Foto: Prometna policija Nova Gorica
Foto: Prometna policija Nova Gorica

Prometna policija Nova Gorica je bila v torek, malo pred polnočjo, obveščena o prometni nesreči, ki se je zgodila na lokalni cesti Renče–Oševljek, v bližini pokopališča v Renčah. Kot kaže, je neznani voznik motornega vozila neznane znamke in registrskih številk med vožnjo trčil v 50-letnega pešca, ki je hodil po sredini vozišča. Pešec je po trčenju obležal na vozišču in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Voznik je po trčenju s kraja odpeljal, ne da bi se ustavil in poškodovancu nudil pomoč in obvestil policijo.

Policisti prometne policije Nova Gorica prosijo vse morebitne očividce, naj pokličejo policijo na (05) 393 41 00 ali 113, informacije lahko pošljejo tudi na elektronski naslov: ppp_nova_gorica.pung@policija.si.

Policisti so o tragični nesreči obvestili preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Policisti okoliščine prometne nesreče preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in suma kaznivega dejanja zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.