Gospodarstvo
Nadzorniki družbe so novo upravo Luke Koper, v kateri sta poleg Dimitrija Zadela še Metod Podkrižnik in Irma Gubanec, imenovali v petek. Foto: BoBo
VIDEO
Srečanje uprave in delavc...

Dodaj v

Uprava in svet delavcev Luke Koper se bosta srečevala pogosteje

Predstavitev nove uprave na svetu delavcev
3. januar 2018 ob 17:00,
zadnji poseg: 3. januar 2018 ob 17:02
Koper - MMC RTV SLO, STA

Na svetu delavcev Luke Koper so se predstavili na novo imenovani člani uprave na čelu z Dimitrijem Zadelom, ki je vzdušje na srečanju ocenil kot prijateljsko in konstruktivno.

Nadzorniki družbe so novo upravo, v kateri sta poleg Zadela še Metod Podkrižnik in Irma Gubanec, imenovali v petek. Predsednik sveta delavcev Mirko Slosar je povedal, da je šlo bolj za spoznavno srečanje kot za formalni sestanek, in dodal, da je zato tudi še prezgodaj za kakšne načrte. "To so zdaj naši sodelavci. Našo podporo imajo in upam, da bomo vsi skupaj peljali Luko naprej, kot je šla do zdaj," je dodal Slosar.

Zadel je vzdušje na srečanju ocenil kot "prijateljsko, tvorno in konstruktivno". Ob tem je tudi sam izrazil upanje, da jim bo s skupnimi močmi uspelo izpeljati zastavljeno.

Predsednik uprave je med drugim potrdil, da so se pogovarjali o problematiki izvajalcev pristaniških storitev (IPS), čeprav niso zastavili časovnice njenega reševanja. "Konkretnega rokovnika še nismo postavili, je pa to vsekakor tudi odprto vprašanje," je pojasnil Zadel.

Slosar je napovedal, da se bodo o nadaljnjih sestankih bržkone sproti dogovarjali, verjetno pa ne bodo čakali rednih sej sveta delavcev na en mesec: "Mislim, da bo to pogostejše, ker vsaj v tem prvem časovnem obdobju bo to potrebno." Potrdil je še, da so ustanovili delovno skupino, ki bo med drugim preučila tudi nekatere od vzrokov, ki jih je nadzorni svet navedel za odpoklic zdaj že nekdanje uprave Dragomirja Matića.

Novi predsednik nadzornega sveta družbe Uroš Ilič je povedal, da so se za odpoklic prejšnje uprave odločili tako zaradi nezaupnice, ki so jo izglasovali delničarji na izredni skupščini, kot tudi zaradi hujše kršitve delovne obveznosti in nesposobnosti vodenja poslov.

G. C.
Prijavi napako
Komentarji
amigo
# 03.01.2018 ob 18:28
Dosežeš rekordni dobićek, pa te nekakšen advokat Uroš Ilič obtoži, da si nesposoben voditi posle. Ladja norcev!
svabo
# 03.01.2018 ob 18:33
Luko Koper kot strateško naložbo Republike Slovenije ne more prodati nobena vlada, ker bi s tem kršila lastne zakone. Vendarle je verjetno vse mogoče. Malo sem presenečen, da so še Primorci, ki so bili vedno kleni borci se očitno sprijaznili z vsem in prepustili usodo Luke taki osebi, kot je šefica SDH-ja.
vojkop5
# 03.01.2018 ob 17:44
Še veliko ljudi bo bolela glava, saj se v poslu ne dela kot prijatelj. Delo je delo, politika je pa pred ...
nvk
# 03.01.2018 ob 17:38
... in pozitivni spin se je pričel.
TIGR
# 03.01.2018 ob 17:34
...torej lahko upravičeno pričakujemo, da bodo IPS-i čez noč ukinjeni? :-)
Antofagasta
# 03.01.2018 ob 18:26
@svabo

Prejšna uprava bo dobila odškodnino v vsakem primeru. Se pa že govori kaj je cilj SDH-ja in SMC-ja. Združiti LK s SŽ ter jo v paketu prodati. Sedaj je samo vprašanje ali DB ali pa glede na investiranje Madžarov v 2. tir njim. Dobro, da so kmalu volitve in upam da se politika na vrhu močno premeša.
svabo
# 03.01.2018 ob 18:06
S to izjavo predsednika nadzornega sveta je prejšna uprava dobila tisti material, ki so ga potrebovali, ko bodo dokazovali, da je bil njihov odpoklic v nasprotju z zakonom. Namreč ali pomanjkanje takta, ali zanos sta kriva, da je predsednik nadzornega sveta povedal, kar bi moral zadržati izključno za svoj krog. Prejšna uprava bo prejela izjemno odškodnino.
Nikec3
# 03.01.2018 ob 17:44
To zamenjavo uprave je sproduciral javni medij RTV. Kot da smo v Rusiji. Če ne bi zadnjih nekaj mesecev sledil člankov o Luki Koper ne bi verjel.
Antofagasta
# 03.01.2018 ob 22:50
@Tao3

Kako dober pravnik je dr. Cerar je pokazal nedavno pri primeru brivca Ahmada.
a-rod
# 03.01.2018 ob 17:45
ZSDU rak rana slovenskih državnih podjetij...
samogledam
# 04.01.2018 ob 07:32
Luka naj poskrbi, da bodo vsi delavci v Luki opravili izpit o varstvu pri delu, sicer ne smejo na delovišče, da morajo znati Slovensko, da ne pride do nesporazuma med izvajanjem del. Da morajo imeti obvezno delovno obleko in zaščito, ter opravljen zdravniški pregled vsako leto.
To je dolžnost in naloga vodilnih v Luki Koper....varnost je No.1
potem pa ostalo...
nvk
# 03.01.2018 ob 20:59
Celo NLB - skoraj rekordno in bo v 10 letih pokrila ves puf - ki pa so ga navrtale FIRME, zasebniki in RKC. Ne NLB kot taka ...

NLB nosi odgovornost posojil saj kot banka niso naredili svoje domače naloge, torej so oni krivi za puf, ker so ga omogočili. Mislim, dejansko iščeš izgovor, da banka ni opravljala dobro enih svojih osnovnih poslovnih dejavnosti...
stupa
# 03.01.2018 ob 17:15
... z Dimitrijem Zadelom, ki je vzdušje na srečanju ocenil kot prijateljsko in konstruktivno.
................
Temu Zadelu pa ne bo lahko, če bo preveč poslušal LJ.
Tao3
# 03.01.2018 ob 20:15
Sicer pa a vi dodleki res mislite, da je ena oseba v Luki Koper tista, ki je deležna te pohvale, da Luka dobro posluje. To je vendarle državno podjetje in vsa državna podjetja trenutno poslujejo z izjemnim dobičkom. Celo NLB - skoraj rekordno in bo v 10 letih pokrila ves puf - ki pa so ga navrtale FIRME, zasebniki in RKC. Ne NLB kot taka ...

Je pa odgovoren, ker ni odstranil teh IPS-ov ...
Tao3
# 03.01.2018 ob 20:13
@svabo

Kaj ti ni jasno? Razrešitev je čista kot solza, izjava predsednika nadzornega sveta pa pravno popolnoma korektna. Nobene odškodnine ne bo? No vsaj tukaj lahko zaupaš Mirotu in ne Velikemu Vodji, je Miro kar dober pravnik veš:

Novi predsednik nadzornega sveta družbe Uroš Ilič je povedal, da so se za odpoklic prejšnje uprave odločili tako zaradi nezaupnice, ki so jo izglasovali delničarji na izredni skupščini, kot tudi zaradi hujše kršitve delovne obveznosti in nesposobnosti vodenja poslov.

Odlično in pravilno.

Sedaj pa nehajte ŠLOGAT kaj bo ... je to nivo?
Lupo
# 03.01.2018 ob 19:41
Uprava in svet delavcev Luke Koper se bosta srečevala pogosteje

...jaz bi tako novico objavil v internem glasilu, oziroma na spletni strani Luke.
Kazalo