13. marca v Sloveniji stalno prebivališče, od oktobra do decembra letos upravičeni do univerzalnega dohodka v višini 100 evrov.

Zdravje Koncesionarji, ki so med epidemijo delali, pri izplačilih rizičnih dodatkov tavajo v temi

17.06.2020

Ko je epidemija ohromila velik del zdravstva, je na patronažne medicinske sestre padlo veliko breme. Kljub temu se tiste, ki delo opravljajo prek koncesije, skupaj s koncesionarnimi zdravniki zdaj spopadajo z nejasnostmi glede izplačil rizičnih dodatkov.

Študentsko delo Epidemija ob predavalnicah izpraznila tudi marsikateri študentski žep

08.06.2020

Mnogim študentom je epidemija skupaj s predavanji odnesla tudi študentsko delo. Če za nekatere to predstavlja zgolj dodaten zaslužek, so drugi izgubili vir, ki jim omogoča prebivanje in študij. Kakšno je trenutno stanje in kaj prinašajo poletne počitnice?

Gospodarstvo Inšpektorat preprečil odpustitev "žvižgačev" in samovoljno ravnanje domžalske komunale

03.06.2020

Domžalska "žvižgača" za zdaj ostajata zaposlena na domžalski komunali. Inšpektorat za delo je namreč odločil, da obstaja upravičen sum, da njuna odpoved ni bila podana iz dejanskih vsebinskih razlogov, zato je preprečil "samovoljno ravnanje delodajalca".

Zdravje Normalizacija življenja v domovih za starostnike: "Priporočila upoštevamo v življenjskih okvirih"

01.06.2020

Domovi starejših občanov se obdobju, ko je epidemija preklicana, nevarnost okužb pa ostaja, prilagajajo na različne načine. Kot poudarja direktor DSO-ja Šiška, so domovi v prvi vrsti domovanja oskrbovancev, zato morajo biti ukrepi čim bolj življenjski.

Gospodarstvo Na domžalski komunali so se namesto reševanja težav lotili "žvižgačev"

21.05.2020

Potem ko so z domžalske komunale začela prihajati opozorila o kršenju pravic agencijskih delavcev, je za hip kazalo, da bodo nezakonitosti odpravljene. Nato so bili najprej odslovljeni trije agencijski delavci, zdaj pa sta odpoved dobila še "žvižgača".

Slovenija Protivladne protestnike na Trgu republike pričakal policijski trak

27.04.2020

Pred državnim zborom se je zbralo več sto ljudi, ki so protestirali proti vladi in odgovornim za afero pri nabavi zaščitne opreme. Na Trg republike so vstopili mimo policijskega traku, s katerim so policisti skušali preprečiti vstop na ploščad.

Gospodarstvo Je agencijske delavce v domžalski komunali odnesel koronavirus ali sindikalizem?

20.04.2020

V senci epidemije novega koronavirusa se dogajajo tudi zlorabe in kršitve delavske zakonodaje. Iz komunale Prodnik prihajajo opozorila, da skuša vodstvo položaj izkoristiti za rušenje sindikata, zato je bila zoper direktorja vložena kazenska ovadba.

Novi koronavirus Prostovoljna pomoč v času epidemije: "Težko nam je le sedeti doma in čakati"

07.04.2020

Ustavitev javnega življenja in drugi ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa so korenito zarezali v naš vsakdan in spremenili potrebe ljudi in družbe. Da v tem času potekajo vsaj najnujnejše storitve, v veliki meri skrbijo tudi prostovoljci.

Lokalne novice Domžalsko komunalno podjetje: dva sindikata, dve različni zgodbi

14.03.2020

V JKP Prodnik od februarja delujeta dva sindikata. V novejšem opozarjajo na kršitve pravic delavcev, na številne nepravilnosti in šikaniranja v podjetju, v starejšem pa zatrjujejo, da večjih težav ne zaznavajo in zavračajo vse očitke o izvajanju pritiska.

Slovenija "Vsi, ki v politiki vidijo korist za svoje partikularne interese, bodo zlorabili policijo"

19.02.2020

"Delovanje policije in obveščevalnih služb seveda ne sme biti politično motivirano, ni pa to nekaj, kar bi bilo v pristojnosti nadzora Knovsa," opozarja Rajko Pirnat in dodaja, da je generalna direktorica policije upravičeno zavrnila zahtevo komisije.

Stran 9 od 13
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov