Da bo nosilec liste LDS-a Jelko kacin, je znano že nekaj časa. Foto: MMC RTV SLO
Da bo nosilec liste LDS-a Jelko kacin, je znano že nekaj časa. Foto: MMC RTV SLO
Stranke v nizkem štartu za volitve v EP

Sestavljajo jo še: Mirjam Muženič, Slavko Ziherl, Sonja Kralj Bervar, Borut Cink, Darja Mohorčič in Aleš Gulič.

Kdo so kandidati?
Mirjam Muženič
je dopisnica RTV Slovenija iz Trsta in po besedah Kacina "dolgoletna poznavalka celotnega področja od Savudrije do Nove Gorice in Rezije". Slavko Ziherl pa je, tako Kacin, predsedniku vlade Borutu Pahorju in nekdanjemu svetovalcu v kabinetu premierja Dimitriju Ruplu povedal, da njuna zveza ne bo trajala dolgo, "in je imel še kako prav".

Sonja Kralj Bervar
je zaposlena na ministrstvu za kulturo in je bila koordinatorka med slovenskim predsedovanjem EU-ju. Borut Cink je predsednik Mlade liberalne demokracije, Darja Mohorič načelnica upravne enote v Ljutomeru, Aleš Gulič pa predsednik Sveta LDS-a, ki je v zadnjih letih tudi kot poslanec "dokazal, da ve, kaj so evropske vrednote in evropska kultura dialoga".

Kresal: Lista je več kot dobra
Predsednica LDS-a Katarina Kresal je o listi povedala, da je ta "več kot dobra". "Pokrili smo tako principe ženskosti in moškosti kot mladosti in starosti, predvsem pa tudi teritorialne pokritosti Slovenije," je poudarila ter dodala, da je tudi današnje soglasje vseh navzočih članov sveta pokazalo, da je bila ta lista "prava odločitev".

M. N.

Stranke v nizkem štartu za volitve v EP