Vsak roman, ki ga napiše, postane uspešnica. Bo tudi zgodba o igralcu ameriškega nogometa, ki se znajde v Italiji, všeč bralcem? Foto: EPA
Vsak roman, ki ga napiše, postane uspešnica. Bo tudi zgodba o igralcu ameriškega nogometa, ki se znajde v Italiji, všeč bralcem? Foto: EPA
Toskana, Italija
Grisham se med raziskovanjem za roman ni ravno mučil, ampak se je raje prepustil čarom Italije. Foto: EPA

Avtor sodnih srhljivk (po nekaterih so posneli tudi filme), kot sta na primer Firma in Klient, bo dogajanje v svoji naslednji knjigi postavil v Italijo. Playing for Pizza je zgodba o igralcu ameriškega nogometa, ki se odloči srečo poskusiti v Italiji.

Grisham vleče adute iz rokava
Iz založbe Doubleday so sporočili, da bo Grishamovo novo delo izšlo septembra. Eden od založnikov na Doubledayu, Stephen Rubin, je v izjavi zapisal, da je eno od mnogih radosti dela z Johnom (Grishamom, op. p.) prav element presenečenja: "Kdo bi si mislil, da bo mojster sodnih trilerjev napisal roman o plantažah bombaža (A Painted House) ali roman o pretiranosti božiča (Skipping Christmas). Tokrat pa je John iz klobuka povlekel še enega zajca - med Playing for Pizza, kjer se Američan v Italiji znajde kot riba na suhem, sem se naglas smejal."

Tudi v Italiji igrajo ameriški nogomet, mar ne?
Po izjavi Doubledaya je Grisham zamisel za knjigo dobil med raziskovanjem za roman The Broker, ki se odvija v Bologni. Grisham je povedal, da je bil prijetno presenečen, ko je v Italiji odkril pravi ameriški nogomet. Začel je kopati globlje in nastal je roman. Pošalil se je, da je bilo raziskovanje zares težko - hrana, vino, opera, nogomet, italijanska kultura ... - a nekdo se je pač moral žrtvovati.

Plodni pisec pa že dela na novem sodnem trilerju, ki zaenkrat še nima naslova, a naj bi izšel že spomladi leta 2008.