Snemanje je potekalo na številnih lokacijah, ne le v studiu, zato je produkcija bolj zahtevna, kot smo je bili vajeni pri Đurovih zadnjih izdelkih. Foto: MMC RTV SLO
Snemanje je potekalo na številnih lokacijah, ne le v studiu, zato je produkcija bolj zahtevna, kot smo je bili vajeni pri Đurovih zadnjih izdelkih. Foto: MMC RTV SLO
Đuro je idejo za nadaljevanko dobil ob gledanju angleške nadaljevanke Samo bedaki in konji. Pri oblikovanju slovenskega scenarija pa je pomagal tudi Sullivan. Foto: RTV Slo

Prvi del nove humoristične serije Brat bratu si je že bilo mogoče ogledati, nadaljevanja pa bodo sledila vsak ponedeljek ob 19.55, kar pomeni, da nas bodo 64 ponedeljkov zapored zabavali brata Brane in Bine ter njun senilen dedek. Fantje so polni neverjetnih zamisli, ki se njim samim seveda zdijo fantastične, preostalim pa predvsem ... zabavne.

Medtem ko lahko že gledate prve dele serije Brat bratu, je njena ekipa še zaposlena s snemanji nadaljevanj, igralci z Đurom na čelu pa se nam bodo v MMC-jevi klepetalnici pridružili po 10. oktobru. O natančnem datumu vas bomo seveda še pravočasno obvestili.

Dogodivščine in potegavščine dveh ne ravno prilagojenih bratov s Štajerske in njunega dedka so upodobili Brane Šturbej (Bine), Jure Drevenšek (Brane) in Peter Ternovšek (dedek), poleg njih pa nastopajo tudi Jernej Kuntner (Blisk), Jaka Fon (Medo) in Tadej Toš (Mirko Fajdiga).

Nasvet vedno prav pride
Bine je poslovnež srednjih let, ki ima kopico najboljših nasvetov za svojega mlajšega, naivnega brata Braneta. Ta se rad hitro zaljubi, zato mu nasveti izkušenega moškega, ki je povrhu še njegov brat, pridejo zelo prav. Bine bi Braneta lahko vpeljal tudi v poslovni svet, ki pa je zelo poseben – je vedno na robu legalnosti, poštenja, varnosti pri delu, morale, skratka na robu vsega. Ves čas pa se prav to "nevarno" delo prepleta tudi z ljubezenskimi, socialnimi, eksistencialnimi, globalnimi in vsemi preostalimi težavami. Njuna težava je v tem, da ostajata zunanjemu svetu nerazumljiva, kar kajpada pogosto pripelje do komičnih zapletov.

Ob strani jima stoji senilen dedek, ki s svojimi nasveti, pospravljanjem, pranjem in kuhanjem vedno znova priskoči na pomoč, a zadeve se ponavadi končajo tako, da se na njihovem meniju znajde hitra prehrana. Sicer pa - kaj je bolj zdravo in bolj okusno kot vsak dan sveža pica, krompirček, burek, čevapčiči, hot dog in druga hitra hrana? Ob vsem tem pa se fantje zbirajo v Medo baru, kjer ob pivu s prijatelji podobnih nazorov kujejo poslovne in druge načrte.

Slovenski humor združen z britanskim
Nova humoristična nanizanka Branka Đurića - Đura Brat bratu je zasnovana na ideji, ki jo je režiser dobil ob gledanju legendarne britanske humoristične serije Samo bedaki in konji. Odkupljeni scenariji Johna Sullivana, avtorja izvirne serije, so prirejeni slovenskemu prostoru, pri čemer je pri nastajanju slovenskega scenarija sodeloval tudi sam Sullivan.

Prvi del, pa "biznis" že ne gre
V prvem delu Bine in Brane kupita od Bliska večjo količino aktovk z namero, da bi jih preprodajala. A biznis ne gre po planu, kdo pa danes še kupuje aktovke na tržnici? Brane jezen zaradi slabega biznisa zapušča stanovanje ter pove, da odhaja v Hong Kong, Bine pa vrže aktovke v Ljubljanico. Dedek prebere v časopisu, da je ena izmed aktovk bila posebej dragocena.