Pozavarovalnico Sava bo vodil Zvonko Ivanušič. Foto: MMC RTV SLO
Pozavarovalnico Sava bo vodil Zvonko Ivanušič. Foto: MMC RTV SLO

Predtem so nadzorniki sprejeli odstopno izjavo dolgoletnega predsednika uprave Dušana Čeča, ki se bo upokojil. Ivanušič bo mesto predsednika uprave nastopil 31. decembra za pet let, že do naslednje seje nadzornega sveta, ki bo predvidoma 4. novembra, pa mora Ivanušič pripraviti predlog novih članov uprave. Po zakonu o zavarovalništvu mora imeti uprava najmanj dva člana, po nekaterih podatkih pa naj bi Pozavarovalnico Sava od začetka leta 2009 vodila štiričlanska uprava.

Čeč je na seji nadzornega sveta zagotovil, da Pozavarovalnica ostaja v dobrih rokah in da bo zagotovoljena kontinuiteta poslovanja, saj je Ivanušič v Pozavarovalnici Sava zaposlen že od leta 2002, namestnik predsednika uprave pa je od leta 2004. V tem času je po Čečevih besedah sodeloval pri najpomembnejših razvojnih premikih družbe.

Nadzorniki so obravnavali tudi poročilo uprave o naložbenem portfelju družbe ter se seznanili s poročilom bonitetne družbe Standard and Poor's, ki je Pozavarovalnici Sava nedavno popravila bonitetno oceno iz BBB+ v A-.

C. R.