Merkurjeva štiričlanska uprava po smrti Knupleža ohranja polna pooblastila. Foto: MMC RTV SLO
Merkurjeva štiričlanska uprava po smrti Knupleža ohranja polna pooblastila. Foto: MMC RTV SLO
Novi prvi mož Merkurja

Nadzorni svet nakelskega trgovca s tehničnim blagom se je poleg tega seznanil s polletnim poročilom o poslovanju in poteku dogovorov z bankami. Do zdaj opravljeni pogovori napovedujejo veliko verjetnost sprejetja predloga poravnave v obliki, sprejemljivi tako za banke dobavitelje kot tudi za prihodnost Merkurja, so sporočili.

Predlog prisilne poravnave v četrtek na sodišče
Čeprav načrt finančnega prestrukturiranja še ni dokončno usklajen, bo uprava v četrtek sodišču predložila predlog prisilne poravnave. Predsednik nadzornega sveta Matevž Slapničar je pojasnil, da je o podrobnostih omenjenega načrta prezgodaj govoriti, so pa za zdaj s potekom stvari zelo zadovoljni.

Slapničar je potrdil le, da se načrt giblje v okvirih, ki so se v javnosti že pojavili, in ki predvidevajo za 150 milijonov evrov konverzije terjatev v lastniške deleže ali njihov odpis ter nekaj deset milijonov evrov novih posojil. Vendar pa te številke po njegovih besedah niso povsem točne.

Banke podaljšale moratorij za posojilo
Vodstvo Merkurja se je z bankami sicer že dogovorilo, da za en mesec, torej do konca oktobra, podaljšajo moratorij na plačilo 100 milijonov evrov posojil, ki bi v plačilo zapadla konec septembra.

Pesjak: S Knupležem sva že precej sestankovala
Pesjak je poudaril, da je bil z umrlim predsednikom uprave Bojanom Knupležem na precej sestankih in da bo zagotovil kontinuiteto pogovorov za pripravo načrta in za njegovo sprejetje.

Izpostavil je, da se glede vsebine načrta finančnega prestrukturiranja stališča različnih deležnikov zbližujejo. "Mislim, da je bilo v tem tednu veliko narejenega na tem, da bodo vsi nekako enako zadovoljni s predlogom in da bomo v naslednjih dneh dosegli kompromisno rešitev," je dejal.

V četrtek zvečer umrl Bojan Knuplež
Javnost je v petek izvedela za nenadno smrt dozdajšnjega predsednika uprave Bojana Knupleža. Iz Merkurja sporočajo, da preostala štiričlanska uprava ohranja vsa polna pooblastila in naprej izpolnjuje zastavljene naloge, potrebne za oživitev Merkurjevega poslovanja.

Novi prvi mož Merkurja