Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Slavko Jerič

Športni SOS Manchester City zaostal le za svojim rekordom

18.10.2022

Manchester City je vajen plodovitih začetkov državnega prvenstva. Letos je na prvih desetih tekmah dosegel 33 golov, s čimer je zaostal le za svojim rekordom, v sezoni 2011/2012 je namreč v istem obdobju v nasprotne mreže spravil še tri žoge več.

Športni SOS Športni direktorji imajo le redko prav (naj bodo letos natančnejši nostradamusi)

15.10.2022

Športni direktorji ekip iz Lige NBA se do zdaj v posebnih anketah niso izkazali kot najboljši napovedovalci prejemnika nagrade MVP. Spomnimo, pred novo sezono menijo, da bo najprestižnejša individualna nagrada romala v roke Luke Dončića.

Številke Knjiga leta je nastajala štiri leta: eno za pripravo, tri za pisanje

07.10.2022

Ustvarjanje knjige Devica, kraljica, vdova, prasica je bil za avtorico Erico Johnson Debeljak pravi raziskovalni projekt, saj je izvedela veliko o zgodovini smrti, žalovanju in vseh zgodbah epskih vdov in feminizmu skozi stoletja.

Športni SOS Haaland v prvenstvu zabil več golov kot 13 drugih ekip!

04.10.2022

Erling Haaland je na prvih osmih tekmah angleškega prvenstva zabil še 14 golov, s čimer je napovedal izjemno plodovito sezono, v kateri lahko doseže številne rekorde.

Erica Johnson Debeljak Največje breme predstavlja tišina, če ne govoriš o težavah, jih nosiš naprej

30.09.2022

"Želela sem pokazati surovo bolečino in je ne zapakirati v nekaj literarnega, želela sem pokazati, kako noro močno boli," je pisateljica Erica Johnson Debeljak opisala proces nastajanja knjige Devica, kraljica, vdova, prasica, v kateri opisuje vdovstvo.

Številke Na izvod knjige Štoparski vodnik po Galaksiji je bilo treba čakati tudi deset let

14.10.2022

"V celotnem življenju v povprečju preberemo več podnapisov kot pa knjig," eno od raziskav o branju povzema Davorin Pavlica, ki pa nima težav z branjem najmanj ene knjige − Štoparski vodnik po Galaksiji je namreč prebral že približno 30-krat.

Športni SOS Magična sezona Evenepoela z mavrično piko na i

28.09.2022

Remco Evenepoel je med najdominantnejšimi svetovnimi prvaki, saj je letos dobil kar 15 dirk, to je v tem stoletju največ med tistimi asi, ki so si nadeli mavrično majico.

Slavko Jerič Kralj Federer zamenjal svoje sobane

28.09.2022

Petkov večer, ki se je prevesil že krepko v sobotno jutro, je bil za Rogerja Federerja še kako potreben. Potreben je bil tudi za Rafaela Nadala, bodimo pošteni, potreben je bil za vso teniško srenjo.

Črni polfinale Poljska doživela dva najvišja poraza

20.09.2022

Poljska košarkarska reprezentanca je leta 1967 polfinale evropskega prvenstva izgubila s 40 točkami razlike, svoj neslavni rekord pa je popravila na nedavnem tekmovanju v Nemčiji, na katerem jo je Francija ugnala še za eno točko več.

Športni SOS Bo Pogačar razširil skupino 10 x 10?

22.09.2022

Le trije kolesarji so na istem svetovnem prvenstvu osvojili medaljo tako v vožnji na čas kot na cestni dirki. Leta 1995 je ta podvig uspel Špancema Abrahamu Olanu in Miguelu Indurainu, predlani pa Belgijcu Woutu van Aertu.

SOS odmev Pogačar v kronometru položil dobre temelje za še pomembnejši drugi nastop

21.09.2022

V nedeljo bo na sporedu cestna dirka na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu, v Wollongongu ima velike ambicije tudi slovenski šampion Tadej Pogačar, ki pa si bo želel priti v zaključne kroge čim bolj svež.

Ekslibris Spoznanje: Lepo je pisati knjige

23.09.2022

Miha Mazzini ob pisanju zadnje knjige Osebno ni imel težav s preveč različicami knjige, ampak bolj s preveliko količino materiala, saj je moral porezati približno dve tretjini vsebine.

Stran 28 od 84
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov