V dveh nesrečah sta umrla motorist in avtomobilist. Foto: BoBo
V dveh nesrečah sta umrla motorist in avtomobilist. Foto: BoBo

Na regionalni cesti iz smeri Pesniškega Dvora proti Jakobskemu Dolu je okoli 14.40 57-letni voznik v ovinku izgubil oblast nad vozilom in zletel s ceste. Zunaj naselja Vukovje je avtomobilist v izteku ostrega levega ovinka izgubil oblast nad vozilom, zapeljal levo z vozišča, najprej trčil v nabrežino, nato pa še v leseno vrtno lopo, nakar se je z vozilom prevrnil na streho, so sporočili s PU-ja Maribor.

V prometni nesreči se je tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. V nesreči pa je bil udeležen sam. Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

Letos je na cestah na območju PU-ja Maribor v 15 prometnih nesrečah umrlo 15 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je v 11 prometnih nesrečah umrlo 12 ljudi.

V Selški dolini umrl motorist

V prometni nesreči v Selški dolini sta bila udeležena dva avtomobila in motorist. Okoliščine kažejo, da je voznik avtomobila zapeljal na nasprotno vozišče in čelno trčil v motorista, ki je vozil nasproti, drugi avtomobil, ki je vozil za motoristom, pa je nato, izogibajoč se nesreči, zapeljal s ceste, so sporočili s PU-ja Kranj.

Motorist je na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrl. Vsi trije udeleženci so bili slovenski državljani, preizkus alkoholiziranosti pa je bil negativen.

Gre za letošnjo deveto smrtno žrtev na Gorenjskem. Tudi lani je v istem obdobju umrlo devet udeležencev.

Zaprl pot motoristu

Okoli 15.30 so bili policisti obveščeni o še eni prometni nesreči, ki se je zgodila v križišču na Vranskem, kjer sta trčila voznik osebnega vozila in motorist.

59-letni motorist je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl, njegova 20-letna sopotnica pa je izredno hudo poškodovana, so sporočili s PU-ja Celje.

Policisti so ugotovili, da je bil vzrok nesreče neprevidno vključevanje v promet. 67-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Brode proti Ločici pri Vranskem, je namreč pri vključevanju v promet na regionalno cesto pri zavijanju v levo zaprl pot motoristu, ki je pravilno pripeljal po cesti.