Sam Lloyd (1963–2020). Foto: NBC
Sam Lloyd (1963–2020). Foto: NBC

Pred dobrim letom dni so Lloydu zdravniki diagnosticirali neozdravljiv tumor na možganih; njegova bolezen se je postopoma razširila na pljuča, čeljust, jetra in hrbtenico. Zdravniško diagnozo je prejel le nekaj tednov po rojstvu svojega prvega otroka (najprej je mislil, da so glavoboli samo posledica pomanjkanja spanja, ki ga je doživljal kot novi oče).

V tridesetletni karieri na televiziji in pri filmu je imel Lloyd vloge tudi v odmevnih nadaljevankah, kakršne so bile Razočarane gospodinje (Desperate Housewives), Seinfeld, Sodobna družina (Modern Family), Zahodno krilo (The West Wing), Dobra mačka (Cougar Town), Glavca (Malcolm in the Middle) in Brez sramu (Shameless), ter v filmih Flubber in Galaxy Quest.

Sam Lloyd je bil nečak Christopherja Lloyda, ki ga vsi poznamo kot dr. Browna iz franšize Nazaj v prihodnost; tudi njegov oče je bil igralec.

Poleg tega je bil Lloyd tudi nadarjen glasbenik, član zborovske skupine The Blanks (ki se je v Mladih zdravnikih nekajkrat pojavila kot zasedba The Worthless Peons). Igral je tudi baskitaro v zasedbi The Butties, ki je bila posvečena priredbam Beatlov. Če usoda ne bi posegla vmes, bi LLoyd tudi režiral muzikal o countryju With Pam and Gil. Potem ko je zbolel za rakom, so projekt uradno poslali na čakanje.

Od sodelavca se je s tvitom in fotografijo s snemanja med drugim poslovil Bill Lawrence, avtor Mladih zdravnikov. "Danes veliko mislim na Sama Lloyda. Tako prijazen, krasen človek. Mnogi ga bomo pogrešali."

Oglasil se je tudi zvezdnik te serije Zach Braff: "V miru naj počiva eden najbolj duhovitih igralcev, s katerimi sem kdaj imel veselje delati. Sam Lloyd me je spravil v smeh in vrgel "iz vloge" pri vsakem prizoru, ki sva ga posnela skupaj. Ne bi mogel biti bolj prijazen človek. Vedno bom cenil čas, ki sem ga preživel s teboj, Sammy."