Foto: AP
Foto: AP

Uradno je bil vzrok smrti zastoj srca kot posledica usodne kombinacije pljučnice, zlorabe zdravil na recept in slabokrvnosti. Zadnji dnevi para so v desetletju, odkar so se zgodili, spodbudili več vprašanj, medijskih prevpraševanj in teorij zarote.

Na vprašanja poskuša odgovoriti novi HBO-jev dokumentarni film, ki ima naslov Kaj se je zgodilo, Brittany Murphy? Dvodelna serija bo premierno na ogled na pretočni platformi 14. oktobra, poroča IndieWire.

Brittany Murphy je zaslovela s filmi 8 milj, Pravkar poročena, Dekleta iz visoke družbe in drugimi. Foto: EPA
Brittany Murphy je zaslovela s filmi 8 milj, Pravkar poročena, Dekleta iz visoke družbe in drugimi. Foto: EPA

"Ljubljena hollywoodska zvezdnica, znana po številnih ikoničnih vlogah, je odšla pri 32 letih. Vprašanja brez odgovorov, sporne številke in obdana s špekulacijami: kaj se je v resnici zgodilo z Brittany Murphy? Ta dvodelni dokumentarec raziskuje njeno življenje stran od časopisnih naslovov, slavi njeno zapuščino in raziskuje njeno tragično in prezgodnjo smrt," so opisali vsebino dokumentarca ustvarjalci filma.

Je bila kriva plesen?
Dodatna podvprašanja o njeni nenadni smrti so se pojavila, ko je njen mož, Simon Monjack, leto pozneje prav tako umrl zaradi kombinacije pljučnice in slabokrvnosti. Raziskovalci z losangeleškega zavoda za javno zdravstvo so sumili, da bi bila za njuno smrt kriva tudi plesen, ki se je razrasla v njuni hiši. Pokopana sta drug ob drugem na hollywoodskem pokopališču Forest Lawn Memorial Park.

Režiserka filma je Cynthia Hill, najbolj znana po svojem dokumentarcu o družinskih zlorabah iz leta 2014 z naslovom Private Violence, ki je bil premierno prikazan istega leta na filmskem festivalu Sundance. "Strinjala sem se, da bom posnela ta film, ker menim, da je škoda, da so Brittanyjino življenje in kariero zasenčile okoliščine njene smrti. Mislim, da je pomembno praznovati Brittanyjin talent, medtem ko se trudimo razložiti tragične okoliščine njene in Simonove smrti."

Foto: EPA
Foto: EPA

“Naš dokumentarni film o Brittany Murphy preseka tabloidni hrup z dvignjenim in niansiranim prikazom senzacionalne zgodbe. Sestavljanje utemeljenega poročila o življenjskih bojih Brittany Murphy in njeni nenadni smrti prinaša veliko odgovornost, zato smo v sodelovanju z mojstrsko ustvarjalno ekipo pripravili premišljen vpogled v tragedijo, ki že sproža špekulacije," pa je o filmu povedala Jennifer O'Connell iz HBO-ja.