Verjamemo, da se med otroki skriva ogromno vsestransko nadarjenih mladih, ki svet spremljajo z budnimi očmi in imajo še veliko sporočil, ki bi jih radi predali širši javnosti. Šolarje ‒ osnovnošolce prve in druge triade zato vabimo, da posnamejo največ 3-minutni video, v katerem pokažejo katero izmed svojih spretnosti, posnamejo svoj športni, glasbeni ali umetniški podvig, podajo kakšno inovativno idejo za izboljšanje sveta ali nam predstavijo idejo za svoj izum.

Poješ, plešeš, kuhaš, šivaš, kipariš, izumljaš? Pomagaj napolniti spletni prostor Otroškega portala RTV s svojimi idejami in spretnostmi! V zameno te čaka bogata zakladnica nagrad! Foto: MMC RTV SLO
Poješ, plešeš, kuhaš, šivaš, kipariš, izumljaš? Pomagaj napolniti spletni prostor Otroškega portala RTV s svojimi idejami in spretnostmi! V zameno te čaka bogata zakladnica nagrad! Foto: MMC RTV SLO
Kako prijaviti videoposnetek na natečaj?

Širša navodila za prijavo in razpis natečaja najdete tukaj. Video in izpolnjeno prijavnico je Multimedijskemu centru treba dostaviti v varovano FTP-mapo.

Za nalaganje posnetkov lahko uporabite programski pripomoček FileZilla Client, ki ga naložite na svoj računalnik na tem naslovu: https://filezilla-project.org/
Potem ko boste ta pripomoček ali podoben program naložili na računalnik, vanj vpišite:
Ime FTP-mape: ftp.rtvslo.si
Uporabniško ime: tiznas
Geslo: rtvslovenija

Mapa prijavitelja mora vsebovati:
- Izpolnjen podpisan obrazec Prijavnica za videonatečaj z ustrezno oznako: priimek_ime_VN2020_prijavnica (pdf, doc).
- Video z ustrezno oznako: priimek_ime_VN2020_video (AVI, MP4, QuickTime (mov, qt) in MPEG)

Če bi naleteli na težave, nam pišite na tiznas@rtvslo.si

Natečaj je namenjen ustvarjalnosti in izražanju, otroke čakajo nagrade!
Učence prve in druge triade osnovne šole iz celotne Slovenije vabimo, da se prijavijo. V prvi fazi natečaja njihove videe predstavljamo na straneh Otroškega portala MMC RTV Slovenija pod zavihkom Kaj pa ti znaš?. Druga faza natečaja pa bo veliko spletno tekmovanje.

Pod budnim očesom strokovne žirije in uporabnikov spleta, ki bodo za favorite lahko glasovali, bomo določili zmagovalce. V nagradnem skladu šolarje čaka tudi GoPro kamera in kar štiri karaoke naprave. V bogati zakladnici pa je skupno več kot 70 nagrad, med katerimi se bleščijo še vstopnice za muzeje, sobe pobega ter obiski drugih zanimivosti, knjižne nagrade, vstopnice za kopališče in še in še.

Kdo lahko sodeluje?
Sodelujejo lahko posamezniki ali skupine do štirih otrok. Če sodeluje skupina otrok, naj v trenutnih razmerah otroci iz različnih družin upoštevajo veljavna priporočila o nepribliževanju. Lahko pa samostojno posnamejo koščke videa in jih pozneje združijo v montaži. Videe za natečaj Kaj pa ti znaš? smo že začeli sprejemati, zaradi spremenjenih razmer in uvedbe šolanja na daljavo pa natečaj podaljšujemo. Otroci lahko svoje videe posredujejo zdaj, sodelujejo pa lahko večkrat, vse do 30. septembra.

Šolarji prve in druge triade, sodelujte v Kaj pa ti znaš?!

Kakšna naj bo vsebina do 3-minutnih videoposnetkov?
Video je lahko posnet s telefonom ali kamero, dolg pa naj bo največ 3 minute. Otroci lahko v posnetku izražajo zdravo samopodobo in predstavljajo svoje spretnosti (glasbene, pevske, športne, dramske …) ali raznovrstne druge dejavnosti (umetniško udejstvovanje, modelarstvo, ročne spretnosti, čarovniške trike, iluzije …). V videoposnetku lahko tudi predstavijo svoje izume ali ideje zanje, opozarjajo na njim pomembno problematiko (okoljsko, družbeno, socialno, vrstniško, medgeneracijsko). Predstavijo lahko tudi pretekli projekt asistence pomoči potrebnim v svojem okolju ali širši družbenokoristen projekt oziroma idejo zanj.

Širša navodila za prijavo in celotni razpis natečaja ter prijavnico najdete tukaj. Za vse dodatne informacije pa nam lahko pišete na elektronski naslov: tiznas@rtvslo.si.

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO