Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Miha Zavrtanik

Gospodarstvo Je agencijske delavce v domžalski komunali odnesel koronavirus ali sindikalizem?

20.04.2020

V senci epidemije novega koronavirusa se dogajajo tudi zlorabe in kršitve delavske zakonodaje. Iz komunale Prodnik prihajajo opozorila, da skuša vodstvo položaj izkoristiti za rušenje sindikata, zato je bila zoper direktorja vložena kazenska ovadba.

Novi koronavirus Prostovoljna pomoč v času epidemije: "Težko nam je le sedeti doma in čakati"

07.04.2020

Ustavitev javnega življenja in drugi ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa so korenito zarezali v naš vsakdan in spremenili potrebe ljudi in družbe. Da v tem času potekajo vsaj najnujnejše storitve, v veliki meri skrbijo tudi prostovoljci.

Lokalne novice Domžalsko komunalno podjetje: dva sindikata, dve različni zgodbi

14.03.2020

V JKP Prodnik od februarja delujeta dva sindikata. V novejšem opozarjajo na kršitve pravic delavcev, na številne nepravilnosti in šikaniranja v podjetju, v starejšem pa zatrjujejo, da večjih težav ne zaznavajo in zavračajo vse očitke o izvajanju pritiska.

Slovenija "Vsi, ki v politiki vidijo korist za svoje partikularne interese, bodo zlorabili policijo"

19.02.2020

"Delovanje policije in obveščevalnih služb seveda ne sme biti politično motivirano, ni pa to nekaj, kar bi bilo v pristojnosti nadzora Knovsa," opozarja Rajko Pirnat in dodaja, da je generalna direktorica policije upravičeno zavrnila zahtevo komisije.

Slovenija Nevidni kadri izobraževalnega sistema: od visokošolskih bibliotekarjev do šolskih čistilk

17.02.2020

"Kakšna vzgoja je to, da se otroke že od malih nog uči, da so nekateri poklici manjvredni," se sprašuje Ana Jakopič iz sindikata VIR, ki opozarja, da so številni poklici v vzgojno-izobraževalnem sistemu kljub vztrajnim opozorilom odrinjeni na rob.

Gospodarstvo Neplačevanje prispevkov: "Marsikdo se za tožbo ne odloči, ker se boji izgube službe"

24.01.2020

Kljub uspehu voznikov LPP-ja, ki jim je od vodstva uspelo iztožiti plačevanje poklicnega zavarovanja, se vozniki v večini drugih podjetij še vedno soočajo s težavami. Ob tem se pojavlja vprašanje, zakaj je delavcem pravico sploh treba iskati na sodiščih.

Gospodarstvo Razočarane delavke Boxmarka: "Tiste dni, ko ne delaš, nisi vreden nič"

17.01.2020

Nekorektno in diskriminatorno izplačevanje nagrad ob koncu leta v nekaterih primerih omogočajo tudi kolektivne pogodbe, ki naj bi ščitile zaposlene. Tako je v primeru podjetja Boxmark, kjer naj bi bili delavci "kaznovani" tudi za bolniško odsotnost.

Slovenija Varnostniki Sintalovo božično vrečko protestno podarili brezdomcem

28.12.2019

"Najprej smo želeli vse skupaj zabrisati v smetnjak," je odziv na darilno vrečko, ki so jo ob koncu leta prejeli od podjetja, opisala skupina Sintalovih varnostnikov. Prepričani so, da bi si zaslužili več spoštovanja in zaslug za uspehe podjetja.

Znani Svet zabave v letu 2019: zrežiran sovražni napad, lažna identiteta in reševanje Amazonije

01.01.2020

V zabavni industriji je bilo tudi v letu 2019 čutiti odmev gibanja #MeToo. Ob novih obtožbah, zanikanjih krivde in sojenjih je leto zaznamovalo nekaj bizarnih incidentov, pa tudi bolj pozitivnih dogodkov in novih mejnikov.

E-Estonija Digitalizirana republika, kjer je obiskovanje uradov preteklost

15.12.2019

V Estoniji lahko prek spleta urediš vse, razen treh stvari. Ne moreš se poročiti, ločiti ali kupiti nepremičnine. Estonci v šali trdijo, da jim je to uspelo, ker neradi govorijo z ljudmi, a za uspešno digitalizacijo stoji predvsem trdna vizija države.

Retro Tehnološki konservativec, ki pri življenju ohranja računalnike iz 80. let

23.11.2019

Medtem ko so tehnološki navdušenci navadno zazrti v prihodnost, se Dušan Berce navdušuje nad tehnološko preteklostjo. Opredeljuje se kot tehnološki konservativec. Bolj kot Fortnite ga fascinira Pac-man, ki ga najraje igra na spectrumu iz osemdesetih let.

Alkohol "Že vse življenje tako vozim, pa se mi še nikoli ni nič zgodilo"

09.11.2019

"Vozniki se prepogosto ne zavedajo, da se nesreča zgodi samo enkrat. Če se 30 let ni nič zgodilo, to ne pomeni, da se ne bo ravno naslednjič," ob martinovem koncu tedna opozarja Aleš Kramolc, ki je zaradi vožnje pod vplivom alkohola končal na vozičku.

Stran 9 od 12
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov