Med nastopom v Tel Avivu leta 2012. Foto: EPA
Med nastopom v Tel Avivu leta 2012. Foto: EPA

"Imela sem izjemno življenje, zato moram posneti izjemen film," je povedala 63-letna pop zvezdnica, poroča DPA. Madonna je skozi 14 studijskih albumov premaknila in na novo zarisala meje popularne glasbe. Z uspešnicami, kot so Like a Virgin, La Isla Bonita, Vogue, Hung Up in Like a Prayer so ji oboževalci več kot zasluženo nadeli ime "kraljica popa".

"To je obenem preventivni napad, saj je veliko ljudi poskušalo posneti filme o meni," je dodala in nadaljevala: "Večinoma so bili to mizogini moški. Zato sem naredila ta korak in rekla: Nihče ne bo pripovedoval moje zgodbe, razen mene."

Sorodna novica Madonna je izbrala: v biografskem filmu jo bo igrala Julia Garner

V glavni vlogi Julia Garner

Med igralkami, ki so upale, da bodo na velikih platnih upodobile slavno pevko, so bile Florence Pugh, Alexa Demie in Odessa Young, vlogo pa je na koncu dobila Julia Garner (serija Ozark in film Inventing Anna). Avtobiografski film so napovedali že leta 2020. Zvezdnica je takrat dejala, da želi s tem, ko je v središče postavila glasbo, "predstaviti neverjetno potovanje, na katero jo je življenje popeljalo kot umetnico, glasbenico, plesalko, kot človeško bitje, ki si poskuša utirati pot v tem svetu".

Mnogi glasbeniki so se za potrebe snemanja avtobiografskih filmov odločili za prodajo pravic svojih pesmi. Med njimi so na primer Bob Dylan, Bruce Springsteen, Red Hot Chili Peppers, Shakira, Tina Turner in mnogi drugi. Za Madonno to ni bilo sprejemljivo, želi namreč obdržati pravice do svoje intelektualne lastnine. S skupino Warner Music Group želi ponovno izdati svoje dosedanje albume, kar je napovedala že lani.