Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Kje so? - Arhiv

1 2 3 4

Veliki "leteči" inženir in oče slovenskega športa

Kdo je Stanko Bloudek? Inženir, ki je bil kot organizator in mecen, trener ali kot svetovalec zaslužen za začetke in razvoj vsaj 10 športov na Slovenskem.

Legendarni "svetovni konjenik" pristal pri 70 letih

Legenda svetovne gimnastike in slovenskega ter jugoslovanskega športa, ki je na velikih tekmovanjih osvojil 30 medalj, a mu niso privoščili niti zastonjskega kosila - Miro Cerar.

Pri 49 letih se še podi po parketu

Leto 1986 je v srce marsikaterega Dalmatinca vpisano z zlatimi črkami, saj je Zadar takrat osvojil 6. jugoslovanski naslov proti evropski Ciboni. Četi Vlada Đurovića je pomagal tudi Veljko Petranović.

Blestel v vratih, malo manj pa ob ruleti

Letos mineva 30 let, odkar je evropski nogometni prvak postal "malček" iz osrednje Anglije Nottingham Forest. V vratih je tedaj stal legendarni Peter Shilton.

Odvetnik, ki je vodil kosovske Albance

Azem Vllasi - nekdanji predstavnik kosovskih Albancev, danes pa predsednikov svetovalec in uspešen odvetnik.

Od srečnih mamic do predlagatelja plebiscita

"Zlati" Primož Kozmus je z idejo o rentah za zaslužne športnike pošteno razburkal športne vode in javno mnenje. In kaj počno že "upokojene" legende?

Kje je danes prikupna ''Baby''?

Kaj se je zgodilo s simpatično Jennifer Grey; igralko, ki je kot Baby omrežila Patricka Swayzeja oziroma učitelja plesa, ki je slovel po svojem neosvojljivem srcu?

Kje je "Dr. Fleischman" iz Severnih obzorij?

Začetek 90. let je TV-gledalce resnično razvajal. Ob Twin Peaksu so si kultni status med nanizankami pridobila še izvirna in neponovljiva Severna obzorja. Pogledali smo, kje je danes "Dr.

Kje je "iskreni John", sivolasec z velikimi očali?

Med letoma 1990 in 1997, ko je bilo obdobja Margaret Thatcher konec, Tony Blair pa še ni "dozorel", je na Downing Streetu 10 prebival John Major.

Človek vseh sistemov

Prvi mož Radenske, član zvezne jugoslovanske vlade, predsednik državnega zbora z najkrajšim mandatom v zgodovini samostojne države.

Tudi s krutimi smučmi prvi med turisti

"Vse sem podoživljal v glavi. Zanimivo doživetje, težko ga je opisati," je povedal Tomaž Čižman, potem ko si je ogledal posnetek bronastega nastopa v Vailu.

Kje se danes skriva francoski šarmer?

Jacques Chirac, nekdanji francoski predsednik, velik šarmer in domnevni slepar, se je po odhodu iz Elizejske palače umaknil žarometom političnega življenja in zaživel mirno družinsko ...

Kje so junaki serije Tropska vročica?

On je nekdanji policist, ona nekdanja potovalna agentka, skupaj sta zasebna detektiva na floridskem otoku. Pisalo se je leto 1993 in Tropska vročica je bila obvezna TV-zabava.

Kje je danes "Moja punca"?

Kaj se je zgodilo z Anno Chlumsky, dekletom, ki je poskrbelo za enega najbolj simpatičnih filmskih poljubov?

Hurikan pustošil na in ob mizi za snooker

Zgodbe o vzponih in padcih velikih športnih zvezd ne prihajajo le iz medijsko najodmevnejših športov. Lep primer je igralec snookerja Alex Higgins.

S smuči pred kamere TV Slovenija

Februarja bo športno uredništvo TV Slovenija bogatejše za strokovno komentatorko alpskega smučanja. To vlogo bo opravljala Ana Kobal.

Kje so danes zvezdniki Simpatij?

Saj se še spomnite nanizanke, v kateri so bili srednješolci čisto preveč filozofski za svoja leta, in tista, kjer sta si Dawson in Joey hrepeneče zrla v oči ob zalivu za hišo?

"Treba je lagati, da smo boljši od vseh"

Brane Oblak zaradi težav z gležnjem ne igra več nogometa, še vedno pa govori brez ovinkov. Knjiga o njem bi bila gotovo uspešnica.

Prišel, uspel in se poslovil: Zoran Thaler

Poslanec v času osamosvajanja. Minister, ki je Slovenijo spravil na "evropski vlak" in bil interpeliran. Politik z vrha lestvic priljubljenosti, ki je politiko kljub temu zapustil mlad.

Vse se je začelo v ladjedelnici v Gdansku ...

Lech Walensa, bistri, brkati električar iz Gdanska, je 20. stoletje zaznamoval kot vodja gibanja Solidarnost, ki je Poljake poneslo iz komunizma.

1 2 3 4