Milena je razpeta med ljubimca Borisa in moža Radka, zaradi česar trpijo vsi trije. Foto: SNG Drama Ljubljana/Peter Uhan
Milena je razpeta med ljubimca Borisa in moža Radka, zaradi česar trpijo vsi trije. Foto: SNG Drama Ljubljana/Peter Uhan

Dušan Jovanović je prejel nagrado za najboljše besedilo, Radko Polič glavno nagrado za moško vlogo "Mladen Crnobrnja Gumbek" za vlogo Radka, Alojz Svete nagrado "Ivo Serdar" za vlogo Mame, ki jo je občinstvo festivala najbolje sprejelo, in Milena Zupančič nagrado za igro za vlogo Milene.

Duhovita in pronicljiva predstava, s katero je letošnjo sezono odprla ljubljanska Drama, je, podobno kot doma, tudi pri občinstvu na Hrvaškem naletela na odličen sprejem.

Jovanović je delo, ki opisuje ljubezenski trikotnik, napisal posebej za omenjeno trojico igralcev, zanj pa je bil nominiran tudi za Grumovo nagrado za najboljše novo izvirno slovensko dramsko besedilo.

Polič igra Radka, televizijskega urednika tik pred pokojem, ki mu žena, sicer igralka po poklicu, Milena, igra jo Milena Zupančič, pove, da se je zaljubila v upokojenega kapitana dolge plovbe, vdovca Borisa, ki ga upodablja Boris Cavazza. Nastala situacija odstre težave in prednosti dolgoletne zveze, strah pred izgubo in na drugi strani tudi strah pred skokom v neznano v zrelih letih.