Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Miha Zavrtanik

Intervju Koprski župan Aleš Bržan: Nisem stopil v čevlje Popoviča, ampak sem čevlje zamenjal

05.10.2022

"Največji dosežek je to, da so ljudje razumeli, da se da občino voditi na drugačen način. In to učinkoviteje in bolj usmerjeno k ljudem. Ta miselni preskok je po mojem mnenju najpomembnejši," ob koncu svojega mandata ocenjuje koprski župan Aleš Bržan.

Inflacija Hribar: Nobene potrebe ni, da postanete finančni špekulant na ravni obrestnih mer

26.05.2022

Evropska centralna banka je pripravljena na dvig obrestnih mer, kar bo prineslo tudi konec obdobja negativne obrestne mere. Kako bo ukrep ECB-ja vplival na delovanje slovenskih bank, kako na kreditojemalce in kakšne so napovedi za prihodnost?

Slovenija "Večina pozivov k pluralizaciji medijev prihaja iz politike. Do tega je treba biti vedno skeptičen."

23.05.2022

"Čas je, da presekamo s prakso, kjer peščica politikov poskuša posegati in omejevati medijski prostor in neodvisnost javnega RTV-ja," poudarja Marko Milosavljević. A kot ob tem opozarja Igor Vobič, se bo moral RTV nato spopasti tudi z izzivi prihodnosti.

Težave mladih zaposlenih Mladi plus: Nizka brezposelnost ne razkriva težav, s katerimi se mladi srečujejo na trgu dela

29.04.2022

V Sindikatu Mladi plus so pred praznikom dela opozorili na težave, s katerimi se srečujejo mladi zaposleni. Kot poudarjajo, se širijo prekarne oblike dela, veliko mladih nima redne in stabilne zaposlitve, pogoste pa so tudi kršitve njihovih pravic.

Parlamentarne volitve 2022 Koliko zaslužijo predsedniki političnih strank in nosilci kandidatnih list?

08.04.2022

Na vprašanja o dohodkih in premoženju so predsedniki strank in kandidatnih list odgovarjali različno. Več jih je poslalo svoje dohodninske napovedi, nekateri so ob tem navedli tudi svoje premoženje.

Parlamentarne volitve 2022 Kako so se družbene spremembe prelile v zahteve volivcev in vedenje političnih strank?

01.04.2022

Od zadnjih državnozborskih volitev so se družbenogospodarske razmere v samo štirih letih korenito spremenile. Kako na zahteve volivk in volivcev in vedenje političnih strank vplivajo pandemija, vojna v Ukrajini in vse večja gospodarska negotovost?

Okolje Kako vojna v Ukrajini vpliva na slovensko kmetijstvo in uvoz živilskih izdelkov?

15.03.2022

Čeprav sta Ukrajina in Rusija na svetovnih trgih izjemno pomembni pridelovalki hrane, Slovenija ni neposredno odvisna od uvoza hrane iz teh dveh držav. A dogajanje v Ukrajini tako ali drugače vpliva tudi na slovenski trg in cene živilskih izdelkov.

Novi koronavirus Po nenadni ukinitvi samotestiranja v šolah lekarne opozarjajo na težave zaradi velikih zalog testov

14.03.2022

Lekarne opozarjajo na stanje, v katero jih je pahnila hitra prekinitev obveznega samotestiranja v šolah. Na zalogi jim je ostalo za okoli 2 milijona evrov testov, ob nenadnem padcu povpraševanja zanje pa se soočajo tudi z likvidnostnimi težavami.

Phishing Spletne prevare in "ribarjenje" za osebnimi podatki – imuni niso niti vešči uporabniki spleta

14.02.2022

Za obljubami o hitrem zaslužku, ugodnih kreditih, velikih popustih, pa tudi na prvi pogled legitimnih sporočilih pošt ali bank se na spletu pogosto skrivajo prevaranti. Kot poudarjajo strokovnjaki in bančniki, lahko žrtev postane vsak uporabnik spleta.

Okužbe in karantene v šolah Opozorila ravnateljev: Bolj kot z izobraževanjem se ukvarjamo s štetjem okuženih in njihovih stikov

25.01.2022

S spremenjenim protokolom ob okužbah se je znižalo število učencev in dijakov v karanteni, a so šolskim delavcem naprtene številne nove "epidemiološke naloge". Zaradi neenotnih interpretacij se šole z omejevanjem okužb spopadajo na različne načine.

Omikron V prvih treh tednih rekordna rast okužb in nižanje števila bolnikov na oddelkih za intenzivno nego

21.01.2022

Hitro širjenje novega koronavirusa se doslej ni prelilo v povečan pritisk na slovenske bolnišnice. Število bolnikov na intenzivni negi se že nekaj časa znižuje, več pa je bolnikov, ki jim okužbo odkrijejo ob hospitalizaciji zaradi drugih vzrokov.

Slovenija Grožnje med epidemijo: UKC na redni liniji s policijo, Štrukelj se po napadu umika iz javnosti

05.01.2022

Strokovnjaki, ki javnosti podajajo informacije o novem koronavirusu, se pogosto znajdejo na udaru groženj sovražno nastrojenih posameznikov. "Mentaliteta v Sloveniji je kaotična, in to je nevarno," ob tem opozarja socialna psihologinja Mirjana Ule.

Stran 4 od 12
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov