Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Slavko Jerič

Osebno Miha Mazzini: Slabši imamo stik z realnostjo, lažje bomo preživeli

16.09.2022

Miha Mazzini v knjigi Osebno piše o odnosih, med drugim tudi kompleksnem, ki ga je imel z mamo: "Samo enkrat me je pogledala kot človeka, nenadoma je bil vzpostavljen kontakt, a potem nisem vedel, kaj naj rečem. En sam trenutek, ki je šel v prazno."

Slavko Jerič Poraz boli, a Slovenija je zasidrana med elito

14.09.2022

Slovenska odbojkarska reprezentanca je s četrtim mestom na svetovnem prvenstvu dosegla velik uspeh. Seveda skeli izgubljena priložnost, ki se ne ponudi prav vsak dan. Četrti polfinale pa vendarle kaže, da so postavljeni nastavki za "naslednji polfinale".

Športni SOS slavi 10 let in 2000 odgovorov: kolesarske desetke

13.09.2022

Tadej Pogačar je prav vsako leto med profesionalci izboljšal število zmag. Leta 2019 je debitiral z osmimi, nadaljeval z devetimi, lani je prvič presegel desetico (13), v nedeljo pa je letošnji izkupiček povečal na rekordnih 14 zmag.

Športni SOS Slovenija (p)ostala zvezda stalnica na evropskem košarkarskem nebu

10.09.2022

Slovenska košarkarska reprezentanca se je več kot desetletje zaman trudila, da bi se na evropskih prvenstvih prvič prebila v četrtfinale. To ji je uspelo leta 2005, od takrat pa se ji je le enkrat izmuznila uvrstitev v najboljšo osmerico.

Športni SOS V dvoje je lepše: odbojkarji in košarkarji tretjič zmagali na isti dan

08.09.2022

Letošnji september je magičen za slovenski ekipni šport, saj smo bili v preteklih dneh priča zlatemu dvojčku – v istem večeru so bili namreč na velikem tekmovanju uspešni tako odbojkarji kot košarkarji. Nova priložnost za dvojno veselje bo že v soboto!

Slavko Jerič Dragi Primož

07.09.2022

Učijo me, da je šport marsikaj, predvsem gospodarska panoga oziroma priložnost za posel in dobiček. Zame pa je bil vedno in predvsem zgodba, življenjski oder, kjer glavno vlogo igrate športniki in nas učite o vztrajnosti, navdihu in vzoru.

Ekslibris Najzgovornejši odziv: A ti pa kar sama tle

09.09.2022

"Slabši človek sem, kot sem mislila. Ne znam izpeljati dveh občutljivosti hkrati – do oseb v knjigi in oseb, ki imajo to smolo, da so mi med pisanjem blizu," o spoznanju med pisanjem knjige Zakaj ne pišem razmišlja pisateljica Dijana Matković.

Dončić v formi Predstava proti Madžarski takoj za argentinsko poezijo

04.09.2022

Eden najboljših košarkarjev na svetu Luka Dončić je proti Madžarski prikazal superiorno igro. Čeprav na parketu ni prebil niti 20 minut, so bile njegove številke izjemne.

Liga NBA Dončić išče razloge, da bi ostal v Dallasu in z Mavsi osvojil naslov

02.09.2022

Luka Dončić si je že zagotovil sprejem v hišo slavnih, njegov začetek kariere je tako dih jemajoč, kot je veljal za Michaela Jordana in LeBrona Jamesa, za status enega največjih zvezdnikov Lige NBA pa potrebuje "le" konstantnost, meni Tim MacMahon.

Slavko Jerič Čas za aktivacijo Rogličeve lekcije: čas je za tveganje

31.08.2022

Prvo mesto, prvo mesto, prvo mesto, prvo mesto in včeraj drugo mesto. To so vse uvrstitve Primoža Rogliča na posamičnih kronometrih na Dirki po Španiji, ki pričajo o neverjetnih sposobnostih trikratnega zmagovalca Vuelte.

Športni SOS V zadnjih štirih desetletjih urok gostiteljev premagali le Poljaki

30.08.2022

Gostitelji svetovnih prvenstev v odbojki so na začetku zelo pogosto osvajali medalje, po letu 1982 pa je to uspelo le še Poljski, ki je leta 2014 pred domači gledalci slavila naslov svetovnega prvaka.

Zakaj ne pišem Dijana Matković: Revščina je tisto nasilje, ki producira novo nasilje

02.09.2022

Marsikdo literarni uspeh Dijane Matković razume kot zgodbo o prebojnici, a sama se interpretira bolj kot napaka v sistemu, zato čuti svoj javni glas kot odgovornost, da opozarja na sistemske napake, ki ljudi držijo ujete v nižjih družbenih razredih.

Stran 30 od 85
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov