Koprska poletna kulturna ponudba je postala bogatejša še za festival Festko. Foto: www.rumenanoc.si
Koprska poletna kulturna ponudba je postala bogatejša še za festival Festko. Foto: www.rumenanoc.si
Koper bo obiskal tudi Gibonni. Foto: Festival Lent
Etnozvoke bo prinesla skupina Katalena. Foto: Domen Grögl

Pestro dogajanje, ki ga ponuja Rumena noč, letos prvič dopolnjuje še novi festival Festiko, ki se ponaša s kulturnim, z zabavno-glasbenim in otroškim programom in s pouličnimi gledališkimi predstavami. Dogajanje se je tako začelo s predstavo Milena Zupančič v tej predstavi ne igra, ki jo je KD Priden Možic izvedel na Carpacciovem trgu. Koper bo do 30. julija ponovno gostil številne domače in tuje izvajalce, umetnike, animatorje in zabavljače.

Od Gibonnija do Big Foot Mame
Titov trg bo obiskovalcem ponudil več glasbenih nastopov, med katerimi so koncert Gibonnija (25. 7.), Katalene (26. 7.), skupin Jazoo in Šukar (27. 7.), Da Phenomene, skupine Dan D in Zorana Predina z Živimi legendami (28. 7.) ter Vrooom, Soul fingersov in Big Foot Mame (29. 7.). Zadnji dan se bo predstavil glasbeno-plesno tolkalski projekt Maše Kagao Knez, ki mu bo sledil koncert Davorja Radolfija z Ritmom locom.

Za najmlajše obiskovalce
Na Ukmarjevem trgu bodo na svoj račun prišli predvsem tisti mlajši obiskovalci, za katere so pripravili otroške delavnice in predstave, za zabavo pa bodo skrbele tudi skupine Atomik harmonik (27. 7.), Čuki (28. 7.) in Ansambel Lojzeta Slaka (30. 7.).

Za vse okuse
Na mednarodnem pomolu bo odmevala narodno-zabavna glasba, na Muzejskem trgu pa se obetajo folklorni in etno nastopi. V okviru Rumene noči bodo Koper obiskali še Peter Lovšin (29. 7. na Vrtu sedeža skupnosti Italijanov Koper) in Mambo Kings (29. 7. na Tržnici). V okviru obeh prireditev bo potekal tudi tudi Jazz etno funky festival JEFF in tekmovanje mladih DJ-ev, odprto tekmovanje v hip hopu in Koperground festival.

Ko ulice preplavi gledališče
Kot posebnost poudarjajo organizatorji še poulično gledališče mednarodnih zasedb, ki se bo dogajalo v prvih dneh ob različnih urah po različnih lokacijah starega mestnega jedra. 25. julija si bo mogoče ogledati ulično instalacijo Džuboks poezij (KD Priden Možic), na Titovem trgu bo isti dan in nato še 26. julija na Carpacciovem trgu nastopil Theaker von Ziarno s predstavo aRTY MS. 26. julija pa se na Titovem trgu obeta še predstava Koruznega zrna Kalejdoskop.