Hollywoodski igralec se v teh dneh pripravlja na poroko, vmes pa že snuje nove filmske projekte. Foto: EPA
Hollywoodski igralec se v teh dneh pripravlja na poroko, vmes pa že snuje nove filmske projekte. Foto: EPA

Film bo temeljil na knjigi Nicka Daviesa Hack Attack, ki opisuje Daviesovo preiskovanje medijskega imperija Ruperta Murdocha, v čigar lasti je bil News od the World. Kot je dejal Clooney, zgodba vsebuje laži, korupcijo in izsiljevanje, poroča BBC. "Dejstvo, da temelji na resničnih dogodkih, je najboljši del vsega," je dejal Clooney.

Davies je svojo knjigo izdal na začetku letošnjega leta, v njej pa je opisal šestletno preiskovanje medijskega cirkusa, ko se je izkazalo, da so britanski mediji vdrli oz. prisluškovali številnim znanim osebnostim, članom britanske kraljeve družine in drugim osebam.

Škandal, ki je izbruhnil, je Murdocha posledično prisilil, da je leta 2011 ukinil tabloid News of the World, zadeva pa je dobila epilog na sodišču. Nekdanji urednik tabloida Andy Coulson je bil junija zaradi sodelovanja pri prisluškovanju letos obsojen na 18 mesecev zapora, za nekdanjo izvršno direktorico tabloida Rebekah Brooks pa je sodišče odločilo, da je nedolžna.

"Kot sin novinarja ima George velik interes za raziskovanje, kakšno vlogo v našem življenju igra novinarstvo," je dejal predstavnik Columbia Pictures Michael De Luca. "S filmom Hack Attack bo George raziskoval temno plat tega sveta, kjer se zaradi bitke za vse večji dobiček kršijo vsa pravila novinarstva."

53-letni Clooney bo film, katerega snemanje naj bi se začelo prihodnje leto, tudi produciral.