Igor Vidmar. Foto: BoBo
Igor Vidmar. Foto: BoBo

In to kljub temu, da padajo na plan okostnjaki uspehov nekdanjega predsednika vlade? In da je v sedanji vlogi slabo izbral vodjo KPK, zrežiral farso sprave, se izmikal odgovornosti za TEŠ 6 in pozne dokapitalizacije bank, molčal o vrsti perečih družbenih problemov, nato pa še opletal z janšistično razlago - floskulo o stricih iz ozadja - in se nazadnje celo odpovedal moralni avtoriteti ...

Nikakor ni res, da ni izbire, kot se zmrdujejo nekateri levo in desno, slednji s figo v žepu: izbira ni idealna, a nedvomno je, če jo hočemo. Če pa bomo aktivno ali pasivno požegnali minulo nedelo, kako lahko potem pričakujemo, da bo kaj drugače?

Odpustek predsedniku države pa bo tudi potuha za realne vladalce, da se bodo pred parlamentarnimi volitvami hvalili z nadaljevanjem evrovazalske politike in z visoko gospodarsko rastjo, za katero imajo približno toliko zaslug kot za evropski uspeh košarkarjev.
Plače pa stagnirajo, da o revščini in zdravstvu ne bi znova. In kaj so polresnice o krasni novi investiciji Magna drugega kot predvolilna propaganda? Tisoč delovnih mest čez deset let bodo Štajerci videli o svetem nikoli. Za drugi tir in Luko Koper pa bo morda uporabljena formula uspeha Heliosa in NKBM. Predsednik države pa nič. To niso povezovalne teme.

Spoštovani, če ne bomo začeli vaditi volilne strogosti, nam bodo še naprej vladali po starorimskem vodilu: Slovenija hoče biti varana, torej jo varajmo.