Fotografija iz Batgirl, ki so jo objavili pred odločitvijo o opustitvi filma. Foto: IMDb
Fotografija iz Batgirl, ki so jo objavili pred odločitvijo o opustitvi filma. Foto: IMDb

Film, ki sta ga režirala Adil El Arbi in Bilall Fallah, znana po filmu Bad Boys for Life iz leta 2004, je bil sprva napovedan leta 2021 kot del širšega projekta Warner Bros, ko so napovedali ustvarjanje celovečernih filmov posebno za pretočno storitev HBO Max. Toda studio je v torek potrdil, da film nikoli ne bo predvajan, ne bodo ga prikazali niti v kinematografih niti prek ponudnika pretočnih storitev. Studio Warner Bros je namreč opustil adaptacijo stripa, so v torek poročali ameriški mediji.

Celovečerec je nastal po scenariju Christine Hodson, ki je napisala tudi scenarij za The Flash.

Skoraj nikoli se ne zgodi, da bi studio preprosto opustil že posneti film, piše nemška tiskovna agencija DPA. Film, ki je stal več kot 70 milijonov dolarjev in je bil pred kratkim v fazi postprodukcije, naj bi bil konec leta prikazan na pretočni storitvi HBO Max. Glavna igralka Leslie Grace je januarja na Instagramu objavila fotografijo, na kateri je v kostumu Batgirl.

Sorodna novica Michael Keaton bo znova smuknil v Batmanov kostum, vendar tokrat za film o Batgirl

Proračun naj bi presegel 100 milijonov dolarjev
New York Post, ki je v torek prvi objavil novico, navaja anonimni vir, ki je dejal, da je proračun pravzaprav presegel 100 milijonov dolarjev, obenem pa se je film med zgodnjimi testnimi predvajanji tako slabo odrezal, da se je Warner Bros odločil "zmanjšati svoje izgube".

Po poročanju portala Deadline.com naj bi bil ta korak povezan z novimi prednostnimi nalogami, strategijami in ukrepi za zmanjšanje stroškov novega medijskega koncerna Warner Bros Discovery. Studio Warner Bros v torek po pisanju DPA še ni komentiral načrtov za film Batgirl.

Lik Batgirl se je sicer v stripih prvič pojavil v 60. letih prejšnjega stoletja. Zgodba o superjunakinji se vrti okoli Barbare Gordon, hčerke komisarja Jamesa Gordona, načelnika policije v Gotham Cityju. Leta 1997 je v manjši vlogi Batgirl v filmu Batman & Robin ob Georgeu Clooneyju kot Batmanu zaigrala Alicia Silverstone.