Del postopka avdicij so bile menda vaje z Madonninim koreografom, pa tudi ure petja in branja s pevko samo. Foto: AP
Del postopka avdicij so bile menda vaje z Madonninim koreografom, pa tudi ure petja in branja s pevko samo. Foto: AP
Madonna leta 1987 v Seattlu, na koncertu v okviru turneje Who's That Girl. Foto: AP
Madonna leta 1987 v Seattlu, na koncertu v okviru turneje Who's That Girl. Foto: AP

Revija Variety poroča, da je bila Julii Garner vloga ponujena šele po dolgem postopku avdicij; v igri za naslovno vlogo so bile menda še Florence Pugh, Alexa Demie, ki je zaslovela s serijo Evforija, ter Avstralka Odessa Young (morda se je spomnite iz serije The Stand). The Hollywood Reporter poroča, da naj bi bili v igri tudi pevki Bebe Rexha in Sky Ferreira.

V eni od lanskih objav na Instagramu je Madonna namignila, da bo njeno dolgoletno prijateljico, igralko Debi Mazar, igrala vplivnica Julia Fox.

Svojo zgodbo želi povedati sama
Že od leta 2020 je znan načrt, da bo Madonna (avto)biografski film režirala sama; scenarij zanj je napisala Diablo Cody. "Rada bi podala zgodbo neverjetnega potovanja, na katero me je popeljalo življenje – kot umetnico, glasbenico, plesalko, kot človeško bitje, ki se skuša prebiti v svetu ... Obstaja ogromno še neznanih, navdihujočih zgodb in kdo bi bil primernejši kot jaz, da jih pove? Ključnega pomena je, da je divja zgodba mojega življenja podana z mojimi besedami, z mojo vizijo," je takrat zapisala v izjavi za javnost.

Lastnoročno potopila poskuse drugih avtorjev
V preteklosti je sicer že obstajal načrt za biografsko dramo o Madonni, a je padel v vodo, ker je pevka sama ostro kritizirala scenarij na družbenih omrežjih. Projekt je nosil ime Blond Ambition, napisala ga je Elyse Hollander, bil pa je tudi na t. i. "črnem seznamu" najperspektivnejših nerealiziranih scenarijev leta 2016. Kljub temu je Madonna leta 2017 komentirala: "Nihče drug ne ve vsega, kar vem, in ni videl vsega, kar sem videla. Samo jaz lahko povem svojo zgodbo. Kdor koli drug, ki se tega loti, je šarlatan in tepec ... Zakaj bi studio Universal hotel posneti film o meni, a po scenariju, v katerem ni drugega kot laži???"

Julio Garner smo pred kratkim gledali v Netflixovih uspešnicah Ozark in Inventing Anna; v drugi je upodobila sleparko Anno Sorokin (mnenja o njenem karikiranem naglasu so bila deljena). V filmu je bila doslej njena največja vloga v Asistentki, drami na temo spolnih zlorab v filmski industriji.

Do zdaj se kot režiserka ni pretirano izkazala
Novi film bo tretji režijski projekt v Madonnini karieri. Leta 2008 je režirala komično dramo Filth and Wisdom, leta 2012 pa W. E., biografsko dramo o ljubezni med Wallis Simpson in Edvardom VIII. Nobeden od teh filmov ni požel ravno naklonjenih recenzij; W. E. je denimo Guardianov recenzent opisal kot "dolgo, neduhovito in nekrofilsko vzdihovanje nad domnevno tragično-romantičnim glamurjem družine Windsor".