Že pred časom pa je Terme Čatež pod drobnogled vzel urad za varstvo konkurence, ki je postopek proti skupno petim lastnikom Term uvedel zaradi opustitve priglasitve koncentracije. Foto: MMC RTV SLO
Že pred časom pa je Terme Čatež pod drobnogled vzel urad za varstvo konkurence, ki je postopek proti skupno petim lastnikom Term uvedel zaradi opustitve priglasitve koncentracije. Foto: MMC RTV SLO

Predstavniki agencije so preiskovali poslovno dokumentacijo Term. Za medije je preiskavo potrdil predsednik uprave Term Čatež in DZS-ja Bojan Petan, ki je dejal, da so predstavniki ATVP-ja več ur preiskovali podatke o finančnih transakcijah za zadnjih pet let. Družba jim je vse podatke, ki so jih iskali, predala, je dodal Petan.

Zanimajo jih posli s Auctorjem
Delo piše, da naj bi ATVP zanimali tudi morebitni posli med Termami in podjetjem Auctor, kar potrdil tudi Petan, hkrati pa zatrdil, da Terme Čatež oziroma DZS z omenjenim podjetjem nista nikoli sodelovala.

V Agenciji za trg vrednostnih papirjev pojasnil v zvezi s preiskavo ne dajejo, saj je agencija dolžna kot zaupne varovati vse informacije v zvezi z opravljanjem svoje funkcije in nalog nadzora. Po navedbah Financ pa naj bi ATVP, ki Terme Čatež oziroma DZS preverja zaradi suma usklajenega delovanja brez objave prevzema, že maja od Term zahteval izpis glasovanja zadnjih treh njihovih skupščin.

Pet lastnikov Term brez glasovalnih pravic
Že pred časom pa je Terme Čatež pod drobnogled vzel urad za varstvo konkurence, ki je postopek proti skupno petim lastnikom Term (poleg DZS-ja še Towra, EQT Group, M. B. Satler Investicije in Petpet) uvedel zaradi opustitve priglasitve koncentracije. Omenjeni lastniki imajo skupaj nekaj manj kot 47 odstotkov družbe, do nadaljnjega pa so ostali brez glasovalnih pravic oziroma morajo od urada pridobiti soglasje za glasovanje o posamezni točki dnevnega reda skupščine. To se lahko spremeni, če objavijo prevzemno ponudbo ali zmanjšajo svoj skupni delež pod 25 odstotkov. Glasovalne pravice bi lahko igrale pomembno vlogo na letni skupščini Term Čatež, ki bo 12. avgusta.

V Termah Čatež so se na odločbo urada za varstvo konkurence že odzvali in mu posredovali njihov pogled na uvedbo tega postopka. Zdaj čakajo nadaljnje zahteve urada.