Uroš Rotnik, nekoč direktor Teša, je zdaj direktor Komunale Velenje. Foto: BoBo
Uroš Rotnik, nekoč direktor Teša, je zdaj direktor Komunale Velenje. Foto: BoBo
Rotnik ostaja na čelu velenjske komunale

Na podlagi zakona o gospodarskih družbah bi bila v tem primeru mogoča le razrešitev iz nekrivdnih razlogov, vendar bi bila takšna odločitev popolnoma neutemeljena, saj je poslovanje Komunalnega podjetja Velenje pod vodstvom Rotnika po mnenju vseh organov upravljanja in nadzora zelo dobro, pregledno in brez ugotovljenih nepravilnosti, so sporočili iz Komunalnega podjetja Velenje.

Odpravnina, ki bi v tem primeru pripadala direktorju, bi pomenila dodaten strošek za podjetje in bi obremenila uporabnike komunalnih dobrin in storitev, so še poudarili in pristojne organe ob tem znova pozvali, naj v okviru svojih pristojnosti čim prej končajo vse postopke ugotavljanja premoženjskega stanja Rotnika, proti komur je vložena tudi kazenska ovadba zaradi gradnje 6. bloka Termoelektrarne Šoštanj.

Vladi in državnemu svetu ob tem na velenjski komunali predlagajo, da uredi to področje v skladu z napotili Komisije za preprečevanje korupcije tako, da bo dana zakonska podlaga za ukrepanje v tovrstnih primerih. "Nikakor pa se ne strinjamo s prelaganjem odgovornosti na organe upravljanja in nadzora Komunalnega podjetja Velenje, katerih osnovna naloga je skrbno spremljanje poslovanja tega javnega podjetja," so še zapisali v sporočilu za javnost.

Rotnik ostaja na čelu velenjske komunale