Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Slavko Jerič

Športni SOS Celinskim prvakom so edino točko za zdaj prinesle ZDA

25.11.2022

Letošnje svetovno prvenstvo je nekaj posebnega, saj na njem ne sodelujejo aktualni evropski prvaki Italijani, vsi preostali celinski prvaki pa so v uvodnem krogu skupaj zbrali le eno točko.

Športni SOS Za zdaj rekordno dolge tekme, a tudi rekordno veliko tekem brez golov

24.11.2022

Ena od zgodb začetka svetovnega prvenstva so dolgi sodnikovi podaljški, ki pa za zdaj še niso prinesli prav veliko golov. Prvenstvo se je komaj začelo, a že tri tekme so se končale z izidom 0:0. Za primerjavo, v Rusiji 2018 je bila taka tekma le ena.

Slavko Jerič Azijska nogometna skromnost, ki bo vseeno dobila lepo povišico

23.11.2022

Svetovno prvenstvo v nogometu se je komaj začelo, na situ pozornosti se ustavljajo različne zgodbe, med katerimi je tudi (vsaj za zdaj) nemoč azijskih reprezentanc.

Številke Tomaž Grušovnik: Teorije zarot so v resnici tolažba

25.11.2022

"Lažne novice niso nič drugega kot poskus širjenja laži. Ta pa je stara toliko kot resnica, na neki način že od začetka življenja. Že virusi želijo pretentati imunski sistem in se predstaviti kot dobri mikrobi," razmišlja filozof Tomaž Grušovnik.

Športni SOS Enner Valencia po sledeh Neymarja, Kloseja in druščine

21.11.2022

Več kot 40 let nobeden od nogometašev na tekmi ob odprtju svetovnih prvenstev ni dosegel več kot enega gola, še tretjič zapored pa se je zgodilo drugače. Po Neymarju (2014) in Denisu Čeriševu (2018) je junak postal Enner Valencia.

Aleksander Čeferin sprašuje Euro 2020 je bil strelsko učinkovit, bo tudi SP 2022?

20.11.2022

Pred nami je začetek svetovnega prvenstva v nogometu. V celotni zgodovini je bilo natanko 900 tekem, padlo je 2548 golov oziroma v povprečju 2,64 na tekmo, kar je malo več od povprečja golov na evropskih prvenstev.

Športni SOS Dončić najučinkovitejši tudi pri posesti napadov

18.11.2022

Luka Dončić letos ni le najboljši strelec Lige NBA, saj v povprečju dosega več kot 34 točk na tekmo, med drugim ima tudi največje število doseženih točk na sto posesti.

Številke Materinsko knjižico napisala kot darilo svojemu očetu in mami

18.11.2022

"Poskusila sem napisati zgodbo, kakršne še ni bilo, čeprav naj bi bile že vse zgodbe napisane," je pesnica in pisateljica Katja Gorečan opisala nastanek knjige Materinska knjižica, v kateri opisuje spontani splav.

Slavko Jerič Zakaj v politiki ni več športnikov?

16.11.2022

Poplava volitev, ki smo jim priča v teh tednih, mi odpira vprašanje: kdo je primeren kandidat za politika? Predsedniške volitve so v nasprotju s parlamentarnimi veliko bolj osredinjene na osebnost kandidata. Ali je to polje primerno za športno osebnost?

Športni SOS Anže Kopitar med najboljšimi tudi pri bulijih

16.11.2022

Anže Kopitar spada med največje igralce hokeja na ledu. V Ligi NHL je uspešen pri naslovih, golih, podajah, odigranih tekmah, zavidanja uspešno statistiko pa goji tudi pri osvojenih bulijih.

Športni SOS Slovenske rokometašice sploh prvič dobile tri tekme

13.11.2022

Slovenske rokometašice dobro izkoriščajo domače evropsko prvenstvo, saj so sploh prvič zbrale tri zmage, pred seboj pa imajo še vsaj dve tekmi. Naslednja ovira bo zelo visoka, saj ji je Norveška prizadela tri najvišje poraze v zgodovini EP-jev.

SOS odmev Ura nostalgije: Bogati nogometni spomini

14.11.2022

Božja roka Diega Armanda Maradone, (neobstoječi?) gol Geoffa Hursta v finalu leta 1966, prosti strel Braneta Oblaka, bosonogi Indijci, policist, ki naj bi pomagal pri zadetku ... Zgodovina svetovnega prvenstva v nogometu je bogata in pestra.

Stran 26 od 84
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov