Najnovejši film o Cheju  naj bi na platna prišel naslednje leto. Foto: Benico Del Toro
Najnovejši film o Cheju naj bi na platna prišel naslednje leto. Foto: Benico Del Toro
Gael Garcia Bernal kot Che Guevara
Che, preden je bil veliki Che. Zgodba o Ernestovem potovanju s prijateljem po Južni Ameriki, ki mu je razkrilo njegovo življenjsko poslanstvo.

Soderbergh bo film, delovni naslov projekta je Guerrilla, z ekipo devet tednov snemal po vsej Španiji in v Portoriku. Špansko-ameriška koprodukcija bo v celoti posneta v španščini, so sporočili iz produkcijske hiše Telecinco Cinema.

O Cheju že drugič v treh letih
Na igralčevi uradni spletni strani je mogoče najti tudi fotografije 40-letnega Del Tora, oblečenega v Guevaro. To je že druga filmska biografija slavnega argentinskega gverilca, ki je sodeloval v Castrovi revoluciji na Kubi, v zadnjih nekaj letih - v Motoristovem dnevniku (v režiji Walterja Sallesa) iz leta 2004 je mladega Cheja na potovanju, ki mu je spremenilo življenje, upodobil mehiški lepotec Gael Garcia Bernal.

Prvič oskar, pa drugič?
Za film bo Portoričan del Toro s Soderberghom sodeloval drugič - prvo sodelovanje je igralcu prineslo oskarja za najboljšo moško stransko vlogo: v Trafficu, filmu o trgovini z mamili in njenih tragičnih posledicah, je upodobil mehiškega policista. Del Toro se je v svoji plodni karieri med drugim pojavil tudi v 21 gramih in Mestu greha.

V zgodbi o Cheju bodo igrale tudi Julia Ormond, ki se je pojavila tudi v Jesenski pripovedi z Bradom Pittom, Catalina Sandino iz Marije milosti polne in Franka Potente iz nemške uspešnice Teci, Lola, teci.