Dars se je v zadnjem letu soočal s številnimi kadrovskimi menjavami na vrhu. Foto: BoBo
Dars se je v zadnjem letu soočal s številnimi kadrovskimi menjavami na vrhu. Foto: BoBo
Menjave na vrhu Darsa

Po poročanju časopisa Finance naj bi ju zamenjal Tomaž Vidic. Tako sta od zdaj v poslovodstvu še člana uprave Gašper Marc in delavski direktor Marjan Sisinger. Seja nadzornega sveta še poteka.
Menjavo je izvedel nadzorni svet, ki ga je skupščina Darsa (vlada) imenovala septembra lani. Zamenjal je nadzornike pod vodstvom Roberta Lična. Že tedaj se je govorilo tudi o mogoči zamenjavi uprave, a so govorice nato potihnile. Razlog za zamenjavo naj bi bilo Darsovo telekomunikacijsko hčerinsko podjetje Delkom, piše spletno Delo.
S to problematiko so se ukvarjali že prejšnji nadzorniki in pri njej niso našli formalnih nepravilnosti. Delkom je bil tudi predmet posebne skupščine Darsa novembra lani, na kateri je država kot lastnica družbe dala soglasje k pripojitvi Delkoma. Ta pripojitev se je zgodila na zahtevo oz. usmeritev ministrstva za infrastrukturo, da lahko Delkom kot hčerinska družba "pomeni oviro za pridobivanje sredstev državne pomoči oziroma poroštev".

V lanskem poznem poletju je nadzorovanje Darsovega poslovanja po odstopih in razrešitvi prejšnjega nadzornega sveta prevzela nova ekipa, ki jo vodi Marjan Mačkošek, sicer tudi predsednik Gospodarske zbornice Slovenije.

Knez in Skok sta poslovodenje Darsa prevzela avgusta 2012, potem ko so v času druge vlade Janeza Janša zamenjali poslovodstvo Mateje Duhovnik. Po nastopu vlade Alenke Bratušek je ta zamenjala nadzorni svet, ki pa Knezovega poslovodstva ni zamenjal, predvsem predsednik Ličen je ves čas poudarjal, da niso ugotovili nepravilnosti.

Menjave na vrhu Darsa